КАНАДскА - училищно-есенна - тема 57

• 61 524
  • 711
  •   1
Отговори
# 90
И в Едмънтън вчера прехвърчаше сняг , но не се задържа . Днес беше мрачно , но ще се затопля от утре. На 31 август бяхме на плаж във Виктория , а скоро ще трябва да ринем сняг... Не мога да се настроя още за зима ...

# 91
  • Калгари, Канада
Ние нямаме избор, днес сме с пълно зимно облекло - грейки, якета, шапки, ръкавици. Добре си вали, положението в града е снежно, светофари не работят, счупени клони, коли по канавките - аз такова чудо в Калгари не съм виждала.
Освен това пак нямахме ток сутринта (а вероятно и през нощта). За първи път ни се случва да останем без ток заради снега. Зимно време не е било така, а сега е все пак предполагаема есен. Но то и затова, понеже листата задържат снега се получават всичките проблеми. В случая не града, а природата не е подготвена, има си природни последователности, а сега са се разбъркали. Много лошо си патят всички дървета и растения в момента.

В неделя използвахме хубавото време и отидохме на динозавърския парк, успяхме и с рейсчето да слезем с екскурзовод в самата същност на парка. Беше много интересно въпреки комарите (бяха на рояци и се пръскахме през 10 мин. със спрейовете и пак успяха да ни хапнат тук там). Екскурзовода беше много забавен и разбира се осведомен, така че изкарахме много приятно два часа с него. Горещо препоръчвам за всички любители на динозаври (а и не само за тях) да посетят парка и да направят тура с бусчето. Има и други турове - за вкаменелости и т.н. , тях сме си ги оставили за друг път.
http://www.albertaparks.ca/dinosaur.aspx

# 92
Мамамия, искрено съчувствам!

Шемет, искаш да кажеш, че трябва да си обера доматите? Ужас! Сигурно и във фермите няма да останат.

# 93
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Ние завихме доматите преди да завали дъжд/сняг в Едмънтън. При нас нощните температури са около 0 за последните 2 дни и след 2 дни идва пак топлото време . Тогава ще отворим новопостроения парник и ще разберем оцеляха ли доматите. На съседа май не са, но той не ги зави.
 Големи аномалии тази година. В неделя беше 26 градуса, в понеделник валя дъжд/сняг  и беше около 5 градуса.

Мамамия по на юг сте от нас , но много сериозно ви удари бурята. Близостта на Банф ли ви се отрази така? Дано утре вече има слънце и есента се появи.

# 94
  • Под кленовите дървета
Леле майко вие за сняг говорите а аз още ходя със сандали....ще трябва дй купуваме обувки другата седмица Simple Smile
Днес минах листовките, а практическия ще е посред зима - края на ноемри...за Криска да кажа - понеже мъжът ти пак ще го минава-че има промяна и не се минават само модулите на които са те скъсали а всички. Простете за правописа, но съм през телефона докато обувам дънкит

# 95
  • Vaudreuil Canada
практическия ще е посред зима - края на ноемри...

Хи хи Вени ще трябва да си преработиш представите за зима - тук почва в края на декември и свършва някъде към Великден Simple Smile

# 96
  • Canada
Здравейте момичета,
Вени, кофти е тази промяна, но пък добре, че казваш, за да знаят занапред всички...

Ние днес минахме прословутото приравняване на имунизациите, този път само на щерката, която е на 8 г. Биха ни 2 ваксини - против менингит, каквато в БГ май изобщо не правят и някаква реваксинация.

Днес ми беше и първия работен ден тук.  Simple Smile По заместване съм за няколко дни, но пък съм много щастлива, че се сблъсквам с квебекската работна среда и френският език ме залива от всякъде.  Надявам се, разбира се, да стане по-постоянен ангажимент с времето. Тъй като не съм напълно сигурна с какво искам да се занимавам, съм подхванала няколко посоки и с времето се надявам да се ориентирам по-добре.

Децата захапаха училището, започнаха домашни и настана лека лудница.

Зимата в Калгари и мен ме изненада, въпреки че пряко не ме касае. Но някакси ми напомни, че ни предстои първата прословута канадска зима. Ние, въпреки че сме накупили ски екипи, ботуши, кашку-та и какво ли още не, се чувстваме неподготвени. Blush

# 97
Привет момичета,

Вени, много благодаря, че ми каза. Ще го предупредя моя мъж. Незнам кога ще е пак на изпит, чака писмо да му изпратят. Сега се занимава с ужасната ни кола, която не ще да пали от два дни и в един сервиз му казаха, че няма да я бъде, но той твърдо  си е решил, че ще я оправи. Дано, че ни върна толкова назад с парите, ама кой те слуша. А, запали. Сега да ида да го питам италианеца в сервиза дали вярно е капут колата дето не са й отворили даже капака да я видят.

Иначе нещо училището ни почна да ме притеснява. Поне децата са добре и се чувстват прекрасно. За малката дадох 60$ за помагала за матернела, но като ми казаха 138$ за клас дакьой на сина, направо щях да падна. Нещо ми се видяха много. Но на мен всичко ми се вижда в момента много. В класа на малката само тя незнае нито френски, нито английски и едно момченце знае само английски. Другите деца са френско говорящи. Тя се забавлява много и си харесва Мадам. Но не ни дават автобус, защото сме били близо - 1.4км от у-ще. Много се ядосах, че как ще е близо. Можело да вървят пеша ми казаха днес. Но не ми се разправяше. Сега трябва да пиша молби и ако се съгласят ще ги возят от "състрадателност" срещу по 100$ на година.  Незнам как става прехвърлянето в ново училище тук, но не е лошо да се поинтересувам за всеки случай.

От китайците нямам впечатление, ние нямаме толкова в квартала, но чернокожите са адски нагли и нахални.
Иначе от понеделник почнах курса по френски към нашия комисион сколер, та има с какво да се занимавам.

Аелия, имам Driver's handbook и Driving a passenger Vehicle. Пусни ми на лични мейла и ще ти ги пратя.
Вени, много се радвам за теб. И поздравления за листовките. Аз съм на изпит на 20.10.
Момичета, ще пиша пак. А тези прогнози за времето никак не ми харесват. Всички като чуят, че сме от скоро и веднага: "Ааааа, значи не сте видели зимата тук."
Поздрави и хубава вечер на всички.

# 98
  • Лавал-Пловдив
Ей, само не ми говорете за зима и сняг, че  Embarassed
Ние бяхме в неделя на бг събиране по случай Съединението в Бросар и добре се позабавлявахме. Видяхме се със стари приятели, запознахме се с нови хора. Децата щуряха на воля.

На мен продължават да ми се случват странни неща. След счупените лаптоп, кола и таблет и откраднатата самоличност на кредитната карта, май късмета пак ми се обърна. Simple Smile Днес си дремя у нас и ми звънят от комисион сколера и ме питат : Вие защо не сте на работа. Зяпнах. Оказа се че са ми дали договор, но мейла не ми е дошъл и не съм разбрала. Минавам от секондер в пример, в едно училище близо до Плас Версай. Сега ще ида в училището да се извиня и да си видя орера, защото работя само 3 дена и утре не съм на работа, а искам да се приготвя за понеделник. Английски в пример е малко мъглява работа за мен, но пак е по-добре от нищо или всеки ден в различно училище все пак. Пък и да не ми е рутинно все в секондер.
Иначе за лавалки: в събота от 13-16 в Парк де ла натур ще раздават безплатно есенни цветя да си засадим. Аз съм там с комшийката. В петък вечер съм на дине спагети гратуи организирано от общността на квартала. В неделя е празника на квартала ни и ние като единствени бг ще носим знамето на България на парада на знамената в църквата. Въобще в Ст-Франсоа не ме оставят да скучая. Все измислят по нещо.
Хубав ден на всички и никакви снегове поне до декември  Laughing

# 99
Кака Дора, честито! Simple Smile

На срещата в неделя от много чудене и мотане накрая не отидохме.

# 100
  • Лавал-Пловдив
Moqt interesen den prodaljava - takmo se predstavih v novoto uchilishte I razbrah che shte imam 1,2,3 I 4 klas I mi zvani directorkata na edno uchilishte za vazrastni - razbrala che ne rabotq vav vtornik I petak I mi dade 1 grupa 5 secondaire. Ta veche vsichki dni sa zapalneni. Crazy year 4 me.

# 101
кака Дора,
Това са прекрасни новини!  Hug

# 102
  • Калгари, Канада
kaka_dora, страхотно, ще изкарваш пари тази година  Wink Но ми изглежда, че ще трябва и здраво да работиш, че за толкова различни класове сигурно изисква доста подготовка в къщи.

При нас разчистват клоните, няма да вали сняг за сега и се очаква да стане към 20 градуса след няколко дни.

arogance, не съм гледала новините, не знам какво е повлияло на снега да дойде сега. Аз не бих го нарекла бурия, нормален сняг си беше като за нормална зима. Проблема е, че дойде сега, а не си изчака декември и дърветата не бяха подготвени за снега.

Ние влизаме в ритъма на учебната година - водене, взимане, домашни.  Laughing

# 103
  • Монреал

Хи хи Вени ще трябва да си преработиш представите за зима - тук почва в края на декември и свършва някъде към Великден Simple Smile

Да, точно, тъкмо си мислех за рожденните дни на децата и как всички се падат "зимни бебета" - едно градинско парти не можем да направим  Crazy

Карелия, успех на новата работа!

Кака Дора, честит ти договор! Обикновено след каръшката серия, идва и късметлийската! Дано да ти върви все на хубави неща занапред.

# 104
  • Под кленовите дървета
Карелия, успех в новата работа Simple Smile Ще се справиш, сигурна съм Simple Smile
Кака_Дора, заета ще те държат Simple Smile Много забавно ти се е получило тия дни Simple Smile

Криска, много пари ви искат в това училище бе! Нашите материали излязаха около 50 долара, а моя позната, която има две деца - в матернел и премиер- живее в Поинт Клер и ми каза, че около 50 долара на дете й излиза подготовката на учебната година.

Да, точно, тъкмо си мислех за рожденните дни на децата и как всички се падат "зимни бебета" - едно градинско парти не можем да направим  Crazy

За следващото лято да направим и без повод викам аз Laughing

Общи условия

Активация на акаунт