В момента чета ... 32

• 50 092
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Да Bubbly . . . Кристин е в две части  Wink Много добра книга на Кинг  Grinning

# 76
Записвам се с "Невидимите" от Стеф Пени.

# 77
  • вятър в маслините, вятър над хребета
и
"Ланселот" се очертава, че ще довърша днес.

# 78
  • Belgium
Леле, Джой, много апокрифно четиво си подхванала  Laughing

"Песен за Роланд" на мен ми дойда бая скучновата епопея, нищо че е била един от образците за времето си.

Аз приключих "Копелето на Истанбул" - с мъка я прочетох, признавам си. Мисля да не се мъча повече с Елиф Шафак, след 5 прочетени нейни книги си е повече от ясно, че не е моята авторка. Но пък исках да знам защо са я изправили пред турски съд за уронване престижа на държавата, така че не съжалявам, че прочетох романа.

Почвам "Лято без мъже" на Сири Хуствет.

# 79
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Намерих ги по една случайност в Читанка и не можах да устоя Blush. "Рицарят на каруцата" съм чела още като тийнейджърка, и варианта на Троа, и описания от Малори в "Смъртта на Артур", и ми е много любима история. Обаче едно време съм била по-търпелива явно- сега стиховете ми се струват тромавки и чета бавно.

# 80
Аз чета "Акексис Зорбас" ,загрявам за предстоящото пътуване до Гърция.    Wink

# 81
  • на североизток от Рая
Аз чета "Акексис Зорбас" ,загрявам за предстоящото пътуване до Гърция.    Wink

Нези, харесва ли ти? Усещанията ни към книги са сходни, а аз толкова много харесах книгата. Чакам твоите отзиви.  Peace

# 82
Запис за новата тема. Дочитам си Латиноамериканските разкази, после май ще следва: "На изток от рая".

# 83
Захванала съм две книжки:

и

# 84
"Тангра и неговият син"
От три дни съм захванала тази книги и очевидно имам проблем с нея. Явно ще съм от другия отбор, на не толкова въодушевените  Laughing (за сега май съм само аз...). Снощи пак четох и се опитах да разбера какво не ми допада. Имам някаква идея, но да видим как ще е като довърша четенето.
И аз така  Tired нещо не ми върви, а обичам исторически романи. Звучи ми изкуствено и неестествено. Странна ми е. Прочетох 100-на страници и не ме влече, но ще продължа следващия уикенд. При толкова много похвали - би трябвало да има защо.
Доста трудно я намерих между другото, дори в издателството я нямаха.

В момента чета "Ловецът на хвърчила" от Халед Хюсейни, харесах си я за четене от тук. Започнах я снощи, но началото е доста увлекателно, стилът на писане ми допада, не съм чела нищо от този автор, но мисля, че книгата ще е в харесвания ми списък. Още една съм набелязала от този автор "Хиляди сияйни слънца", но по-натам ще я започна и аз не обичам да чета в поредица от един и същ автор  Wink 
Повярвай ми всеки който е прочел една книга на Халед Хюсейни няма търпение да да прочете и следващите две Simple Smile неговите книги направо разтърсват
Не всеки. Така ме разтърси "Хиляди сияйни слънца",   ooooh!  че след нея спрях завинаги да чета книги от арабски автори и с арабски теми, никога вече  Naughty

# 85
  • Русе
.......
Току що завърших Даниела Сасердоти-"Бди над мен"
...
Обичам да се потапям в този тип истории и да ги изживявам,а хубавият край винаги ме оставя емоционално заредена.Прекрасна история.

Позволих си да пусна цитата, но благодарение на написаното от irein съм си записала заглавието на книгата за прочит. За два дни я изчетох и мога да кажа, че книгата ме плени още от първите страници. Сега, ако ми препоръчате нещо подобно ще съм ви благодарна  Hug

# 86
  • София

Не всеки. Така ме разтърси "Хиляди сияйни слънца",   ooooh!  че след нея спрях завинаги да чета книги от арабски автори и с арабски теми, никога вече  Naughty

И на мен това ми се случи с Ловецът на хвърчила .. много я харесах, но ме разтърси и исках да си почина от този автор (а много ми хареса как пише)  и така 1 година още не съм посягала към него.

# 87
Повярвай ми всеки който е прочел една книга на Халед Хюсейни няма търпение да да прочете и следващите две Simple Smile неговите книги направо разтърсват
Не всеки. Така ме разтърси "Хиляди сияйни слънца",   ooooh!  че след нея спрях завинаги да чета книги от арабски автори и с арабски теми, никога вече  Naughty

Не бих нарекла Халед Хосейни типичен арабски автор имайки предвид, че в доста ранна възраст семейството му се премества да живее в САЩ. Според мен в романите му се усеща много силно американско влияние.

# 88
Приключих Хипнотизаторът. Нтересен сюжет, много действие,но това не е моя жанр определено.
Започнах ' Другата Болейн" на Ф. Грегъри. Тя е първата книга в поредицата нали. Определено ще ми хареса.

# 89
  • Belgium

Не бих нарекла Халед Хосейни типичен арабски автор имайки предвид, че в доста ранна възраст семейството му се премества да живее в САЩ. Според мен в романите му се усеща много силно американско влияние.

Напълно подкрепям - Хосейни е силно американизиран. И на мен не ми се посяга към друга негова книга.

Започнах ' Другата Болейн" на Ф. Грегъри. Тя е първата книга в поредицата нали. Определено ще ми хареса.

Ето я хронологията на сага за Тюдорите:

1. The Constant Princess
2. The Other Boleyn Girl
3. The Boleyn Inheritance
4. The Queen’s Fool
5. The Virgin’s Lover
6. The Other Queen

Общи условия

Активация на акаунт