Прием за детски ясли гp. Варна - Тема 2

• 63 888
  • 914
  •   1
Отговори
# 855
  • have faith and be patient ..
момичета , колко време преди да искам да започне ясла хлапето , е удачно да посоча желание за участие в класирания ? година много ли е или е добре ?

Примерно искам да започне април/май 2017 , какъв месец и година да заявя в полето Месец и година, от които детето ще участва в класиране  .. това е в онлайн регистрацията

# 856
  • Варна
момичета , колко време преди да искам да започне ясла хлапето , е удачно да посоча желание за участие в класирания ? година много ли е или е добре ?

Примерно искам да започне април/май 2017 , какъв месец и година да заявя в полето Месец и година, от които детето ще участва в класиране  .. това е в онлайн регистрацията

Февруари, Март мисля, че е ОК...Поне да си сигурна, че ще тръгне преди ти да се върнеш на работа, защото ако ти се върнеш, а той не е тръгнал, после ще е кофти и с гледането, и с адаптацията...последните 2 години имаше приеми в тези месеци, че и през Април, мисля...

# 857
...

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 15:36 от tortoise

# 858
  • have faith and be patient ..

Февруари, Март мисля, че е ОК...Поне да си сигурна, че ще тръгне преди ти да се върнеш на работа, защото ако ти се върнеш, а той не е тръгнал, после ще е кофти и с гледането, и с адаптацията...последните 2 години имаше приеми в тези месеци, че и през Април, мисля...

искаш да кажеш ,че ще я приемат за 2-3 месеца ?? само толкова ли се чака вече  newsm78

# 859
Ако има голям прием, може и от раз да я приемат. Ако в съответния месец са обявили 2-3 свободни места - едва ли.

# 860
  • Варна
Чакането зависи от входящия ти номер, а не от датата на участие в класиране. Нали точно затова съветът е да се вземе номер колкото е възможно по-рано. Също така е дадена опция да си избереш откога да участва детето в класиране, за да не го приемат година преди ти да искаш да го пуснеш. Прочетете правилата за прием, елементарни са. Приемът е по входящ номер (и предимства разбира се), а не по брой участия в класиране...

# 861

много зависи за коя ясла чакате ..........ние чакахме 1 година докато го приемат ,но и улучихме 7 месеца в които нямаше класирания поради факта ,че сменяха системата ....отбягвам да давам съвети ,но може да пишете някаква дата и съответно да следите желаната ясла кога има класирания и тогава да си прецените дали да промените въпросната дата с по-късна или по ранна дата ..Погледнете и в сайта въпросната ясла година назад какви свободни места е обявявала-така направих поне аз .....ако вече имате номерче да може и да не чакате а веднага щом пуснете детето да участва в класиране може да го приемат

# 862
  • Варна
Момичета, чета, чета, но все още ми е малко объркано. Това с входящите номера нали не важи за яслените групи в ОДЗ? Защото ние догодина ще кандидатстваме в ОДЗ яслени групи и доколкото разбрах там само на място се подават документи.

# 863
https://gradini-varna.com/

https://public-one.is-vn.bg:1443/babyvn/index.php

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=831291.0;topicrefid=4

Прегледай линковете  и ако не ти е ясно пак питай.

яслена група в ОДЗ и прием в "чиста" ясла са различни неща

# 864
  • Варна
За яслена група в ОДЗ документи се подават само от 1ви април до 10 май. И приемът е на тото, след като приемат децата с предимство. Съветвам те, ако нямате такова да си вземеш номер и за чиста ясла(може и по електронен път), за да се подсигуриш. За чистите ясли класирането е по входящ номер. Та колкото по-рано се усети човек, толкова по-сигурен е приемът на детето.  Peace

P.S. В кварталното ОДЗ винаги има само една яслена група. Приемат между 18 и 20 деца и когато кандидатствахме с баткото приеха 13 от 19 деца с предимство, а другите 6 бяха спечелилите от тотото сред стотина желаещи.

# 865
  • Варна
Мира, благодаря!  bouquet
Ниепо принцип ще кандидатстваме в четирите Одз-та във Владиславово, защото не мога да открия самостоятелни ясли. Има ли някъде списък на самостоятелните ясли? В единствения, който откривам са посочени само ОДЗ и ЦДГ. Как да ги позная яслите?

Коригирам се, открих ги.

# 866
https://public-one.is-vn.bg:1443/babyvn/index.php

Кликваш на целодневен прием, след това на "информация"

# 867
  • Варна

искаш да кажеш ,че ще я приемат за 2-3 месеца ?? само толкова ли се чака вече  newsm78

Ами ти говориш за 2017-та. Аз по презумпция реших, че сега си взела/ще вземаш номер, та след 2 години сигурно детето ще е с най-малкия номер още при първото класиране и е нормално да го приемат веднага...Аз взех номер февруари и го приеха август същата година.

# 868
С. Алекс, април/май са по-мъртви месеци, та по-вероятен е прием през юни най-рано, т.е. тръгване от юли. Което означава детето да посещава яслата само 2-3 месеца.

# 869
  • UK
Четох правилата за прием и не разбрах, веднъж, годишно ли се осъществява приема в ДЯ или целогодишно, аз това прочетох и затова се и обърках?

Защото ми се ще да ги пусна почасово, но за тази година, май съм изтървала срока за подаване на документи newsm78 ако е веднъж годишно приема им  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт