Бих искала да ви запозная с нещо скандално, което ми се случи. Преди десетина дни, докато си кърмех дискретно на пейка в Парадайс център, при мен се приближи човек от охраната, който ми каза, че "не било приятно" да кърмя там и да съм се преместела в стаичката за майки с деца. Отговорих му, че тази стая е за повиване, че вътре мирише на вкиснато и че детето ми не се чувства комфортно там. Заявих, че след 5 мин. ставам, само да приспя бебето. После директно се насочих към информацията и пуснах жалба. Извикаха и шефа на охраната на мола и се установи, че съм била напъдена от ВИП охраната на магазин ЗАРА и че те били нещо отделно. Все пак рече, че имало хора, които били се оплаквали от кърмещи на обществени места (макар по-късно да отрече да е имало подобна жалба), не че имало забрана, но не било желателно и т.н... Седмица по-късно отидох да проверя какво става с жалбата ми и ми бе обещан отговор още за същия ден, но така и не го получих.
Не виждам нищо осъдително и срамно да кърмя детето си на открито, нещо повече, смятам, че е възмутително да бъдем притеснявани и аз, и бебето ми по този начин. Стаичките във въпросния търговски център за клаустрофобични, задушни и понякога стават пренаселени. Освен това, никъде не е указано, че тъкмо там трябва да се кърми. Никой не може и да ме задължи! Никога не съм се стеснявала да кърмя бебето си където и да било, никой не ме е гледал с укор. Камо ли пък да ме прекъсва така!
Тук въпросът обаче е дълбок. За това, че е по-приемливо обществено детето да се храни с шише. Ние, майките и бебетата, сме разглеждани като "консуматори", които трябва само да харчат. И да потребяват задължително адаптирано мляко. Ако не задължително, то поне на публични места. Иначе може тайно, скришно да "се кърмят" вкъщи. Че може и някой да се подразни. А как не ги дразнят мацките по бельо по витрините? Или разголените мадами на всяка крачка? На мен пък могат да дебелите, клощавите или пък миризливите клиенти на мола. Да тръгна да подавам оплаквания срещу тях ли?
Моята случка си е чиста проява на репресия, дискриминация, нарушаване на човешките ми права. Лошото е, че някои майки биха се потиснали, стресирали и дори разкаяли от "престъпното" си деяние. Не и аз обаче. Смятам да не оставям нещата така и да продължавам да настоявам поне за извинение. Обмислям обаче и назидателна акция. Какво ще кажете да си спретем едно масово кърмене във въпросния търговски център, окупирайки де що можем пейки?
.Хич да не ти пука,кърми си и не им обръщай внимание.Мен охраната също дойде да ме изгони,щал да извика полиция представете си ако не съм си тръгнела на момента-март мсесец,сняг и силен вятър,а момченцето ми беше на 3 месеца 
И какво ги бърка ако си размахвам силиконките по пейки, кафенета и магазини, а не в чалготеката, натокана в класни тоалети с изрязани деколтета. Да ми посочат кой закон нарушавам и да викнат полиция да ме прибере.