Ремонти за мен НЕ Е ок да се правят между 14 и 16ч, преди 9 сутринта, рано в събота и неделя...
Преди време имахме големи скандали в блока, защото нечии майстори идваха в 8 точно. И за хора като мен, които не всеки ден са от рано на работа, а други пък стават по-късно, това беше кошмар.
От тогава се разбрахме, когато някой ремонтира или прави нещо по-шумно - бележка долу на таблото и така си знаем. Най-малкото ако нечии майстори се "изложат" знаем на кой да се караме.
Но има и извращения, които не понасям. Макар да съм млад човек и у нас също понякога да има гости и купони, след 22ч (с изключение на Нова Година) намаляваме музиката и ако сме на терасата влизаме вътре.
Един комшия, ерген, не го правеше, по никое време се събираха и трещяха и сме се карали.
Сега на негово място е една, която прави много, много шумен секс. Слава богу, напоследък в по-нормално време =)
Друг пък съсед ми правеше забележка за това, че у нас било шумно и се чувало у тях - става дума за часовете между 18.30 - 20ч. Пускали сме понякога силна музика, идвали са приятели, или пък гледаме филм - нашия хол опира до техния хол (представете си какви са ни стените). 100 пъти се обяснявахме, аз им казвах, че искам да разпусна, да си пусна някое друго парче по-силно (но така, че да не ми се пръснат тъпанчетата, нали), да си пусна филм, както ми е кеф... Е, разбрахме се с някоя-друга приказка, а и той се убеди, че това, че "шумим" 1-2 пъти седмично не е чак болка за умиране.