С песен и игри се захранват ФЕВРУАРЧЕТАТА ни! - 5 тема

• 28 143
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Уф ... моята кифла от днес е на антибиотик, че е със силно зачервено гърло; секрети, които не мога и не мога да извадя с толкова много промивки и аспиратори, и за капак като стигнат до гърлото й се закашля страшно ... За сега няма Т, но ще заминаваме след 3 дни и ЛЛ, която не изписва АБ с лека ръка ми вика: "По-добре го дай, за да ти е спокойна почивката!" ... Та, така ...

# 91
  • NE
Здравейте!
Нямам почти никакво време за четене и писане, че Вилито си иска внимание вече без почивка. Сега се наспа добре и сам си играе, иначе аз съм играчката. Crazy
Нели В краен случай дай Ентерол саше за разстройството. Много помага и е ок за бебета. Иначе ако правите реакция от панадол пробвай с лепенки Cool patch на 4 ч. или на 2 ч., но в по-малък размер и редувай с Нурофен/ Хексалгин. Питай педи. Peace
Тели Ние сме същите. Само на гърда вече иска да заспива. Rolling Eyes
Мама на Димитко Нашият тати редовно пита дали слушаме, ама защо никога не слушаме. Laughing
Копчелино Ние също сме на този режим. С хомеопатията почна да пие вода, но първо му давах 10 мл с пипетката на панадола и стана работата. Сега давам малко и с шише на Др Браун, но с по-голям биберон (номер 2).
sunny:*kiss Нашата педи не ми разреши проходилката още. Май на 8 месеца, но аз се и отказвам май от нея на първо четене. Rolling Eyes
nelli90 Дано сте по-добре скоро. Praynig
Безобидничка Бързо оздравяване и на вас. Praynig

Ох заребих се по един фотоапарат, макар да имаме много, но искам аз да си правя снимките сама на Вилито. Rolling Eyes

# 92
Темата за проходилките си струва да се обсъди вече.Ние понеже имахме проблеми с баткото като бебе и правихме 3 операции,та редовно си общуваме с нашия ортопед.Той и преди и сега категорично ми забрани проходилка.Дори мисля ,че в Канада са забранени.Обаче аз мисля ,че детето ще покаже дали и кога има нужда от проходилка,така че не мисля ме има категоричен отговор ДА или НЕ.А при момиченцата беше по-късно някъде към 7 месец май.

# 93
Привет, мацки!
Хахах, благодаря ви, и се радвам, че съм четена с удоволствие, въпреки мрънканиците ми Simple Smile  Hug
Sunny, на проходилките също не съм привържаничка. По-скоро, аз лично се замислям за едно бънджи, щото в последните няколко дни, моя Митак явно се мисли за пинг-понгово топче. Нон-стоп подскача, само да усети нещо твърдо под краката си. Без значени в хоризонтално, или вертикално положение е. Странно дете, казвам ви  hahaha Ама сега, на втори преглед на мисълта ми, проходилка или бънджи, разликата не е голяма. Най-много с тва бънджи, гравитацията да ни подейства силно в един даден момент и да обелим носа.  Thinking
Flower-че, дамм, непослушковци малки. Ама да са живи и здрави, иначе пък ще ние много скучно Stuck Out Tongue А аз се чудя, ако оставим татковците за едно денонощие да гледат отрочетата, дали ще издържат физически и психически?  Whistling И после ние да ги питаме, "Слушкахте ли днес?"  Twisted Evil
Нели, на нас Хексалгина ни помага много за Т. Нурофен и Панадол почтни никаква не я вършат. Няма алергична реакция, но не ни сваля Т.  Бързо оздравяване ви желая  Hug
Безобидна, ох миличките, давай го АБ щом трябва.  Аз бях силно против АБ-ци изобщо за детето на такава малка възраст, обаче после, като се замислих, по-добре 2-3 дена химия, отколкото 1 седмица разни неантибиотични препарати, (които пак са химии) които не помагат, че накрая пак да изпраскаме един курс на АБ. По-малкото зло в случая винаги е за предпочитане. Лошото е, че няма подходящи сиропи и препарати според моя педиатър, които да са подходящи за деца под 1г. за кашлица. Дано бързо отминава и вашия вирус, че да не се мъчите и двечките и да изкарате една хубава и спокойна почивка.  Hug
Пък аз да ви се похваля - в Сряда ще ми махат шината!  newsm44 а и  Monkey - итко изяде 1/2 пюре от броколи. Голяма отврат, ама яде, ще-неще.   chef Сутринта бяхме на един детски РД, на едно хлапе. Много яко си изкарах. Е, Димитко едва ли, щото го щипаха и мачкаха разни непознати лелки, но пък на мама й беше добре, защото повече от 30 мин не беше залепен за мен като рекламен стикер. Чу-дни-чко!  newsm65 Даже пих кафе и ядох торта, без да тикам количка напред-назад, да бутам биберони в устата или да дрънча с дрънкалки през това време.  Rolling Eyes  Прибрахме се, а малкия хапна и заспа. Спа час и половина, явно много го измори мачкането на лелките Grinning През това време, аз успях да поизчистя (доколкото мога), да пусна пералня и точно, когато бях готова да достигна душевен катарзис, на дивана пред телевизора - малкото се събуди. Сега започваме всичкото клоунстване за деня на нова сметка.  Mr. Green
Хубав ден на всички мами и усмихнати бебоци!   love001

