Вече сме ВТОРИ клас

• 48 554
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • София
явно параметрите на провеждане на тоя проект силно варират според конкретното училище и информацията, поднесена на РС, все пак е била поизкривена. благодаря ви. аз съжалявам за този проект, беше добро решение за първия месец на ваканцията и на децата им беше интересно. при нас темата беше "приказни герои".

# 541
  • София
Ще има ли тази година проект Успех във вашите училища? На нас ни казаха, че отпаднал.

да, при нас ще има. Ще се проведе при нас през месец юни - целият месец госпожата ще ги води на Витоша и по музеи и различни мероприятие в София ( така беше и в първи клас)

Пух, и ние попълнихме декларациите за Успех, но на 15 септ. госпожата каза, че наистина в последния момент от министерството са сменили условията и вече трябва да се провежда в учебно време, а не след учебната година. (както са казали и на Jam). Каза, че чакат нови указания дали, въобще и кога ще се провежда.
За мен също беше чудесен вариант за юни месец и стискам палци да остане предишното положение.

# 542
Точно така. Затова и нашата класна каза, че часовете ще приключат към началото на месец май- т.е. преди края на учебната година.
Все пак това не е лятна занималня, а част от процеса на обучение, затова влиза в рамките на учебната година и за тази цел се отпускат средствата.
На родителска среща са дадени дати и часове за провеждане на въпросния брой занимания.

# 543
Част от процеса на обучение спокойно може и да е след края на уч.година, както е било последните години в доста училища. И това е по-добрия вариант, отколкото по време на достатъчно натоварената година да се провеждат и тези допълнителни, вместо през ваканцията, когато децата реално бездействат. А и не виждам нищо лошо това да се съобрази и да е в помощ на родителите, които очевидно не могат 3 месеца да си вземат отпуска лятото. При нас не знам тази година как ще е точно - не ни казаха нищо на РС, а аз не се сетих да попитам.

Обаче това е от МОН като последна новина:
17.09.2014г. - Уважаеми колеги,

Във връзка с изпълнението на дейности по проект УСПЕХ през учебната 2014-2015 година, Ви информираме следното:
- За учебната 2014-2015 г. ще се финансират извънкласни и извънучилищни форми по проект УСПЕХ в рамките на 40 часа, от които 38 часа са за занятия, а 2 часа за представителни изяви.
- Крайният срок за провеждане на ИИД по проекта за учебната 2014-2015 г. е до 15.04.2015 г., като тематичните разпределения следва да бъдат съобразени с това.
- Графикът с предстоящите дейности, свързани с началото на проектната дейност през учебната 2014-2015 г., ще бъде публикуван на интернет страницата на проекта.

# 544
Не, че е "лошо", просто програмата касае обучение, което е по време на учебната година. Вероятно има или би имало други програми за свободното време на децата, но тази не е такава. 
Точно- 15.04 е краят за провеждане, затова нашите часове приключват през пролетната ваканция, т.е. точно преди това. Класната изрично е казала, че до края на април е следвало всичко да приключи.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 12:59 от Judy

# 545
Е, но минали години проектът се е провеждал и след края на учебната година за съответния клас.
Значи идеята не е само по време, а можело и след. Ама явно са решили нещо да променят сега.

# 546
При нас винаги е бил по време на годината. Обикновено в петък, защото следват почивни дни и не е толкова натоварващо. Тази година имат 4 часа в петък и вероятно тогава ще бъде. Госпожата давала разни декларации да подписваме, но ние тогава отсъствахме точно и каза, че в понеделник ще ми я даде. За мен няма да е удобно, ако трябва да ходи допълнително на училище след май.  Peace
Може да се наложи да ходим на занималня, била задължителна. Досега се спасявахме с молба за освобождаване заради извънкласни дейности, но може би вече няма да стане. Лошото е, че няма кой да я взима след занималня. Досега баткото и аз се редуваме на обяд за прибирането. Трябва някак да се подредят нещата.
Ще имаме родителска среща на 15-ти.
Днес госпожата върна входните нива по Околен свят и математика, има отличен девойката и на двете. Събрала е й бележниците, за да нанесе оценките. Трябва да й направи диктовката по БЕЛ, че тогава отсъства.

# 547
  • София
При нас входните нива по БЕЛ и математика ще са в понеделник и вторник, а по Околен свят в четвъртък. Rolling Eyes

# 548
  • София
Виж това за Успех е нещо ново за мен, ще питам госпожата, защото явно е пропуснала да ни каже на 15-ти....

# 549
  • софия
Ние ще имаме родителска в понеделник. Изненадах се. Не съм чула да са правили входни нива.

# 550
Сега се замислих, че този път на родителската среща, класната не спомена нищо за проект "Успех", а миналата година ни изреди всички предложения. Може би наистина няма да има през тази година. Нас, така или иначе, не ни касае. На детето гимнастиката му е достатъчна. Няма къде да вкарам нищо друго, а и той няма желание.
Вчера беше малко разстроен от часа по английски. Според него учителката му се скарала, че не пишел правилно голямо "А", трябвало да бъде по-широка и да я пишел от горе на долу, а не от долу на горе.  Close  Гледах му тетрадката, буква като буква, добре е написана. В крайна сметка, то това си е българското "А", от една година вече я пише. Доста време ми трябваше да го убедя да не се ядосва за глупости и да си пази нервите, все пак има още 11 години да ходи на училище.

Иначе има подобрение при писането на домашните спрямо миналата година. Малко по-бърз е, въпреки че има какво още да се желае. Дори не мрънка, когато му дам допълнителни неща по математика (и ние почнахме със сборника на Георгиев) или по български.

# 551
  • София
И нашата родителска среща ще е в понеделник.Вчера и  днес им раздават помагалата.Само по математика не съм видяла.Днес ходих в книжарницата и купих помагала  за допълнително ползване, че сме супер бързи с писането на домашни и после скучае....Чете книжка, играе...ама нека има и още  учебни занимания- няма да й навреди.Избрах  това http://www.book.store.bg/p22825/pomagalo-po-bylgarski-ezik-za-2- … rka-banovska.html по БЕЛ, и това http://www.book.store.bg/p29613/zadachi-po-matematika-za-2-klas- … elina-dineva.html по математика Thinking
Имаме предложение за еднодневна екскурзия вече:crazy:

# 552
Домашни имат тази седмица доста, разделихме ги на 2,5 , малко в петък вечер след вечеря, днес на два пъти и утре преди и след обяд..
Помагалото по БЕЛ, което е показано в горния пост, при нас се ползва в училище.
А сборникът на Динева бил лесен каза г-жата и взеха на Неда Петрова.
У дома тази година пишем само домашните от школата по математика, там сборникът мисля е на Георгиев, а може и да е съавторство с други математици от Варна newsm78

# 553
Нищо немога да разбера- но това е обичайно. Laughing
Нямат за вкъщи домашни.
Всичко си написват в училище.Когато питам - справя се добре.Оплаквания от госпожата няма.

издателство Просвета
- Вълшебно ключе - Околен свят
- Вълшебно ключе - Математика
- Вълшебно ключе - БЕЛ
- ЗИП БЕЛ
- ЗИП Математика
- Самостоятелна работа - БЕЛ
- Самостоятелна работа - Математика
- Самостоятелна работа - Околен свят
- Чета и пиша правилно
- Четене с разбиране
- Езикови задачи
изд. Калоянов
- Упражнения БЕЛ
- Упражнения Математика

Това са всичките  помагала.Мисля , че са му достатъчни.Нямам намерение да купувам други.
Ако госпожиците успеят да работят с децата по всички тях- просто не виждам , аз какво мога още да добавя.

# 554
  • у дома

А сборникът на Динева бил лесен каза г-жата и взеха на Неда Петрова.
У дома тази година пишем само домашните от школата по математика, там сборникът мисля е на Георгиев, а може и да е съавторство с други математици от Варна newsm78

Аз харесвам сборниците на Неда Петрова,но са малко по-труднички  Peace
Може ли картинка на сборника ,по който работите в школата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт