Преотстъпвате ли спалнята си, когато имате гости?

• 15 109
  • 197
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Имаме гостна спалня и гостите спят там. В нас често има гости. Обичам да посрещам приятели. Ако се случи да има повече от една двойка - ние се преместваме на дивана в хола. Да, предпочитам да си спя на леглото /ужасно е удобно  Simple Smile/ но в крайна сметка гостоприемството го изисква. Като се прибирам при родителите си те винаги ни отстъпват тяхната спалня за да ни е на нас по-удобно. Винаги съм го възприемала като нещо нормално, макар сега да си мисля, че е от любов и загриженост за моя комфорт.
Мисля, че е важно понякога да правим неща за удобството на другия. Макр, че не обичам да се поставям в ситуация, в която да трябва да се съобразявам, го правя, когато е необходимо.

# 166
  • София
Преотстъпвам я на младото семейство, като реши да ни гостува с преспиване, но ... те се притесняват, че на мен не ми е удобно в другата стая да спя, аз се притеснявам, че те се притесняват ... и така минава спането в притеснения Laughing
Та затова най-обичам гостуване без преспивания Mr. Green

# 167
  • UK
Винаги домът ми е бил отворен за приятелите ми и родителите ми и правя всичко възможно да се почувстват комфортно там, досега никой не е злоупотребил. Като живеех сама, съм отстъпвала спалнята си на двойка приятели и съм спала на дивана и мисля, че това е съвсем нормално. Миналия месец ни гостуваха двойка много близки приятели и техен познат, който никога не бяхме виждали - настанихме всички (двойката в нашата спалня, другото момче - в малката стая, където има единично легло). Ние спахме в хола на надуваемо легло и никой ни най-малко не ни обезпокои. Винаги се радвам като има повече хора вкъщи - ако искат, нека правят и секс, стига да се чувстват удобно  Mr. Green. Нали има чаршафи, перални и препарати след това.

Инцидентно съм преспивала при приятели и не обичам особено, предпочитам аз да посрещам.

# 168

А къде изкарваш децата? В хола според мен е по-неудобно, защото възрастните остават до по-късно, няма как да спят и да им се приказва на главата.

В хола на пода, за което стана дискусия назад в темата  Mr. Green Пък и ние си приказваме в кухнята, която е отделна, а не бокс в хола и не им пречим.

# 169
Аз не обичам да ходя на гости. Не се чувствам комфортно, да се тропна на масата, а някой да ми принася и отнася и обикновено помагам на домакините, което пък допълнително ме изнервя.
Само при мисълта за гости с преспиване получавам нервна криза!
Не искам да спя по къщите на други и не ми е приятно някой да ми се самопокани за седмица.
Точно преди около седмица ме информираха, че ще ми дойдат на гости. Проекто гостенинът ми, не ме информира дали аз трябва да му купа билетите, както и дали смята да пристигне сам, или пък със семейството си. Бях шокирана от това самопоканване и буквално си глътнах граматиката.
Ако не се обадя и му кажа, че такова гостуване не е удобно за нас, сигурно ще трябва да сменям обзавеждането на 3 стаи след него.

# 170

Ако не се обадя и му кажа, че такова гостуване не е удобно за нас, сигурно ще трябва да сменям обзавеждането на 3 стаи след него.

Следователно, повече от задължително е да му се обадиш и да му кажеш, че ТАКОВА гостуване за вас не е удобно.

# 171
  • София
Обикновенно не, но се е случвало при определени ситуации.

# 172
Преотстъпвам я, когато гостите са ми по-бизки е ок, но когато не са, не ми особено приятно.

# 173
  • Варна
Само децата и мъжа ме прегръщат, гушкат и пипат.

Не обичаш ли да гушкаш малки деца или бебета на познати например?

