Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 34 570
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Лаленце, и на нас докторката ни каза, че е мн болезнен Синфлорикс и да сложим ако имаме Куул пач лепенка, и за всеки случай да купя Панадол. Аз сложих, но през целия ден си остана неспокоен и или спеше или искаше да папа. Помоли да следя Т, да дам панадол при нужда и ако е вдигнал др. път да му дам панадаола преди ваксината.

# 256
  • Телиш/Плевен
Товапе съвсем друга ваксина, следващата по календара. Води се моноваксина, защото е само за една болест - пневмококи. Шествалентната ваксина е за шест различни болести.  Peace
Много ти благодаря за разяснението. Hug
Относно тия 6-10-20-валентни ( ooooh! ) ваксини, педиатърката каза да й се обадя идната седмица и да се разберем какво ще правим. Шествалентна по всяка вероятност няма да има. Ще видим какво и как следва.

mishle81, на мен ми каза да дам превантивно Панадол 3 пъти ( Tired ) през 4 часа. Аз дадох веднъж, сега към 17:00 ще дам пак и за третия прием много ще си помисля, защото хич не ги обичам тия превантивни глупости. Засега е спокойна и спи, няма температура, така че май няма да давам трети път. За лепенките и други мами казаха, че са доволни, ама аз не знам защо съм така скептично настроена към тях и не купих. Tired

# 257
  • Пловдив
Аз имах подарък от болницата, и едната лепенка я отрязахме на 2 - едната за бебчо, другата за мама...че докато го гледах как плаче главата ме разцепи..не вярвах, но помогна и за главоболието.

На мен ми каза 1 път да дам панадол при нужда, но като чета всяко доки с номера си, дано изобщо Елица да не ти вдига Т.  Hug

# 258
Здравейте и от мен. Да драсна някой ред, че съвсем зачезнах от форума. Чета ви редовно докато цедя или храня, но за писане не ми остава време. Днес пратих баткото да се разхожда с дядо си, че поне той да не изтерясва вкъщи, докато аз се въртя в Бермудския триъгълник /печката, пералнята и мивката/ и беболин.

При нас едно и също и нищо интересно. Хранене, повръщане, акане, преобличане.... до безкрай. Гука и се усмихва Ивайло, но и нервно изревава, ако не му обърнеш внимание. Играчките не представляват интерес за него, иска само живи хора да му се плезят насреща и да го разнасят из апартамента  Mr. Green И с това "агу, а-у" е като малко вълченце  Heart Eyes Баткото много му се радва и вечно му е наврян в лицето. Не знам от целуване и щипане или от алергия някаква, но така му се изринаха бузките, че направо съм в потрес. Първо реших че е от жегата, мажа с кремчета разни, но уж преминава и пак фулнат тези бузи. По тялото няма. Утре съм при педиатърката, да видим тя ще познае ли от какво се докарахме така. Утре и на баткото ще слагат ваксина и ще е рев и чудо. Дано успеем да го уловим и да приключим за има-няма час Mr. Green  Миналогодишната ваксина я слагахме почти два часа - четири човека се опитвахме да го хванем из кабинета и да го задържим на едно място, а пети - да постави ваксината. Прочухме се чак в румънско сигурно. Та утре в 11 да не се чудите, ако чуете викове за помощ  Joy  На дребния ваксината е следващия петък, но тогава ще съм с мъжа ми, та повече кураж имам с него.

Авенсис, и Ивко е с побеляло езиче, но според мен това са само остатъци от мляко и не е станало млечица. Не виждам дискомфорт, понякога бялото почти изчезва, понякога стои до следващо хранене.
Имам изписано лекарство, но няма да го сложа, ако искаш ще ти кажа какво е и да си слагате.

Ох, пак се квичи да се носим, а трябва да цедя и кое по-напред вече не знам..........

# 259

Авенсис, и Ивко е с побеляло езиче, но според мен това са само остатъци от мляко и не е станало млечица. Не виждам дискомфорт, понякога бялото почти изчезва, понякога стои до следващо хранене.
Имам изписано лекарство, но няма да го сложа, ако искаш ще ти кажа какво е и да си слагате.

И при нас почти се маха до следващото хранене. Ще почна и аз да давам вода след всяко ядене па да видим. Ще пробвам и с марличката с преварена вода. А за дискомфорта единствения при ядене е като се напъва да ака понеже при нас е спиш акаш ядеш 3в1 Simple Smile

# 260
А, и при нас е така и резултатът е яко задавяне, без да може да си поеме дъх няколко секунди и чак до посиняване. Направо полудявам от страх и всеки път се моля "дишай, дишай". Абе така ми вади акъла, не знам има ли друго такова дете. Мъжът ми ме навиква да не съм правила драми от това и да не плаша баткото, ама кажете как да не се плаши човек и как да не реагира. Аз да не съм от желязо като него и без грам емоция, че да седя и да гледам как се задушава! Ей затова се караме всеки ден, не съм паника, ама съм емоционална, а той е безчувствено говедо!!!

# 261
E то това си е за паникьосване, аз също бих. ММ още повече. Той се панира че детето ни ревяло много (той реве половин час за денонощието)  Mr. Green  а за задушаване да не говорим.често ли се случва?

# 262
  • Пловдив
Доколкото разбрах третият е последен болничен и след това се подава молба или декларация, не съм сигурна за отпуска за отглеждане на детето newsm78

Да
Ето линка с документите за двете години майчинство https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4

не съм паника, ама съм емоционална, а той е безчувствено говедо!!!

А когато ролите са сменени и безчувственото говедо е майката,е още по-голям майтап,повярвай ми  Joy .И нашата се дава така като спи и яде понякога,но знам,че ще си поеме дъх.Все пак аз я държа и гледам дали се справя.При нужда ще реагирам.Не виждам защо мъжът ми преживява така нещата

# 263
Елфи, голям купон, викаш  Mr. Green

# 264
Avencis това което описваш за напъването и пъшкането ми се струва че са си точно колики  ooooh!

# 265
  • Телиш/Плевен
За задавянето и аз бях голяма паника в началото, като се случи първия път, но реших да потърся какво се прави в такива случаи и като прочетох, че всъщност в 90% от случаите няма нужда от намеса, вече съм спокойна. Беше нещо от сорта, че щом кашля силно, значи ще се справи самичко. Кашля ли тихо, едва-едва и ако не може да си поеме дъх и почне да се задушава (а това не може да се сбърка), значи трябва да се вземат мерки. Peace И обикновено задавянето ставало все по-рядко с напредване на възрастта.

# 266
  • София
Добрутро!

И ние вчера бяхме на консултация, наддал е 1100 грама и 4.5 см. На мама голямото момче! Нас пък ни изненадаха с хепатитната ваксина. ЛЛ на беб каза, че ще действа по стария календар, другия път ще му сложи пневмококовата и, забележете, не пентаксим (петвалентната), ами тетраксим (четиривалентната), понеже такава имали  newsm78 Шествалентна - забрави! Аз съвсем се обърках, не мога да им схвана схемите вече. Бебчо много плака като го боцнаха, със сълзички и гледаше към баща си за помощ. При нас татито е по-спокоен и слава Богу, че да ме държи на земята. Аз по отношение на децата съм много лабилна, страх ме е от какво ли не и все ме избива на рев...

Момичета, като сме на вълна ваксини, някоя от вас слагала ли е Ротарикс / мисли ли да слага на бебето? Каката ни много пострада от ротавирус, когато беше на 8 месеца и не искам пак да минаваме през този ад.

# 267
  • Телиш/Плевен
Аз съвсем се обърках, не мога да им схвана схемите вече.
Аз затова съм казала на педиатърката да си следи тя нещата, а на мен и да ми обяснява коя ваксина каква е и за какво, полза няма, защото забравям, а и те почнаха всеки ден да дават различна информация за тия ваксини и човек се побърква. Гледам си ги там в синята книжка кога какво е сложено и това е. Те вече ни побъркаха с тия стовалентни ваксини. ooooh! А пък и си има педиатри, дето карат по стария календар, както е при вас примерно. Абе пълна каша е навсякъде! Tired
Ротарикс (и изобщо ваксини извън задължителните) няма да слагаме. Peace

# 268
Привет!
И аз вече съм в шаш с тия ваксини. Засега имаме само Синфлорикс. На 30ти пак сме на ваксина - да видим коя?? Дано да е някаква лека, че ММ отива в командировка тогава и ме е страх самичка.
Иначе и на нас педи ни препоръча да слагаме куул пач. Аз също имах от болницата и приложих нея, като изрязах малко парченце. Иначе Виктор изплака само за няколко секунди и това беше.
Дано и останалите ги понесе добре..дано дано  Praynig

За ротавируса не знам..още съм в дилема.

МОмичета да ви се похваля - тази нощ малко за първи път спа от 22ч. час до 6.30ч. Отдавам го на заспалото и смотано време, което си го успива, но да видим Simple Smile За съжаление като се събудих в 6.30 усетих как гърдите ми ще гръмнат и ме болят и се притесних да не си докарам пак бучки, та след като го нахраних ходих да се доизцеждам. Ще видим как ще е тази нощ.

Аз да питам пак ако някой случайно знае - моят мъник през нощта ДОКАТО СПИ почва да буйства и да пуфти. Като тоида при него видимо си спи. Какво ли му се случва в главата? При вас има ли такова нещо?

# 269
  • София
Има, има. Освен това се разплаква в съня си, понякога се смее с глас. Сигурно сънуват дребничките.  Heart Eyes Дали още помнят какво е било в утробата? Над това размишлявам от вчера  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт