Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 938
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Маменца,  Cry моят дечко днес много плака със сълзи, видях, че ушенцето му е протекло

Явно много го е боляло ушето.То много си боли,де.Перфорирано тъпанче?Какво се предполага вирус някакъв?Как се лекувате?
Ти не се притеснявай.Ще се оправи.Тъпанчето си зараства и няма проблеми

# 136
Маменца,  Cry моят дечко днес много плака със сълзи, видях, че ушенцето му е протекло

Явно много го е боляло ушето.То много си боли,де.Перфорирано тъпанче?Какво се предполага вирус някакъв?Как се лекувате?
Ти не се притеснявай.Ще се оправи.Тъпанчето си зараства и няма проблеми
УНГ спеца ме пита много въпроси, включително и как съм родила, как яде, дали често пълни памперсите, дали е нормално изхождането му и т.н. беше мн внимателен, каза, че когато са малки са много чувствителни. Дано не е бактерия. Слагаме капки за очи в ушето, преди това ги изчиствам с тампон напоен в риванол и отделно за болкатата и Т пием каза, че добре че е пробило, но не знам .... Мъничкият ми той.... Cry Дано до понеделник всичко се оправи, че ... Cry

Последна редакция: чт, 28 авг 2014, 22:45 от delizabeth

# 137
  • София
delizabeth, дано му мине бързо на малкия Джем!

# 138
  • Пловдив
delizabeth,не се притеснявай.Щом сте взели мерки ще се оправи бързо.УНГ то ми изглежда читав,щом е снел такава подробна анамнеза.Повечето не обръщат внимание на страничните фактори,а те са много важни
След прегледа в понеделник да споделиш хубавите новини  Grinning

# 139
  • София, св. Троица

Въпрос към ЛЛЛ,
как се разбира, че бебето има разтройство? Пелените на бебка винаги са били наакани почти всички, с малки изключения. Има дни, в които ака през памперс, сменям на всяко хранене пеленките, което за кърмено бебе са около 8-10 на брой може би. Днес все още не е акала, а е 14.00 часа,и за колко време това, с което се храня, се отразява на кърмата?

Здравей блускай,
Обикновено изпражненията са жълтеникави редки като консистенция, понякога може да са воднисти, друг път по-гъсти, може в тях да има нещо като малки топченца. За разтройство се считат повече 12-16 изхождания за едно денонощие. Тук , Бу е превела откъс от книгата The Womanly Art of Breastfeeding (Нежното изкуство на кърмене). Предполагам, че ще представлява интерес за теб.

Възможно е с възрастта бебето да започне да се изхожда на по-голям интервал, но докато е само на кърма е по-вероятно изпражненията да си останат все така жълтеникави и кашести, без особен мирис, което е напълно естествено.

Ако се притесняваш би могла да се консултираш с педиатъра относно по-обстоен преглед. Дори да става въпрос за летен вирус, именно кърмата би помоганала да бебето да се справи по-бързо и по-лесно с това.

bouquet

# 140
delizabeth, бързо оправяне на малкия, че толкова са мънички а през какви болки минават...
Аз ви чета редовно но нямаше нищо ново при нас. Вчера ММ замина командировка за две седмици  ooooh! досега все е бил при нас и малко се сдухвам сама няма с кого да си кажеш и две думи особено вечер  #Crazy
И понеже като го няма ММ няма как да ходя даже до магазина си взех кенгуру, ами много по удобно е от баба слига дето не успях да я наместя! В кенгуруто на 5та минута е заспала, но като взема да я вадя и веднага се събужда  #Crazy
Коликите продължават да ни мъчат  Cry
За сега това е от нас!

# 141
  • Варна
И аз все още не намирам цаката на Баба Слинга. Чак се чудя има ли изобщо такава.  Thinking

# 142
Привет Simple Smile

Delizabeth: Всичко ще е наред!  Ще видиш, че още понеделник бебчо ще е добре. Нормално е да се притесняваш, но ще му мине и няма и да помни какво се е случило  Hug

Миме : Кое кенгуру ползваш? И аз си взех миналия уикенд със същата цел. Понякога Виктор заспива веднага, друг път е кисел. Ама като ревне вътре няма оправия  Mr. Green Излиза ли вече с него до магазина и удобно ли ти е? Аз засега само у нас съм го разнасяла. Иначе моя е на Chicco Soft and Dream.

Момичета - пак ми се появиха буци в гърдите. Напоследък това нещо ми се случва през ден-два. Направо не знам какво да правя! На какво се дължи това? Не е като да не суче бебо, не прави и големи паузи, дори ползвам помпата за доизцеждане. Писна ми с това кърмене вечееееее  #Cussing out

Моя мишок вчера в крайна сметка добре понесе ваксината. Не е вдигал температура, спа си през нощта. Дано е все така и за другите ваксини, пу пу.
Сега ми е много сладък, защото като му говоря ми се усмихва Simple Smile Ще го изям!

# 143
И аз все още не намирам цаката на Баба Слинга. Чак се чудя има ли изобщо такава.  Thinking
Мен много ме е яд защото не са малко пари, а ...нищо не постигнах сложихме я един път с триста зора ами тя беше на кълбо едва ли не и като писна  ooooh!
Моника кенгуруто ми е това http://www.minimod.bg/9445/lorelli-%D0%BA%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D1%8 … comfort-gray-2014 даже ми го изпратиха за 32лв
не съм ходила на магазин, но излизах с него пред нас, признавам си че ме заболя малко гърба но аз по принцип си имам болки и вчера беше голяма жега и ми стана още по топло. Но ето преди малко се разкисна сложих я в кенгуруто поплака една-две минути отначало и заспа преместих я в леглото и още спи!

# 144
Миме, аз сега се вдъхнових и мисля след малко да изляза да купим масло с кенгуруто Simple Smile Аз всъщност най-много се притеснявам дали няма да му пречи слънцето..ама ще видим Simple Smile

Въпрос към ЛЛЛ:
Здравейте Simple Smile
Може би въпросът ми е малко глупав, но се чувствам длъжна да питам преди да предприема каквото и да било. Преди да забременея спортувах много и сега искам пак да се върна към това мое хоби, още повече че ме кара да се чувствам по-добре и физически и психически. В този ред на мисли искам да попитам дали това би попречило на кърменето(Дали има вероятност кърмата ми да спре?) , при положение че става дума за доста силов спорт. В този спорт повдигам собственото си тяло, което е около 50-60кг. 
Мерси предварително Simple Smile

# 145
Уффффф да ви се оплача... след малко отивам в болницата да ми бият окситоцин, заради бучките в гърдата. Появиха ми се червени петна и съм на ръба на мастита. Още нямам температура, но ми е доста лошо. Дано ми се размине  ooooh! Хич не ми върви с това кърмене ....

# 146
Майчета, с коликите имам питане.До кога ще даваме капките,как ще разберем,че вече сме ги преборили и са отминали.Колко спокойни дни трябва да имаме,нали коликите са на приливи,понякога по-силно изразени.може би избързвам,ама не ми се иска да го тъпча излишно,какво ли не му дадох на моя и ми се иска да ги спирам,но не ми се и рискува де.Имаме около 4 дни без кризи,мисля да изчакам още 2-3 примерно.Чувам понякога да си му къркори коремчето,но я няма тази реакция със свиването и силния рев.Може би сме ги овладяли и са по-търпими  newsm78
ние сме на около 50 дни.

# 147
  • Там някъде
delizabeth, надявам се малкият мъж скоро да е по-добре и да ви зарадват с добри новини на прегледа в понеделник.
И аз се присъединявам към групата на чудещите се дали изобщо има начин на бебетата да им е ок в Баба Слинга. Взехме такъв имено защото бях чувала, че той е най-удобен за бебетата. Да, ама нашия мъж го сложихме веднъж, много свит ми се стори, пищя няколко минути и го извадихме и оттогава не сме го пробвали. Точно миналия ден си мислех пак да го пробваме, че нали е по-голям да видим как ще е. Иначе миналия ден бяхме на консултация - за един месец е качил малко над 1 кг само на кърма и засега си отдъхнах - явно му стига кърмата. Да видим колко ще ме държи това спокойстие  Mr. Green Биха му и ваксина (петвалентната, че сме по стария календар), поплака си, но се успокои сравнително бързо. Вечерта обаче ми вдигна температура, не висока (37,5), но достатъчно, за да ми се подкосят краката. То много било лесно да си мислиш как спокойно ще ги приемеш нещата, които евентуално ще се случат и как ще реагираш, но като ти се случат (в моя случай като видях термометъра) не е точно както си си ги представял. Дадохме панадол и вечерта си беше ок, оттогава не ми е вдигал.
Моника, зная че окситоцина много помага за запушвания. Моя приятелка е с такъв проблем нон стоп и си купи окситоцин от аптеката срещу Тина Киркова (там има и едно ветеринарно мазило, което тя пак ползваше при запушвания). Та тя си го капе в носа, каза че е супер гадно, но веднага има ефект! Дано си по-добре!

# 148
delizabeth, дано всичко да е наред при вас и да ни съобщиш скоро хубави новини.
Моник@, същото се отнася и за теб. Дано да си добре. На мен ми се случи на два пъти да ми стане бучка. Доста е болезнено, а си представям, ако са повече от една.
Да си призная също се притеснявам от наближаващата ваксина. Ние сме следващата седмица. Имам от тези лепенки за температура, дадоха ни подарък от болницата. Ще ги взема с нас, когато ходим при педиатъра. Още повече се притеснявам, че много съм зле като меря температурата на беба. Уж взех безконтактен термометър, за да ми е лесно, а то по 2-3 пътя меря и все различни стойности показва.

# 149
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile
Да се оплача сутринта малкия така го боля корема че като го обърнах по корем така заспа за секунди.Давам му капки само през деня,но май ще трябва да почна и вечерта,а си мислех че са отминали коликите.Сега вече е добре,но много се уплаших сутринта и сама си го гледам,не ми помага никой и ме хвана шубето.Чакам с нетърпение тези колики да минат и тъкмо ще минат и зъби ще почнат няма да има мир  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт