Дискриминация на кърмеща майка

• 6 986
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Попаднала си на някакви простаци, не мисля, че има "политика" срещу кърменето в моловете, специално в София.

Миналата седмица се случи, че кърмих в същия мол; в името на експеримента наблюдавах реакциите на преминаващите (понеже по принцип не се интересувам дали някой ме гледа, лошо или хубаво) - никой даже не ме забеляза. Мисля, че го правя доста дискретно (не се покривам).

# 16
Lexie,

Момчето от охраната даже изглеждаше притеснено, докато ми обясняваше, че изпълнява нареждания. Значи все пак има такива разпоредби. Впоследствие охраната на мола ми обясни, че "не е желателно" да го правя на публично място. Виж, теб може би не са те притеснили, защото моята жалба е още топличка. Simple Smile

Поздрави!

# 17
lucero del dia, съжалява, за случилото се. Възхищавам ти се, аз винаги съм кърмила в гадните стаички за преповиване, защото такава случка би ме притеснила много.

# 18
Благодаря ти, three dots!

Няма да им се даваме на тия потисници;)))

# 19
Аз в Плевен също имах такива случки.Гонили са ме 3 пъти от Макси Трейд Център(нещо като мол),и от МОЛ-а също.Пускахме публикация в местния вестник Посредник със снимки.Нищо не можахме да направим.И аз се чуствах дискриминирана,но сега детето порастна и аз с гордост разправям в градинките че още се кърмим.Всеки гледа като пребозало теле,но на мен не ми пука ама грам.Сега си отмъщавам-като ме гонеха зимата да кърмя на вън на снега и ме пращаха в къщи като прокажена,сега е дошло моето време.На детските площадки баби се захласват колко здрав и як бил,с какво съм го хранила.Аз отговарям че детето е все още кърмено и затова е здраво.засрамиха се и си взеха толумбестите внучета и избягаха.нека им,аз едно време бягах,сега е техен ред  #2gunfire.Хич да не ти пука,кърми си и не им обръщай внимание.Мен охраната също дойде да ме изгони,щал да извика полиция представете си ако не съм си тръгнела на момента-март мсесец,сняг и силен вятър,а момченцето ми беше на 3 месеца  #2gunfire. Може да звучи грубо на другите майки,но която не го е преживяла не може да ме разбере защо сега парадирам с кърменето.Значи дебелогъзи целулитки може да се разхождат с минижупи и да си показват на показ гърдите увиснали до корема,Азис да си показва члена без извинение по тв предавания,Камелия да се появява на концерт пред цяла България по цици с лепенки на зърната.98 % бебетата да се наливат с изкуствени млека навсякъде(че даже заемат и нашите пейки-по-скришните по парковете) а аз да не ми дават да си накърмя 3 месечното бебенце като реве от глад и аз като прокажена ще стоя в къщи и няма да излизам на разходки.Сега аз се смея като ми се оплакват по градинките че кърмата им спряла съвсем сама а и нямали пари да купуват скъпите АМ.

Наистина звучиш грубо, но не с кърмаческите си терзания, а наричайки другите деца толумбести. Пък и няма как да знаеш дали не са кърмени и те до 5 годишна възраст, нали?

# 20
  • София
А, като кърмите на такива места, как го правите - покривате ли се с нещо? Питам, защото с първите с и2 деца никога не съм използвала шал, пак дискретно съм го правила, надигайки блузата си, то така и детето скрива максимално гърдата и почти нищо не се вижда, но сега ми е неудобно (от възрастта ще да е  Sunglasses ) и се заметвам с шал, а като сложа бебето, с ръката, която ми е под детето хващам двата края на шала и  то става като палатка и бебе не се вижда - освен чорапки. Не че не става ясно какво се случва. Но гърди не се мяркат.

Но е странно това като реакция (на охраната)...

Аз не знам какво се очаква и като реакция на МОЛ-а, за да се счете като адекватна. Извинение? Компенсация?

# 21
Не съм се покривала с нищо (правила съм някакви опити съвсем в началото, видях колко е неудобно и абсурдно, и се отказах). С второто дете ползвам дрехи за кърмене, а ако не съм с такива, просто си вдигам леко блузата. Никога не съм си вадила цялата гърда навън на публично място. Истината е, че 99% от хората изобщо не обръщат внимание на това, което правя. За сметка на това, майка, която се покрила с пелена, се вижда отдалече.

# 22
  • София
За сметка на това, майка, която се покрила с пелена, се вижда отдалече.

О, да, а ако видиш десена на шала, с който се покривам, ще ти стане ясно, че май с него привличам ОЩЕ ПОВЕЧЕ погледите - шарееен, на едни анимационни герои. Ползвам го, когатоо съм в неподходящи за кърмене тесни дрехи.

Чудно ми беше дали самото кърмене ги възмущава (което, ако е било с шал, е ясно, че ги дразни като акт), или голата гръд... Мина ми и през акъла, че може възрастта на кърмачето да им е избола очите, но то за 3-месечно бебе идело реч.

# 23
И аз се чудя какво точно пречи гледката на кърмеща майка.

А за моловете и техните стаички думи нямам. Къде има стол, къде няма. Много често е обединена с тоалетната за инвалиди - ей сега ще кърмя детето си в тоалетна. Тясно и задушно. Думи нямам.

В този смисълда споделя приятен спомен от летището в Рим например - не че бяха съвсем перфектни, но така наречените nursery бяха съставени от две помещения. Едното със строител за малките деца, креватче и удобен стол за кърмене, другото мивка, плот за преповиване, тоалетна отделно.

# 24
  • София
Направо не мога да повярвам че може на някой да му хрумне изобщо да прави "забележка" на кърмеща майка. Аз щях да вдигна голям скандал, ако още кърмех щях специално да отида ! Няма значение колко голямо е бебето, това е най-нормално нещо то просто се ХРАНИ няма нищо за криене! И въобще не съм виждала майки които кърмят на вън и цялата гръд да им се вижда, но дори и така да е пак е нахално от тяхна страна, да те притесняват, направо нагло. А за такива заплахи с полиция просто не мога да повярвам, но ако бях аз щях да искам да викнат полиция и да видя в какво ще ме обвинят. Според мен също трябва да им се направи един мълчалив, кърмещ протест пред магазина. Със сигурност не трябва да се оставят нещата така как може да сме толкова извратени вече че да има хора които да не приемат храненето на бебето като нещо нормално, дори е красиво.

# 25
Оф, Парадайз не става за кърмачки Laughing Аз го установих от едно ходене там, едно на ръка, че няма стая за кърмене, ами и удобни пейки няма. Или поне на мен не ми бяха удобни  Laughing И отгоре на това някакъв да ми се репчи  Crazy Нямаше да им стъпя повече в мола. Аз и не съм, де, след първото посещение го отписах.
В моя квартален мол, къде-къде по-малък (България) са се сетили за много удобна стая за кърмене с фотьойли, а и на етажа за хранене има много удобни кътове с дивани. И никой не ме е гледал накриво.

# 26
Честно казано за целия ми кърмачески стаж /който е доста добър мисля/, никой никога никъде не ми е правил забележка че кърмя. Изненадани е имало, но никога грубости.

Общи условия

Активация на акаунт