Отговори
# 360
Аз родих нормално, без връзки, още щом ме преместиха в залата, дойде неонатолог.
Бебето се роди на третия напън, даже не го видях цялото, само част от крачето, чух че изплака силно, казаха, че е момиче и го отнесоха в интензивен сектор. Peace
Видях я в 17ч.
Родих в 11:25.

# 361
Хепи мама, за това говорим, при все че всички сме били доста над посочените в наредбата седмици е имало различна реакция на лекарите  Peace

# 362
  • Ямбол
Тези примери какво общо имат с темата?

После ще ти обясним.

О, вече отговаряш и от друго име.
Вие срещу нас?
Ще очаквам обяснението.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2014, 21:51 от AnMary

# 363
Хепи мама, за това говорим, при все че всички сме били доста над посочените в наредбата седмици е имало различна реакция на лекарите  Peace

Ами да, аз дадох и лош пример. Tired

# 364
  • Ямбол
Хепи мама, за това говорим, при все че всички сме били доста над посочените в наредбата седмици е имало различна реакция на лекарите  Peace
И това няма нищо общо с наредбата.

# 365
Хепи мама, за това говорим, при все че всички сме били доста над посочените в наредбата седмици е имало различна реакция на лекарите  Peace

И не само реакция като отношение. За съжаление, мога да разказвам доста истории, в които медицинските алгоритми са били следвани през просото - и жалко е, че твърде малко хора имат сили да си търсят правата, когато детето пострада.

# 366
И като си търсят, какво?
Ще си върнат децата ли?
Всичко опира до възможности и отговорност.
Наредбата нищо не гарантира.

Мисълта ми беше, от самото начало на темата, да не се стресират майките излишно. Peace
И да не се търси сензация на фона на всички тревоги, които съпътстват едно преждевремено раждане. Tired

# 367
И това няма нищо общо с наредбата.

Лиляна, модератор на темата ли си ? Ако държиш можем да подхванем юридически спор, но мисля да го правя с колеги, и не по форумите  Wink

# 368
  • Ямбол
Имам мнение по темата - казвам го. Различната реакция на лекарите не е продиктувана от различно тълкуване на наредбата.

Аз също в началото на темата попитах защо всява страх с тази тема, но Антигона реши, че и другите бременни трябва да бъдат подведени и наплашени каквато е тя самата.

# 369
И като си търсят, какво?
Ще си върнат децата ли?
Всичко опира до възможности и отговорност.
Наредбата нищо не гарантира.

Не, няма да си върнат децата. Но може да помогнат на други родители да не загубят техните.

Светофарите по пътя също нищо не гарантират, но като цяло като ги има, катастрофите са по-малко.

А в случая, по повод това за сензациите - наредбата няма да бъде преразгледана, ако за проблемите в нея не се говори все пак.

# 370
Уважам правото ти на мнение. Отреагирах на забележката ти, че не говорим по същество. Излишно е стресирането на бъдещи майки, но един въпрос не получава решение, докато не придобие гласност. Факт е, че в момента масов се шуми в медиите по въпроса. Положителното е, че би могло да бъде взето адекватно решение, или евентуално изчистени спорните въпроси. Също така би могло да бъде дадено пояснение на спорните моменти от медицинска гледна точка. Така, дори лаиците биха били спокойни, щом чуят адекватни отговори  Peace

Досежно самата наредба - няма нормативен акт, който да не е получил различно тълкуване от различните субекти, които боравят с него. Не виждам защо с тази наредба да е по-различно.

# 371
Лиляна, според мен темата не всява страх и не стресира бременните. Поне аз не се изплаших. Тези неща според мен трябва да се обсъждат, защото никой не е застрахован. Не може да си заравяме главата в пясъка и да се надяваме, че на нас няма да се случи.

П.П. До тук май никой не даде довод защо трябва да се вдигнат границите?

# 372
  • Ямбол
....Отреагирах на забележката ти, че не говорим по същество. ...
Такава забележка не съм отправяла.
Видно е, че в един нормален разговор, някои не разбират какво говори другия, какво остава да се занимават с наредби.

# 373

П.П. До тук май никой не даде довод защо трябва да се вдигнат границите?

Не се ли предполага министерството да посочи мотивите си? Аз от техните обяснения нищо не разбрах. Правят преглед как било в другите страни - но каква е връзката с промените, които те са направили?

# 374
Аз по- напред писах, че щом променяш нещо е логично старото да не е наред и да го подобриш. А те нито обясниха какви са пропуските в старата наредба, нито как новата подобрява нещата...

Общи условия

Активация на акаунт