Електронни четци - XV

• 121 194
  • 823
  •   3
Отговори
# 75
penelopy, значи признаваш, че мнението ти е невярно написано, това потвърдих и аз след няколко поста и просто добавих, че това го прави подвеждащо (в кратко обобщително изречение, което по-скоро беше именно за хора, които тепърва ще четат темата и биха се подвели, не разбирам къде видя нападки). В следващите постове уточних какво съм имала предвид под подвеждащо, по-късно и други след мен го направиха и потвърдиха. Но аз също нямам какво повече да кажа, щом смяташ, че невярно и подвеждащо са две различни неща! За съпоставката, вече ти отговорихме и аз, и Angel_Dust, че не бихме си позволили да направим такава без да имаме лични впечатления, което правиш ти. В този смисъл, да, продължавам да твърдя, както и в първия си пост (и не само аз), че с мнението ти (разбира се, че имаш право не него, но след като то е само на база предположения, ние нямаме ли право да го оборим?!) би направило точно това:
..подвеждам хората, давам грешно инфо и т.н.
А относно отрицателното, цитирах отново теб:

Не се притеснявай, хората няма да се откажат да си купят Киндъл, заради едно отрицателно мнение  Wink
Защото в крайна сметка това, което ти наричаш отрицателно - не е!
Целта ни въобще не беше да предизвикаме дискусия относно марките, а да уточним конкретната негативна нотка в мнението ти!

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 14:08 от Сиси ♥♥

# 76
  • София
Заинтригувах се с тези покетбуук...
Значи това положение, за мен наистина би било много, ама много по-изнервящо и би ми съсипало удоволствието  от четенето, откокото леката "гимнастика" с калибрето https://www.youtube.com/watch?v=pg-GROsEcvQ при ултрата изглеждат доста по-добре нещата, но  пак е усезаемо по-бавен https://www.youtube.com/watch?v=4acfp6KRZTU

И предвид, че киндъл излиза по-евтино от покетбуук няма защо да се чудиш, че хората му налитат и преглъщат  едното калибре... Peace

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 14:27 от Angel_Dust

# 77
  • Ямбол
Заинтригувах се с тези покетбуук...
Значи това положение, за мен наистина би било много, амам много по-изнервящо и би ми съсипало удоволствието  от четенето, откокото леката "гимнастика" с калибрето https://www.youtube.com/watch?v=pg-GROsEcvQ при ултрата изглеждат доста по-добре нещата, но  пак е усезаемо по-бавен https://www.youtube.com/watch?v=4acfp6KRZTU

И предвид, че киндъл излиза по-евтино от покетбуук няма защо да се чудиш, ч(е хората му налитат и преглъщат  едното калибре... Peace
Това видео много точно показва недостатъка на Покета и предимствата на Киндъл. Не знам дали е най-добър четец, но, когато чета, не искам нещо да ми пречи.

# 78
Не, не признавам, че написаното от мен е невярно, а се съгласявам, че за вас не е сложно да си конверирате и калибрирате Simple Smile. За мен лично Покетбука изобщо не е бавен, чета си книгите без изобщо да се изнервям. И това е на база личен опит, а не на клипчета в you tube. Подчертавам го, понеже ме обвинихте, че говоря неща основани на предположения. Това правите в момента вие. Моят модел изобщо не прави такива паузи и не се появяват такива бели страници между прелистванията, както е показано в първия клип с модела  623 Touch Lux.

И хайде нека спрем този спор, вие предпочитате "леката" гимнастика с калибрето, аз пък предпочитам, когато отида някъде и се окаже, че съм прочела всички свалени книги и лаптопа ми не е в мен, да мога директно да си сваля книга и да чета, без да завися от компютър с инсталирано калибре, за да конвертирам.

А иначе Angel_Dust го казва най-точно и ми дава най-смисленото обяснение за манията по Киндъл Simple Smile

...предвид, че киндъл излиза по-евтино от покетбуук няма защо да се чудиш, че хората му налитат и преглъщат  едното калибре... Peace

# 79
  • София
Виж, сега ти си от другата страна и поскачаш  по същия начин  - моят така не прави...
Все пак клипчетата показват доста обективно нещата, естествено за определен модел, твоят може и друг да е, не пишеш какъв. Ето, ултрата е къде-къде по-добре, явно са поработили в подобренията и пак е донякъде съизмерим със по-евтините киндъли.
За мен киндъла единственият му минус са форматите, но за това предимно намирам виновни българските издатели, които са достатъчно смотани да не пускат книги на български в продажба за моби и пак е лесно преодолим минус.
Отделно като гледам клипове с подсветки, да от другите по-евтини пак киндъл пейпъруайт свети най-хубаво... и т.н.

Цената естествено е не малко основание, защо да дам за нещо 80-100 лв отгоре, като мога да ги дам за друго, подобно, което в повечето аспекти ми харесва повече?

За проблема - изчетох си  книгите и няма как да си кача на майната си без калибре - никога не съм изпадала в подобно положение Simple Smile

# 80
Честито Рождество на всички!  bouquet
И малко спам - в тази дата-бг.нет има Снежния човек (чета я в момента); Тангра и неговият син (изчетох я снощи и много ми хареса); Родена в харем (Първа и втора част); Прокудена (от поредицата Преживяно); 3 метра над небето; Прокоба; Трите дъщери на Тибет; Повикът на ангела, Ще бъдеш ли тук?, Защото те обичам на Гийом Мюсо; Момичето, което бях и още много нови и коментирани тук книги.
Има фантастики и чиклити, също и различни поредици (и любовни, и фантастични).
Търсачката им е малко гадна (не може да се търси по автор), не показва книгите от един жанр.
Естелче, тези книги ги има и в Мейлбуукс-а и то в повече от един формат.  Peace
Да, знам, но не желая да свалям програмата. Звучи ми прекалено сложно и объркано.
Вариантите ми са или да търся алтернатива на Мейлбукс, или да моля мили и услужливи съфорумки да ми пращат книги от МБ. Избрах първото.

Искам да ви попитам нещо....на NOOK като четеш книга можели да я завърташ, като на таблет?
Не.

# 81
Естел Бързоход, Мейлбукс изобщо не е сложна за ползване, но всеки с предпочитанията си, нали така ?

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 18:18 от penelopy

# 82
За мен лично Покетбука изобщо не е бавен, чета си книгите без изобщо да се изнервям. И това е на база личен опит, а не на клипчета в you tube.

За теб не е бавен, защото не си чела на Киндъл и на практика нямаш база за сравнение. Аз много се колебаех вторият ми четец дали да е пак Киндъл или Покетбук и то заради БГ. менюто основно, признавам си. Но първо видях клипчетата и след това отидох в магазин, където предлагат и двата модела  и тествах лично. И тъй като предишният ми четец е Киндъл, това бавене ми "извади" очите дето се вика. Прехвърлям книги през Калибре 1 или 2 пъти в месеца, а чета всеки ден по 2-3-4 часа по някога, и всеки път щях да се нервя на това бавно прелистване. НО аз имам база за сравнение, затова това би ме дразнило, ако имах само Покет, изобщо не би ми направило впечатление  Peace.

# 83
  • Ямбол
На мен също ми се струва сложна тази програма. Има изписани стотици страници9 само с оплаквания и проблеми с програмата. Освен това имаше и оплаквания, че се споделят какви ли не книги там и не са в подходящ формат. Затова изобщо не съм си правила труда да си я свалям, инсталирам и ползвам тази програма. Достатъчни са ми другите места, от които се снабдявам с книги за четене.

# 84
За мен лично Покетбука изобщо не е бавен, чета си книгите без изобщо да се изнервям. И това е на база личен опит, а не на клипчета в you tube.

За теб не е бавен, защото не си чела на Киндъл и на практика нямаш база за сравнение. Аз много се колебаех вторият ми четец дали да е пак Киндъл или Покетбук и то заради БГ. менюто основно, признавам си. Но първо видях клипчетата и след това отидох в магазин, където предлагат и двата модела  и тествах лично. И тъй като предишният ми четец е Киндъл, това бавене ми "извади" очите дето се вика. Прехвърлям книги през Калибре 1 или 2 пъти в месеца, а чета всеки ден по 2-3-4 часа по някога, и всеки път щях да се нервя на това бавно прелистване. НО аз имам база за сравнение, затова това би ме дразнило, ако имах само Покет, изобщо не би ми направило впечатление  Peace.