# 94
Мацки, само се включвам да кажа, че и ние сме против проходилките. А на Безобидна пожелавам бързо оздравяване, че сигурно е голямо притеснение... Sad  Hug

# 95
  • Varna
Здравейте мами! Не сме се вясвали скоро, та викам сега да се докладваме!
Минахме ехографа- всичко е ОК! И Бобо като Митака се е самоопредил тези дни като пружина и голямо скачане пада. Оф, и за първи път видях вчера моето дете сърдито и нервно- иска да се вози седнал в количката, а тя му идва малко дълбока и трябва да се вози облегнат, а той иска с гръб на 90 градуса, ама не става, защото още се люлее настрани. И разстоянието до детската площадка го минахме за двойно повече време, защото на всяка крачка го изтеглях да се облегне, че се намотаваше в ъгъла под странни форми.
Иначе да ви се похваля- развивам си готварските умения в бебешката кухня- днес Бобо яде домашно приготвена елда със пюре от сини сливи. Мнооого добро се получи. Малко разнообразие за дребния, че само на каша нещо не ми харесва. Вече му правя и кисели, и грис и менюто вече по-става.
Бързо оправяне на болните дечица!  Hug Hug Hug Hug на всички и лека и спокойна нощ! 

# 96
Привет ,момичета (и момчета  Simple Smile ) Hug
Sahasrara, честита годишнина! Още много по толова да празнувате заедно като семейство и да се обичате и уважавате Simple Smile За тортатааа...
Скрит текст:
съвсем обикновен домашен крем от 1л. пр.мляко + захар (колкото сладък крема искаш да ти е), 6 с.л брашно - размито с малко мляко или водичка, разбиваш и 2 жълтъка в него, малко масълце - около 1/3 от едно малко масло.Вариш да ти се посгъсти иии готово Simple Smile Блатовете са от готовите този път  Embarassed Фонданът - имахме останал бял купешки само го оцветихме в оранжево , а кафявия е с какао  ,че няма кафява боичка. А палмичката е с оцветена сметана отгоре. Първоначално беше правоъгълна тортата,след като изрязахме частите на жирафа слагахме фондана Simple Smile
Гери, много е сладък Влади с черпака  Grinning Heart Eyes
Нели90,Безобидна, да се оправяте бързооо!  Hug-ки
Феичке, започна ли да даваш вечер каша . Боряна тази вечер пак мрънкаше на гърдата и се чудя пак дали и стига и дали и аз да не дам каша  Sad

