Помощ! Ментета в OLX.bg- как да процедирам?

• 20 252
  • 114
  •   1
Отговори
# 60
.....така, че мисля че всеки е свободен да продава каквото иска а купувача си преценява, колко е оригинална стоката и дали ще я купи  Wink

Не мисля, че който и да е има право да продава стока, с която въвежда в заблуда. А ментета пък хептен никой няма право да продава. Друг е въпросът, че с подобни кокошкарски истории няма кой да се занимава.

# 61
.....така, че мисля че всеки е свободен да продава каквото иска а купувача си преценява, колко е оригинална стоката и дали ще я купи  Wink

Не мисля, че който и да е има право да продава стока, с която въвежда в заблуда. А ментета пък хептен никой няма право да продава. Друг е въпросът, че с подобни кокошкарски истории няма кой да се занимава.

Аз не казвам, че е хубаво някой да вкарва друг в заблуда  Stop или пък, че е правилно. Но точно по тези сайтове всеки продава всичко и не може да му кажеш нищо...на какви обяви съм попадала не е истина ooooh!. И за това казах, какво купувам само от там и то след опция предварителен преглед, но има хора които масово пазаруват от там и хем искат нещо марково, но евтино, хем дори и не се усъмняват, че може да е менте...

# 62
Теб нападаме, защото става въпрос за твои действия и точно за това те попитах оправдава ли те. Ако беше писал друг някой, щяхме да реагираме пак така. Това е реакция не срещу теб конкретно, а срещу всички такива " търговци". Няма какво да мислим, те фактите говорят, ние сме си потърпевши, какво да мислим.
А на мен мислиш ли, че ми е приятно да си поръчам дрехи, които не са по мярка, защото не отговарят на нашия стандарт, " търговката" не можела да се занимава да ми даде размери, не е включила опция преглед и АЗ да и плащам транспорта. Не е ли малко нагло? Като знаеш какво продаваш и как, трябва да очакваш и подобаващи реакции. Не знам на какво разчитат тези, които лъжат и как смятат, че ще си продават стоките.

Аз много добре знам какво продавам като не си си купувала нямаш правото да коментираш. За въпросния случай съм дала и колко см е подгъва и дали може да се отпуснат и нямам аз вината че 90% се опитват да се тъпчат в 2 номера по малки дрехи. Сори имайте реална оценка за себе си. Не съм излъгала никой погледнете колко коментара имам и колко има тя. И тогава коментирайте на вас ще ви е приятно ли да ви звънят в 2 посред нощ и да ви пращат смс с обиди. Върна парфюма и продължава това си е за психиатър. Но вие гледате само едната страна но проблема си е ваш... Ровите денонощно по сайтовете и искате за 100лв да си купите оригинален Dsquared, philip plein и по възможност ботуши като на николета лозанова ама да са кожени!!!! И ОРИГИНАЛНИ СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА

# 63
Моето право да коментирам въобще не се определя от теб! Продавай си каквото искаш, абсолютно обаче нямаш право да обявяваш стока за оригинална, след като не е само защото някой може да се върже. Може да е марка, но не и оригинална. Ти може МЕН да не си излъгала, но както самата ти каза такива търговци колкото щеш. Пределно наясно съм за 50 лв какъв ще е парфюма!

# 64
Абе вземи си поука, пий една студена вода и следващия път за парфюм в Beauty Zone  Sunglasses

А в Beauty Zone как да се пазари за отстъпка и да изпада в истерия  Rolling Eyes

# 65
Моето право да коментирам въобще не се определя от теб! Продавай си каквото искаш, абсолютно обаче нямаш право да обявяваш стока за оригинална, след като не е само защото някой може да се върже. Може да е марка, но не и оригинална. Ти може МЕН да не си излъгала, но както самата ти каза такива търговци колкото щеш. Пределно наясно съм за 50 лв какъв ще е парфюма!
Да ползван и без кутия и не беше 50 тя се пазари но няма смисъл да обяснявам повече коментирайте си колкото искате търговците каквито и купувачите "марково облякани" от
Сергиите в Димитровград. Пазара го налага вие търсите евтино и марково

# 66
  • София, България
То е ясно, че най-лесния начин да се предпазиш от подобни стоки е като просто не пазаруваш от такива сайтове. Аз пък много често пазарувам от Olx, но съм адски внимателна. Ако влезнете във форума на сайта и видите с колко подобни продавачи е пълна темата за некоректни продавачи и купувачи, бързо бързо ще си изисквате всички опции за преглед тест връщане и подобни. Факт е, че описанието на продавачката в сайта е доста грубо и аз лично никога не бих пазарувала от нея. Не обичам продавач, който си мисли, че аз съм му длъжна. По-скоро той трябва да се постарае да си продаде стоката.

Принципно в Olx можеш да си направиш неограничен брой профили от един ip-адрес, просто с различни пощи, така че вече и с положителните оценки не може да ме впечатли човек... Един такъв случай съм запомнила с една "коректна" продавачка, много положителни оценки, обаче накрая модераторите на сайта бързо я разкриха, че са все от нейни си профили.

Съжалявам, Ultrafashion, но оправданията са ти като на малко дете. Появи се тук в темата с идеята да се защитиш, а всъщност не спираш да нападаш Wink На всички е ясно, че потребителката, пуснала темата, е сгрешила. Не е постъпила правилно при покупката. Не е ползвала опции. В случая вече не става въпрос само за нея, а за теб като продавач Wink

Идеята на темата е много хубава, стига да не е против правилата на форума. Пазаруването по интернет е много разпространено, а във всеки един сайт, подобен на Olx, има измамници. Така че обмяната на опит тук, би било полезно за някои потребители. Лошо, че най-вероятно ще заключат темата.

Ultrafashion, пиши в един пост! Има опция "Редактирай". Не е нужно да постваш едно след друго мненията си.

# 67
  • София
Точно за хората които пазаруват парфюми(от OLX) и не са сигурни в това което получават пиша:
Отивате в Еконт, пръскате се с парфюма(задължително преглед и тест) и казвате на служителя че няма да вземете пратката,т.е. я отказвате. Понякога има парфюми, които уж имат същият аромат само че за много малко време. Излизате си и чакате  да видите аромата  колко е траен и дали въобще е същият, можете няколко часа да изчакате. Но трябва да направите тази процедура до обяд за да имате време за размисъл.
 Ако все пак решите че го искате, връщате се и си го вземате. Оказаните пратки се пускат вечер.
Успех на всички.

# 68
То е ясно, че най-лесния начин да се предпазиш от подобни стоки е като просто не пазаруваш от такива сайтове. Аз пък много често пазарувам от Olx, но съм адски внимателна. Ако влезнете във форума на сайта и видите с колко подобни продавачи е пълна темата за некоректни продавачи и купувачи, бързо бързо ще си изисквате всички опции за преглед тест връщане и подобни. Факт е, че описанието на продавачката в сайта е доста грубо и аз лично никога не бих пазарувала от нея. Не обичам продавач, който си мисли, че аз съм му длъжна. По-скоро той трябва да се постарае да си продаде стоката.

Принципно в Olx можеш да си направиш неограничен брой профили от един ip-адрес, просто с различни пощи, така че вече и с положителните оценки не може да ме впечатли човек... Един такъв случай съм запомнила с една "коректна" продавачка, много положителни оценки, обаче накрая модераторите на сайта бързо я разкриха, че са все от нейни си профили.

Съжалявам, Ultrafashion, но оправданията са ти като на малко дете. Появи се тук в темата с идеята да се защитиш, а всъщност не спираш да нападаш Wink На всички е ясно, че потребителката, пуснала темата, е сгрешила. Не е постъпила правилно при покупката. Не е ползвала опции. В случая вече не става въпрос само за нея, а за теб като продавач Wink

Идеята на темата е много хубава, стига да не е против правилата на форума. Пазаруването по интернет е много разпространено, а във всеки един сайт, подобен на Olx, има измамници. Така че обмяната на опит тук, би било полезно за някои потребители. Лошо, че най-вероятно ще заключат темата.

Ultrafashion, пиши в един пост! Има опция "Редактирай". Не е нужно да постваш едно след друго мненията си.

Да може да се оправдавам но и вашите доводи са смешни пишете едно и също. Описанието е такова заради също толкова некоректни "купувачи" опитвайки се да се наместят в 2 номера
По малки дрехи и на мен не ми е приятно да ми върнат нещо скъсано и да отиде на боклука. Каквито продавачи такива и купувачи има така че е двустранно, но всеки си гледа него и е нормално. Не може да пише цена 30лв и да получиш съобщение давам ти 10лева аз с какво съм ви длъжна в случая всеки си се простира според чергата. Можеш да си позволиш дънки за 1000 отиваш в мола и си ги купуваш не ги търсиш същите за 20лв и да са оригинални нали?  А вие явно имате опит с правенето на профили благодаря за инфото.

А и когато четете какво съм написала относно не приемам връщане го ЧЕТЕТЕ НАИСТИНА а не отгоре отгоре. Вие след 3месеца ще приемате
Ли връщане защото тя тогава решила че не иска вече.
Преди да коментирате се замислете малко

Последна редакция: чт, 28 авг 2014, 12:22 от Ultrafashion

# 69
Този, който повтаря едно и също си ти, всъщност. Ясно е, че за тези пари парфюм оригинал няма как да се купи. Никой не оправдава действията на купувачката, поне не аз. В случая говорихме за ТВОИТЕ действия, не за нейните. Ми като не е оригинална стока, защо трябва да пише, че е такава?

# 70
  • София, България
А вие явно имате опит с правенето на профили благодаря за инфото

Моля  bowuu

# 71
Този, който повтаря едно и също си ти, всъщност. Ясно е, че за тези пари парфюм оригинал няма как да се купи. Никой не оправдава действията на купувачката, поне не аз. В случая говорихме за ТВОИТЕ действия, не за нейните. Ми като не е оригинална стока, защо трябва да пише, че е такава?

Едва ли някой ще търпи 10 човека да го нападат без да са наясно и едва ли и вие щр търпите някоя истеричка да ви пише смс-и по сред нощ при положение ме върна парфюма. Намерете си друго занимание моля  hahaha

# 72
Много удобно  Laughing.

# 73
  • Sofia
Но вие гледате само едната страна но проблема си е ваш... Ровите денонощно по сайтовете и искате за 100лв да си купите оригинален Dsquared, philip plein и по възможност ботуши като на николета лозанова ама да са кожени!!!! И ОРИГИНАЛНИ СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА

Не се заблуждавай, миличка. Wink Аз подобен парцал за 30 лв., ако ще и реплика на някоя извънземна марка да е, няма да купя. Ще додам още 70 и ще си купя нещо наистина качествено, дори и да не е Cavalli или Plein. Sunglasses

Таргет групата ти са само заблудени тийнове и някоя по-наивна дама като Поничката; нормален човек, който е с разума си, още като ти отвори профила и се натъкне на грубите ти коментари относно условията на продажба, потресаващия правопис и липсата на адекватно пояснение към обявите, а и да не забравяме "орижинал" артикулите по 30 кинта, ще си плюе на петите на мига. Mr. Green

# 74
Ultrafashion, за некоректни купувачи си пусни отделна тема или пиши по същество за случая с "марковия парфюм". Авторката на темата няма общо със скъсаните дънки, за които обясняваш във всеки пост.

Общи условия

Активация на акаунт