А съобразявате ли се със съседите ви?

• 26 215
  • 212
  •   1
Отговори
# 90
Ние сме в 18-етажен блок. Дъщеря ми е на 14 - често слуша силна музика, блъска врати и т.н. Преди 3 месеца решихме да направим ремонт. Часовете за ремонта бяха от 10 до 18. Бабички на 70 години постоянно звънят на вратите, но ние разбира се не им отворихме. Предупредили ни с полиция. Joy Каква полиция бе аз се намирам в собствения си дом. Laughing  Иначе другите съседи също шумят. Шумът е част от живота и няма как да го избегнем. Simple Smile
Може да се намирате в собствения си дом, но определеното време за ремонта ви  нарушава "Правилника за вътрешен ред".
Задължително се спазва тишина от 14  до 16ч. и от 22 до 08ч..
След време, когато имате нужда от тишина и дъщеря Ви вече е пораснала, може да има смяна на местата.
При нарушаване на тишината винаги звъня на полицията, резултата е бърз.

# 91
Собственият ти дом, ако не се намира в гората, трябва да се съобразяваш.

# 92
Със съседите до нас си шумим когато си искаме. При нас няма такива закони. Над нас много често правят купони, но нищо не им казваме. Те са млади, трябва да се забавляват, а не да се разправят с полицаите. Съседът до нас също често пуска силна музика. Неговия хол е до нашата спалня и едни тапи не са ни проблем. Simple Smile

# 93
  Та не знам какво ме накара минути след като легнах отново да отворя очи и що да видя - една огромна фигура с дълга коса се е надвесила над леглото ни и се кани да се накътка до нас. Аз се вцепених и само успях с всичка сила да ритна мъжа ми по крака; той се сепна и инстинктивно се хвърли върху надвесилата се над леглото ни сянка.

Тогава натрапникът почна да вика и да се извинява, че объркал етажа и се оказа нашия добър познайник, съседа. Така и не разбрахме ключове ли са му останали или сме били оставили незаключено, нещо, което по принцип не се случва. Но си беше тръпка Crazy

Ох това е страшно,
аз като си спомня как си изкарах акъла, когато съседът от горния етаж пробваше да си отключи
у нас, бил объркал етажа...

# 94
  • Gotham City
yeary не ми се обиждай, но акъла ти е на 14 годишна. Казвм го не за друго, но и аз като малка мислех така "Щом съм си в нас ще си правя к'вото си искам", да ама не е точно така.

# 95
Ние сме в 18-етажен блок. Дъщеря ми е на 14 - често слуша силна музика, блъска врати и т.н. Преди 3 месеца решихме да направим ремонт. Часовете за ремонта бяха от 10 до 18. Бабички на 70 години постоянно звънят на вратите, но ние разбира се не им отворихме. Предупредили ни с полиция. Joy Каква полиция бе аз се намирам в собствения си дом. Laughing  Иначе другите съседи също шумят. Шумът е част от живота и няма как да го избегнем. Simple Smile

Добре, че такива като мен не са ти съседи. След третата глоба щеше да се убедиш, че това, че си си вкъщи, не значи, че можеш да пречиш на останалите, които също са си вкъщи и искат да си почиват.  Crazy

# 96

Вижте какво открих за София:
http://sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=133

Извадка:
Чл. 3. (1) Освен забраните по предходния член, в жилищните сгради се забраняват шумни увеселения, извършването на производствени дейности и ремонтни работи, които нарушават спокойствието на останалите обитатели.

(2) За задоволяване на битови потребности, дейностите по предходната алинея могат да се извършват само от 8 до 14 часа и от 16 до 20 часа в дните, обявени за работни, а със съгласието на засегнатите обитатели и в почивни дни.

ПП Лично мнение: ако засегнатите обитатели (всички и в съседни блокове, ако се налага) нямат нищо против, могат да вдигат шум и в друго време.
Аз нямам против понякога да се прави купон/събиране, разбирайте няколко пъти годишно. Понякога ремонти и т,н, Човещинка.
Но дори и 1 човек да е против, останалите трябва да спазват часовете. Правила.

# 97
  • Gotham City
Би трябвало да се отнася и за другите градове.

До преди малко пак бормашини ми пееха, ама толкова са тънки панелите, че с мъжа ми не се чувахме в нас #Crazy

# 98

Вижте какво открих за София:
http://sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=133

Извадка:
Чл. 3. (1) Освен забраните по предходния член, в жилищните сгради се забраняват шумни увеселения, извършването на производствени дейности и ремонтни работи, които нарушават спокойствието на останалите обитатели.

(2) За задоволяване на битови потребности, дейностите по предходната алинея могат да се извършват само от 8 до 14 часа и от 16 до 20 часа в дните, обявени за работни, а със съгласието на засегнатите обитатели и в почивни дни.

ПП Лично мнение: ако засегнатите обитатели (всички и в съседни блокове, ако се налага) нямат нищо против, могат да вдигат шум и в друго време.
Аз нямам против понякога да се прави купон/събиране, разбирайте няколко пъти годишно. Понякога ремонти и т,н, Човещинка.
Но дори и 1 човек да е против, останалите трябва да спазват часовете. Правила.

Повечето от нашия блок нямат нищо против да се правят купони и да се шуми. Няма заради няколко баби да шепнем вкъщи и да не може да си пуснем малко музика. Полиция да викат и какво ще им кажат?! „Съседите говорят високо и са си пуснали музика.“ Една вечер 30.12, преди Нова година решихме да метнем няколко пиратки. Бабичките се качват на етажа ни и почват да чукат. Мъжът ми се намеси и им каза, че това е нашия дом и ще правим каквото си искаме и ако искат да им е кротко и спокойно - да се местят от блока, хем няма да имаме повече проблеми.

# 99
Ама много сте нагли, наистина! Че и се хвали. ooooh!

# 100
Аз пък нямам никакво желание съседите да ме чуват, без значение какво се прави вкъщи. Ако искам да се покажа колко съм готина, ще ги поканя на кафе, няма да се излагам бабите да ми тропат. Имало е случаи да се прибирам и от още от входа да чувам как приятеля ми пуска микровълновата...Даа, оказа се, че си е нашата. Много тъпо ми стана, защото се ползва по всяко време..Отделно, че не ме интересуваха подробности от ежедневието на всякаквите хора в съседство. Махнала съм се от онзи блок. Сега и да къртят горе, няма проблем, но и никой не се навира зорлем да си търси публика.

# 101
 yeary, и тук ли се опитваш да ни убедиш, че си майката на 14-годишната, а не самата тя?

# 102
Полиция да викат и какво ще им кажат?!
Моля те, никой няма да си прави труд да си разговаря с теб, просто ще ти отправят два пъти формално предупреждение, а на третия ще те глобят. Последно когато виках полиция беше 2008, тогава глобата беше 80 лв, сега не знам колко е. Едни по-нагли съседи за 1 нощ успяха да си изработят глобата, не знам как не схванаха отведнъж накъде духа вятърът. Crazy

За сметка на това никой покрай моя апартамент не вдига шум вече, освен децата на съседите отгоре (4 броя в едностаен апартамент, чувам как едното тупа с топка в единия край на хола, другото тича по протежението на коридора напред назад, третото реве, а четвъртото, слава богу, спи или играе тихичко. Това в момента, 12.20! Но за деца полиция не викам, разбира се, само се дразня и оплаквам във форума  Crazy)

# 103
  • Gotham City
На мен ми е интересно, защо тези деца не спят по това време   Whistling

съседите, за които по-рано споменах, дето щял да ме убива този са викали полиция, когато братовчед ми е бил малък, на около 4-5 годинки.... така че какво да ти кажа, хора всякакви

# 104
yeary, просто имаш късмет, че не съм ти съседка  Mr. Green
входът щеше да ти се види тесен  Peace

Общи условия

Активация на акаунт