Аа за тези каашии... Вчера ще давам аз бананова-оризова.Ами тя отврат! Детето не я иска..сложих малко плодово пюре..пак отврат!Изхвърлих я, направих от "мляко с ориз" кашата да видите как яде  Laughing
Да ви се похвалим  Blush Онзи ден, точно на половин годинката ни изби зъбчето  tooth Имаше малко кръв в устата, но не знам дали от самото избиване или защото беше наръфала един шивашки метър и с металното в края може да се е наранила.  newsm78 Другото..днес сутринта я слагах на гърне пробно и викам пиш-пиш,а тя се върти и гледа котката.Аз и обяснявам ,че онова е пис-пис,а тя пак си гледа котката  Laughing След обедния сън пак я сложих на гърнето (котката я нямаше) ии ТА–ДАА пишка в гърнето  Laughing Не знам дали беше случайно ,но бях много щастлива  Laughing

Това е от нас за сега. ЛЕка и спокойна нощ Simple Smile  И всички непослушковци и  Monkey - ки да са добрички и да спинкат  Hug

# 97
Тачи,как приготвяш кисела? EmbarassedНезнам дали е тук мястото за рецепти,ама аз да попитам пък. Rolling Eyes HugИ изобщо и други майчета да кажат,че аз не съм правила май newsm78

# 98
  • Varna
Стели, кисела е нишесте, но вместо мляко се слага нещо плодово. Поне за мен така стоят нещата. Та моя кисел го направих със сварени и пасирани нектарини, но може и с разредено с вода плодово пюре. Трябва да е течност, а не гъсто. Слагаш го да заври и като заври добавяш размито с вода нишесте- засега натурално царевично. На тънка струя изливаш във врящото и бъркаш непрекъснато, то се сгъстява. Това е. Изв, много обяснително стана, но не знам дали си правила кремчета от нишесте и мляко и затова така надълго и широко. Изв се на другите мами, ако съм ги отегчила.

# 99
  • София
Здравейте ,
аз за проходилките незнам какво да кажа. Бях твърдо против тях, но ето че го слагам моя от време на време. Една позната ми даде нейната проходилка и го слагам по малко , защото само в нея седи и мога да свърша нещо. Знам че не е хубаво да проходи с проходилка едно дете, защото не се научавали да падат и после нали се пребивали по лошо. Кое е верно или не незнам.

Безобидничка да се оправяте бързо  Hug, че морето ви чака Simple Smile.

За кисела съм чувала че някои мами го правят с компот. Аз не съм правила още. По принцип аз мразя кисел от детските ми години, но ще направя някой път да видя дали ще го яде.

Ние днес бяхме на консултация. На ръст сме си същите, но този месец добре сме качили- 8600кг сме  и според мен  това е защото спряхме повръщането, защото иначе се храним доста зле с пюрета и каши  и сме си основно на кърма.
Одложихме ваксината , защото се подрискахме тези дни, а от какво е не се знае. Според нас е от зъбите, защото и горните са тръгнали. Много ме е яд да ви кажа честно че толкова рано ни тръгнаха тези зъби Sad , много исках да си кърмя спокойно до 1 годинка поне. Сега ще видим как ще е .

ta4i74  браво за кулинарните ти умения. Аз също правя опити, макар че направо чудеса извършвам за да му правя пюретата, защото вечно ми е в ръцете, но успявам. НАй ме е яд че не иска това диване плодове и плодови пюрета. Имам хубави домашни плодове и той грам не иска ни сок  ни пюре. Та правя и стелизирам в бурканчета за по натам като прояде. Добрече поне зеленчуковите ги яде. И си ядем една каша на Ганчев с нишесте и ванилия и друго не иска и не иска. КАк не му писна тази каша незнам.

За подскачането и ние само като на пружинки. Ръцете ми омаляха от 2 седмици с това подскачане Simple Smile. Сега го е подхванало да се върти като луд доде го държиш. Ту напред, ту назад и ми е много трудно вече като се носим, защото не иска на хълбок и само се върти.

Лека на всички  Hug

# 100
Тачи,много благодаря Hug Hug Hug.Стана ми ясно.Утре ще правя малки компотчета за беба и ще пробвам и кисел да направя.Не ми изглежда трудно,но наистина не съм правила досега.Утре ще докладвам какви съм ги свършила. Laughing

# 101
Привет мацки!
Аз съм...
Снощи пак се будихме 1,2,3...20 000 пъти. Ужас. Не съм спала, не съм яла... абе киселяк съм. Имам чувството, че вече и на мен ще ми поникнат зъби покрай малкото... #Crazy
На нас пък ни излезнаха едни ситни пъпки по коремчето, и ме съмнява, че ще да е от броколите май май. Днес сме на ДК и ще видим какво ще излезе. Ох, днес изследвания, направо ми се свива сърцето. И като знам лелчето дето взема кръв каква е грубиянка, най-много да й счупя ръчичките ако бодне мойто със същата злоба, с която боде по принцип. Както не съм мигвала от няколко дни, баш ще ме улучи в настроение  Naughty
И понеже нали нощем съм като бухал, реших, че ще правя мекички рано сутринта за закуска. Вадя тестото - кокал. Май трябваше снощи да го изкарам от фризера, ама явно само един мозък не ми стига, да мисля за всичко  bowuu Та, мекиците май ще са за вечеря...  newsm78
Малкото хленчи почти непрестанно от 06:00 сутринта насам, а татко му си спи сладко сладко. Понякога, като го гледам как спи, докато малкото реве, ми идва да му метна възглавницата отгоре и да я натисна  #Cussing out Безсънието явно вече ми се отразява и психически, избива ме на агресия каточели?  Tired Още от рано днес се размрънках, но ще ме прощавате.  Rolling Eyes
Това за сега, отивам да ударя още едно горчиво кафе, да заредя бойния дух, пред да отидем в поликлиниката Grinning После ще пиша, кой е оцелял след ДК Grinning
Хубав ден, мамчета   bouquet

# 102
  • NE
Добро утро!

Дуче Още не съм дала каша за вечеря, че сме отново в криза и яде само кърма и нищо друго, но вечер е по-добре положението. При следващото източване и трудно заспиване ще пробвам с вечеря. Peace Иначе банановата каша аз си я ям. Като цяло хич не сме по кашите, а имам за 60 лв каши. ooooh! Добре, че си ги обичам. Laughing
Честито зъбче. Hug
Гери Браво за хубавите килограмчета, а височината може и да не са я измерили правилно, че каквито са шила. Crazy
Тачи Аз обичам много кисел, но ме е страх да давам че ще я закъсаме с акото съвсем. Thinking
Мама на Димитко Не го мисли, вземат 3-4 капки кръв от пръсчето. Ние дори не разбрахме какво става.

Аз също съм като блъсната от влак с 3-4 часа сън. Какво му стана на мойто диване снощи не знам. Заспа с 300 зора в 2 и ставахме до 7 поне 4 пъти Tired
Отгоре на всичко ММ ми е заформил схема с дърва за рязани и дранещ свекър, който ако ме ядоса ще навра в миша дупка. Angry

# 103
Бързо включване, само да кажа че зъбките не пречат на кърменето, особено долните, защото езичето ги покрива при сучене. А  поне при мен маймунката хапе като започне да се разсейва и да си играе и или я премествам на другата страна или спирам с кърменето.
Ние си имаме проблеми с газове, пърди през нощта и реве и само на гърдата се успокоява... вие давате ли нещо за колики, сега от захранването, мисля да взема биогайа,
А заспива с едночасов маратон по кърмене, не знам млякото ли й е малко, иска да си смуче ли, аз ли съм мързелива, че не ми се пробва друг метод, ама от шише и биберон още повече реве...Пробвах да и дам АМ за заспиване пак се будеше, май коремчето е проблем.
А тази сутрин суче пуска и реве...дали жегата я мъчи, не знам. Добре че отиваме при майка ми на спокойствие и там ще я пробвам.

# 104
Мацки, нямам много време да пиша, но искам специално да благодаря на Дучето за рецептата (е много е ефектна тази торта!) и на Феичка, че винаги ни зарежда с вкуснички снимчици с кафенца и подобни.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт