КАНАДскА - училищно-есенна - тема 57

• 62 279
  • 711
  •   1
Отговори
# 240
# 241
  • Под кленовите дървета
Камбанката, моите съболезнования Sad

Карелия
, ние не сложихме нито една ваксина и не мисля да слагам. Като попитах, кои искат да слагат се оказа, че ние имаме 4 имунизации със същите - срещу полиомиелит и менингококи, те искат да сложат 5та на тази възраст. За мен няма много смисъл от тази 5 ваксина и отказах. Но изрично ми казаха, че тъй като ги имаме слагани като бебе, мога да ги откажа.

# 242
  • Canada
Благодаря за линка Вери!
Вени, знам, че не са задължителни ваксините. Но моят избор е "за" ваксинирането.
Интересни резултати от изборите в България се очертават. Ако влязат повече партии в парламента, според мен лично, ще е по-добре.

# 243
Благодаря, момичета, да почива в мир наистина...днес запалих свещичка в черквата и бях с тях мислено, друго от тук не мога да направя...

Гласувахте ли? Ние минахме за няколко минути към 11 без нещо, почти нямаше хора.

# 244
  • Под кленовите дървета
да, към 11 и малко бяхме там и чакахме 40 минути. Като тръгвахме имаше голяма опашка. чух, че след 14 часа се е чакало повече от два часа на опашка. явно следобед е било натоварено

# 245
  • Лавал-Пловдив
Народът трябва да се наспи  Whistling

Аз не гласувам и смятам за неетично да гласувам за страна, в която не живея и не плащам данъци. Но както уточних и по-напред някъде - аз съм помияр  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 246
Сърдечни съболезнования камбанка!

А за детенцето - нямам думи! Много страшно! Много тъжно!

Хубаво е децата да се учат на предпазливост и самостоятелност и едва ли има родител който да неглижира това но статистиката посочва че голям процент от инциденти стават на драйвуея или на улицата пред къщи.

Три пъти направих опит да гласувам - 11:30; 2:00; 4:30. Имаше огромна опашка и още в лобито охраната не пускаше а спираше хората и пускаше в зависимост от това колко хора си тръгват. Казваше че времето за чакане е около час а аз нямах толкова в днешния ден. Живея на 10 мин от консулството и колкото пъти излизах по задачи толкова пъти проверявах но безз моя глас тази година.   

# 247
  • Vaudreuil Canada
Аз не гласувам и смятам за неетично да гласувам за страна, в която не живея и не плащам данъци. Но както уточних и по-напред някъде - аз съм помияр  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Всеки има право на мнение и това не го прави помияр!! Цял ден се въздържам да пиша по темата, но и аз намирам за неетично да се гласува отвън и да те определя управлението вътре. Всички протестират, че ДПС вкарва гласове от Турция и като компенсация прави точно това, срещу което протестират. Гласуването е конституционно право, а не задължение - така че за да си утрепам почивния ден на семейството ми трябва много повече вяра в тези, за които ще гласувам от мотивацията "гласуване на всяка цена".

# 248
  • Монреал
И аз не гласувах.... ако имаше за кой да се гласува, бих, но за съжаление няма.

# 249
Ние гласувахме към 11ч. Няколко човека имаше пред нас.

Преди години и аз бях на мнение за липсата на морал да определям съдбата на държава, в която не живея. Отделно, че във Ванкувър нямахме техническата възможност да гласувам, тъй като не се отваряха секции там.
Откакто имам паспорт/лична карта в последствие, и ако имам възможността - гласувам.
Винаги съм била анти-комунистически настроена. Отделно и турците да не добият твърде много места в парламента. Напоследък атакуват езика ни, имат самочувствие и предявяват претенции.
Тази година много твърдо казахме, че ще гласуваме, защото каквото става в БГ през последните 2 години е пълна трагедия. Отделно, че ни е и прясно-прясно. За мое съжаление България е поела пътят по стремглавото нанадолнище в много отношения. Жалко е, че много хора не са излязли да гласуват в България. Абсолютно всеки един там е с мнение, всеки един от тях се оплаква, всеки един от тях иска подобрение. Бяха много гласни по улиците, когато претендираха за избори. Е, ето им изборите.... пълна апатия. Сега пак ще дойде ред на оплакванията, на негодуването и намирането на вина у другия.

# 250
За себе си смятам че е важно да гласувам защото ме вълнува какво става в БГ и имам претенции към това какво се случва с роднините ми там. А и аз не съм изгорила мостовете си с Родината и не се знае дали няма да ми се наложи да се върна и да живея там. И други неща ме засягат - примерно: автор съм на книга от която журналистка е вадила и писала и добавяла от себе си и накрая подписала с моето име а аз разбирам за това от баба ми която прочела материала във вестника. Две години съдих редакцията и така и не можах да ги осъдя поне да ми се извинят. Така се получава кото или няма закони или не се спазват и т.н. (дълъг списък от или-та)  
След като ми се налага да участвам финансово в живота на роднини живеещи в БГ ми се полага и да имам право да гласувам и да се възползвам от това право. Simple Smile  

# 251
  • Лавал-Пловдив
Ей, пак заспахте бре.
Я кажете за къде се стягате за лонг уикенда. На мен лично ми се ходи към щатите, че имам едни американски долари за усвояване (артисаха от последното ходене) ама мъжът се е паникьосал заради еболата и не иска никъде да ходи. Та май ще си седим у нас.
Ние гледаме Сървайвър България и днес в едни реклами на новините чух, че вече имало и случай на ебола в Македония. Изпуснаха я да излезе от Африка и сега ще плъзне навсякъде. #2gunfire

# 252
  • Под кленовите дървета
Бе като начало някой я е изпуснал....аз много, много не вярвам на случайни епидемии.
На мен са ми мид търм тестове и си учи яко. Вечер успявам да сготвя и заспивам. И аз се притеснявам с тази Ебола.

# 253
  • Калгари, Канада
Ние пък си вяхме гащите по Бритиш Колумбия  Laughing от петък като се почна, та преди малко се прибрахме - езера, пътечки, градчета, та даже и топъл басейн. Голям кеф  Heart Eyes Усетихме красотата на есента.

# 254
  • Vaudreuil Canada
mamamia Канада съм я признала с есента и. Голяма красота ама като знаем какво ни чака и не ни се иска да си ходи.

Докато сте на вълна ебола ето още една гадост дето са изтървали от някъде:
http://www.blitz.bg/news/article/296329

Общи условия

Активация на акаунт