КАНАДскА - училищно-есенна - тема 57

• 62 280
  • 711
  •   1
Отговори
# 255
  • Калгари, Канада
Хайде бре Шемет, стига ни плаши със зимата. Снежни човеци, ски, пързалки, тонове бял пухкав сняг  Laughing

За болести отказвам да чета.

# 256
  • Vaudreuil Canada
Хайде бре Шемет, стига ни плаши със зимата. Снежни човеци, ски, пързалки, тонове бял пухкав сняг  Laughing

Никого с нищо не плаша - миналата зима най-малко съм мрънкала по адрес на зимата така че сега си наваксвам  Mr. Green 

# 257
Само аз ли чакам с нетърпение зимата  Grinning Много я обичам .

# 258
  • Лавал-Пловдив
Само аз ли чакам с нетърпение зимата  Grinning Много я обичам .
А караш ли кола? Аз не обичам зимата заради карането. Подгряване 10 мин, ринене около нея 30 мин, обезснежване на колата 15 мин, стъргане на лед от прозорците 10 мин, блъскане на замръзналата задна автоматична врата 10 мин, за да мога да вкарам малкия, защото аз карам него, а мъжът ми големите - и 1 час си минал. А после хлъзгави шосета, тежък трафик, катастрофи, не дай си боже да има и вергла (тогава въобще отказвам да карам)...не ми се мисли.

# 259
И на мен не ми се бърза със зимата.
Аз май най-много и се дразня заради задръстванията и заради това, че снегорина винаги изсипва снега пред нас (от нашия край на улицата) и се е случвало не веднъж когато се прибирам с колата да има сняг до колене пред темпото и да не мога да вляза. Уличката ни е малка и е без изход - няма къде да паркирам ... оставям колата в средата на улицата и грабвам лопатата ... и ако е мокър сняг, станал на лед настава една картинка  #2gunfire
Не ми липсва зимата, ама никак  Twisted Evil

# 260
 Когато колата не е в гаража  , дистанциооно се запалва , за да се подгрее .При нас много рядко натрупва сняг , че чак да рина . Само измитам със метличка колата и изстъргвам прозорците . Бял кахър ми е чистенето на колата. Риненето на снега на прилежащия тротоар и предната алея (да не се заледи и пощальона да даде фира) е по трудоемко , добре ,че не го извършвам аз  Grinning.
Скиор съм , затова чакам зимата с удоволствие. Има добри машини за изкуствен сняг и дори да не е валяло достатъчно , пак има възможост за ски.

При вас има повече сняг и е мокър сигурно , тука рядко натрупва и е сух сняг , не дразни. Дори е трудно топка да се направи , като пясък се разпилява.

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 04:54 от dany_nik

# 261
  • Vaudreuil Canada
снегорина винаги изсипва снега пред нас

Ние бяхме така преди да построят къщата до нас - имаше дълъг участък, от който снегорина като събере снега и го изсипваше пред нашата къща - сега съседите са потърпевши ама те си плащат на фирма да им чисти. Нас фирмите не ни устройват заради часовете им на почистване та сме на собствен ход и темпо.

Аз тази вечер нещо съм се стресирала с еболата дано да е неоснователно.

# 262
  • Варна - Монреал-Едмънтън
При нас тази година времето е супер. Имаме есен и в последните дни температурите са около 15-17 градуса.
За снега  - В Едмънтън е много по различно от Монреал. Тук рина пътеките из двора за удоволствие след работа.
Колата ми е в гаража и не се налага да чистя. След работа може да се наложи понякога , но наистина не е като в Монреал.
Аз помня Вики беше бебе и съм ринала по 20-30 мин за да си отрина колата.

# 263
  • Лавал-Пловдив
Я да питам нещо по-креативните.  Crazy
Не си харесвам табелката с номера на къщата. Вчера от Патрик Морен си купих на ликвидация много хубави дървени цифрички. Да ама нямам плака. Та търся отнякъде една дървена дъска, по възможност овална, около 50 см дълга. Дайте идея къде мога да намеря такова нещо.  Thinking

# 264
На вниманието на дамите, ситуирани в Квебек (провинцията, не само града) и особено тези с малки деца - днес ми дадоха някаква брошура с информация, че провинциалното правителство има идея да прави детските градини по 45 долара на ден, предполагам както е в другите провинции. И съответно са направили петиция против тази идея. Ако някоя от вас има желание да я подкрепи това е линкът http://toujoursfousdenosenfants.com , вътре има друг линк signer la pétition, в който можете на го направите. Като подпишете ще получите имейл, в който има линк, на който трябва да кликнете за да се потвърди подписа.

Зимата изобщо не я чакам, много си ми е добре с тази приятна есен. Оглеждам се и за дестинация за почивка през ноември, но чакам малко да приближи датата за да има прогноза за времето, не ми се рискува от сега да купувам билети. Някой да сподели впечатления, ако е бил на юг около средата на ноември?

# 265
  • Canada
На вниманието на дамите, ситуирани в Квебек (провинцията, не само града) и особено тези с малки деца - днес ми дадоха някаква брошура с информация, че провинциалното правителство има идея да прави детските градини по 45 долара на ден, предполагам както е в другите провинции. И съответно са направили петиция против тази идея. Ако някоя от вас има желание да я подкрепи това е линкът http://toujoursfousdenosenfants.com , вътре има друг линк signer la pétition, в който можете на го направите. Като подпишете ще получите имейл, в който има линк, на който трябва да кликнете за да се потвърди подписа.
Подкрепена от мен.  Peace

# 266
Привет и от мен! С лудото разписание, което имаме не ми остава време да драсна по някой ред, но редовно си ви чета.
Ама моля ви се, какви зими, какво чудо. Много се радвам на есента и се надявам да ме дарява с цветовете си по-дълго. Миналата си беше ринене на сняг порядъчно. Първите 10 пъти ми беше забавно, дори го приемах като кардио, но след това вече ми писна. То сняг ли да ринеш, ледоразмразител ли да мяташ. Бррррр cold
При нас нещата започнаха да влизат в коловозите си. Моето училище върви добре, дори ми е скучно на сегашният материал. Досега минах 3 изпита.  По-нататък, когато стигна медицинските терминологии и елементи, ще ми е далеч по-интересно и определено ще е предизвикателство. Леа си ходи на градина. Посвикна и това е успокоително. С татко си се возят сутрин. Предприех стъпка да я подкупвам с награден фонд ако не реве и е добричка Simple Smile Като се прибере ми дава отчет, че не е ревала и стриктно си изисква обещаното.
Вико се кефи, че след училище и той е на детската градина. Съботите си ходи на уроци по български. Искам да го запиша и на някакъв спорт, макар и доста късно да съм се сетила.
В общи линии програмата е доста по-натоварена. Чакаме уикендите, а те си продължават с натовареното темпо.
За първи път в обстановката на къща ще посрещаме Хелоуин. Честно да си призная знам за събитията само от филмите. Не знам как ще мине цялото бонбонясване. За мен този празник е извън моята комфортна зона и не мога да кажа, че го одобрявам, но в името на интегрирането на децата предполагам трябва да го преживея. Ще трябва и костюми да вземем, защото в градината си имат някакви събития. Предполагам ще им е забавно.
Това е моят ъпдейт Simple Smile

# 267
  • Vaudreuil Canada
Някой да сподели впечатления, ако е бил на юг около средата на ноември?

Ние ходихме първата половина на ноември - като се изключи урагана заради който ни евакуираха всичко друго си беше перфектно. Тази година не се очертава да ходим през ноември та вероятно и урагани няма да има  Blush пътувайте спокойно  Mr. Green

Дензъл провери дали не можеш да намериш спорт от януари - някои програми приемат на два приема.

kaka_dora провери в Майкълс за дървена плоскост макар да се съмнявам за такъв голям размер да имат нещо - аз съм купувала овали от доларамата, но те са далеч по-малки - може би са 30см. Ако има готова евтина табелка чийто гръб можеш да ползваш за основа на твоята също може да е вариант.

# 268
 Във Home Depot и Rona  (ако ги има при вас ) се продават дъски .  Има отрязани парчета от клиенти , на които им е трябвало по малко от стандартната дължина. Ако си вземеш кедър , хем е красив , хем е устойчив на тукашните зими. Но ще е неугледно , правоъгълно парче . Изключително евтини са . Само , че ще ти трябва някой да го ошлайфа по страните , за да е красиво.
 Най-широката дъска кедър , която съм вземала е 14 см , върши ли ти работа тази ширина ?

# 269
  • Калгари, Канада
kaka_dora, провери в kijiji хората дават безплатно какви ли не неща, включително част от дървета (при нас имаше доста покрай изпадалите клони и дървета, може и при вас да дава някой) или се разходи из някой парк и си намери нещо (може и по екзотично: клонче, коренче), пък ако мъжа ти е хенди, ще ти го догоди (както се казва).

Общи условия

Активация на акаунт