Аз също мразя прекалената близост и не е никаква фобия, а просто го смятам за нарушаване на личното ми пространство и понякога за чиста проба лигавщина. Някои хора обожават да се мляскат и прегръщат с повод и без повод. За мен това е гадно, досадно и понякога откровено се отдръпвам и заявявам, че не желая да бъда пипана....
Но...
Обичам да прегръщам майка си например, не само само мъжа си.
И обожавам да гушкам малки бебета и деца, които позволяват и най-вече майките им позволяват разбира се.
И не ми пука, ако се наложи да преотстъпя леглото си. Има чаршафи все пак. Те се сменят и перат. В крайна сметка, никой не ме кара да спя с тези хора на едно легло и да се гушкаме цяла нощ...  Wink

# 174
  • София
Само децата и мъжа ме прегръщат, гушкат и пипат.

Не обичаш ли да гушкаш малки деца или бебета на познати например?

И обожавам да гушкам малки бебета и деца, които позволяват и най-вече майките им позволяват разбира се.

Ми - ей на - хора разни, аз пък изобщо не обичам да пипам, гушкам и целувам  деца, изключае моето...дори близки, какво остава за някои по-далечни.
Но спалнята си на много близки хора (то и други не биха спали вкъщи), нямам нищо против да отстъпя, ако така ще се чувстват по-комфортно по една или друга причина.

# 175
Ето един сложен въпрос:
Отивате заедно с двойка близки приятели на село у моите родители, да кажем. Ние имаме стая там, където спим е само за нас. Какво трябва да правим в този случай според Вас? Да спим в хола на родителите ни и гостите да са в нашата спалня или ние да си спим в нашата стая и гостите в хола?
Ще се радвам на коментари Simple Smile

# 176
Ето един сложен въпрос:
Отивате заедно с двойка близки приятели на село у моите родители, да кажем. Ние имаме стая там, където спим е само за нас. Какво трябва да правим в този случай според Вас? Да спим в хола на родителите ни и гостите да са в нашата спалня или ние да си спим в нашата стая и гостите в хола?
Ще се радвам на коментари Simple Smile

Въпросът в темата е дали преотстъпвате вашата спалня. В този смисъл, на твоя въпрос бих отговорила, че твоите родители следва да определят кой къде ще спи. Ако това трябва да направиш ти, смятам, че е редно да предложиш най-удобното място на гостите и това определено не е холът. Мисля, че нещата са несъпоставими, тъй като едно е личната спалня с всички лични вещи на домакините, съвсем друго е стая, определена за преспиването ви в дома на родителите ти.

# 177
  • София
sssmile  - във вашия случай бих отстъпила на гостите спалнята, а ние бихме спали в хола.
Смятам, че ако родителите ми се  събудят, преди гостите, ще им е по-комфортно да се  движат из къщата(особено ако трябва да минават през хола за кухня, изход или нещо или дори в съседство на хола), ако детето им е там, а не някакви напълно непознати.
Отделно гостите ще са по-спокойни, като се разбудят докато се обличат, мият и т.н. ако са по-отдделени и няма  шанс някой да нахлуе, защото например си е забравил очилата в хола.

# 178
изобщо, дори теоретично не съществува такава вероятност.
изпадам в огромен стрес ако някой/извън майка ми, на която и през ума и не би миналоло да дойде да спи у нас/ реши да преспива в дома ми.
домът ми навсякъде е така организиран , че да няма място за чужди хора.

спане по подове, прескачания като в палестински лагер са ми неприятни, некомфортни и не разбирам дори как някой може да си го причини, освен ако не е изпаднал в огромна беда, застращаваща живота му.

да ме прегръщат, пипат и т.н могат само съпругът ми, децата ми и майка ми. а, и кучетата ми могат да ме облизват. чужди деца не ми минава и през ума да прегръщам и т.н. дори племенника ми не прегръщам. но аз съм доста резервиран човек по дефолт и имам силно чувство за лично пространство.

# 179
  • София
April snow, перфектно те разбирам. При мен тази физическа дистанция се отключи след като видях две девйки в напреднал стадий на СПИН на живо (в Лондон) през 1997 г. //как се тествах на "пожар", няма да обяснявам, смяха ми се лаборантките, че от гледане не се хващало//, после да отида на масаж беше геройство за мен...

Общи условия

Активация на акаунт