Зори, благодаря за този пост  Peace Наистина може би, ако почета на Киндъл, после Покетбук да ми се стори бавен. Ще взема да направя едно клипче как прелиства моя ( Basic New 613), че тези в you tube нещо и на мен ми се струват ужасяващо бавни.

А,  Сиси ♥♥, ако обичаш, спри се вече. Съвсем ми изопачи думите и така и не разбра, че нямам нищо против твоя Киндъл, а ми е неприятно това, че се налага ползването на Калибре, за да се чете на него. И не сравнявам двата модела, а казвам, че с Покетбук не се налага да се ползва допълнителна програма. Никъде не споменавам и не сравнявам техните технически параметри, качество на екрана, бързина и т.н. Бързината на прелистването вие го намесихте първи. И това, че нямам Киндъл, не означава, че нямам опит с конвертиране. Напротив, имам инсталирано Калибре на компютъра, което ползвах преди да купя четеца и много добре знам колко време отнема и как се прави конвертиране. От там нататък няма значение на кой четец ще прехвърлиш книгата, действието е еднакво за всички четци. Така, че спри да ми натякваш, че нямам опит с Киндъл.

# 85
  • София
penelopy  - калибрето не е напълно задължително, всъщност все повече  почват издателствата да качват книги на български в амазон, при което ако наистина  започнат да качват ВСИЧКО новоиздадено, ще отпадне нуждата от калибре, аз си говорих с една дама, от едно издателство, казват, че искат да го направят, но все още имат някои неща да доизглаждат с амазон, за да стане това реалност,  работели по въпроса, което мен лично много ще ме радва.
(в този ред на мисли, ако на  път ме сполети безкнижие, винги мога да отворя амазон и да си  избера все нещо, ако предположим, че държа да не хвана никога повече в ръка  книга на хартия Wink)

" Никъде не споменавам и не сравнявам техните технически параметри, качество на екрана, бързина и т.н." - за мен това са по-важните неща обаче и това са нещата, по които и заради които избирам четец Wink Та всеки с изискванията си.

Колко време ти отнема конвентирането на книга от епъб в моби, че наистина ти се струва такова велико  изтезание, след като имаш калибре?

# 86
  • София
Добре де, аз да питам отново - цифром, колко време ти отнема конвентирането на една книга от епъб в моби?
(за досадното не коментирам, за някои хора и търсенето и свалянето от нета може да са досадни занимания), говорим конкретно колко е времеемко, аз ей сега ще си  кача 2 книги и ще засека точно колко време ми отнема това.
... та 1 мин, голямка книга, това времето със се ровенето в папките докато я намеря, че ест обърках къде съм я тикнала...

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 16:58 от Angel_Dust

# 87
  • София
С Киндъл съм и въобще не е вярно, че използването на Калибре е едва ли не задължително. Свалям от много места, не помня кога за последно ми се наложи да ползвам Калибре; после пращам книгите на мейла на Киндъла.

# 88
Да се намеся и аз в спора Grinning
Притежавам Киндъл с клавиатура и макар че много си го обичам и не искам да го сменям, на моменти ми се приисква.
Чета предимно на английски и да тогава нямам никакъв проблем. Купувам/свалям от амазон, не конвертирам нищо, пускам си wifi и си свалям директно.
НО... когато реша че ми се чете на български ми е проблем, защото книгите които мога да си купя са епуб... да, не ми отнема много време, но все пак трябва да си сваля книгата, да и махна защитата и да ги конвертирам, но е досадно.
Така че следващият четец който ще си взема определено няма да е киндъл.
Но всеки с проблемите си. Забелязвам, че всеки път като стане върпос за конвертиране и всички се нахвърлят срещу човека който не е съгласен/не ползва киндъл. Има хора които си купуват книги и не им е приятна цялата тази разправия, колкото и малко време да отнема. Само защото повечето от вас нямат такива проблеми не значи, че сте прави.
Различни хора сме, всеки си има приоритети и предпочитания.

# 89
Ееее най-после някой с мнение като моето и то на база личен опит Simple Smile И на някой друг да му е досадно конвертирането и да не иска Киндъл.

Общи условия

Активация на акаунт