В момента чета ... 32

• 48 997
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
 Hug
Може и богохулно да прозвучи, но за мен Никълъс Спаркс си е баш като писателка на чик лит, но от мъжки пол  Mr. Green
+1  Mr. Green
С което, разбира се, не искам по никакъв начин да обидя четящите го - абсолютно и мое усещане е.
От втората му книга нататък имах непрекъснато дежа вю.Не прочетох всичките издадени  Confused

# 61

Мудна ми е, но ще я дочета.

Прочетох "Къпиново вино", което нямам идея защо съм го отбелязала като трилър, та доста се чудех на това, което се случва  Joy не е лоша книгата, просто не е мой тип.

"Селцето" - много ми хареса идеята, но не ми допадна описанието на животните и природата, прекалено приказно ми идваше.

# 62
Прочетох си "Терапията" ... психарска история общо взето, но ми допадна  Peace
Ето и мнението ми - https://www.goodreads.com/review/show/1040319632

Чудя се дали да преслушам "Кристин" на Кинг, заради новоизлязлата с новия превод ... да знам дали искам да я имам в библиотеката си и да си я купувам  newsm78 Някой с отзиви за нея ?

# 63
Гледам какви коментари относно Тетрадката...
А аз така се обърках с тази книга, като бях в библиотеката и гледам една книга на Спаркс, която не съм чувала преди, казва се "Дневникът на един мъж", много старо издание и викам ще я взема да я видя, не съм я чела, пък библиотекарката вика сигурно сте я чели тя е най-старата му... newsm78
Та взех я и докато й търсех в нета корицата, за да я пусна в темата с новите книги и видях че това е Тетрадката, но явно първото издание е кръстено по друг начин...та така..
Но нищо чета си я, четеше ми се нещо лигаво...
Иначе за протокола съм чела на Спаркс: Нощи в Роданте и Писмо в бутилка, които ми харесаха и Дългата разходка, която ме натъжи и още една ама не я помня, някакъв завой беше, която не ми хареса толкова...
И да, наистина споделям, че май много сладникави са му станали романите напоследък, приличат ми на онези немските романтични филми Grinning
Филмите по Спаркс сполучливи ги изкарват май..сега като чета въпросната Тетрадка/Мъжки дневник Grinning и като правя съпоставки с филма, ами филма повече ми хареса!

По тази причина не смея да си прочета наскоро купената "Мостовете на Медисън", страх ме е и с нея да не се разочаровам Grinning

# 64
Привет от мен!

Прочетох "Дългата разходка", 5/5 разбира се.
В момента не чета нищо, имам доста неща за вършене, но да се запиша сред вас, да не ви изпускам.  Hug

# 65
  • Belgium

По тази причина не смея да си прочета наскоро купената "Мостовете на Медисън", страх ме е и с нея да не се разочаровам Grinning

Според мен няма да се разочароваш  Laughing

Bubbly . . . колко пък да е различен новия превод на "Кристин"? Старият не беше никак лош. За мен е от средно силните книги на Кинг, има доста по-добри, но и доста по-слаби.

Филмът беше малко бозав.

# 66
"Кристин" за колата ли беше? Ако да, чела съм я и ми хареса, но и много страх брах newsm43

# 67
  • София
Ето я "Кристин", старото издание:
Скрит текст:
Шубелийска книга е, да! Но е една от хубавите на Кинг, поне аз така я определям.
Не знам какъв превод има новото издание, не смятам да го купувам. Дано да е добър.

# 68
Обаче корицата на Кристин е жестока! Колата с тези зъбки...  Twisted Evil Книгата не съм чела, гледала съм филма, който не ми хареса особено. Но книгата ще я прочета.

# 69
Да, именно тази е, припомних си корицата. Кали  bouquet
Това е от стария Кинг, който май повече харесвам. Днешният Кинг е прекалено обстоятелствен и наративен, по мое мнение, без да познавам обаче творчеството му из основи Blush Peace

# 70
  • София
Прочетох "Обратими грешки" на Скот Търоу. Това е авторът на "Невинен до доказване на противното".
Дадох й оценка 3 от 5, пък сега си мисля, че май трябваше да сложа 4  Mr. Green. Трудничко ми тръгна, не знам защо... Едни такива тегави лични истории покрай героите, сложни съдебни и процесуални маневри, но в крайна сметка не беше хич лоша книгата.

# 71
  • София
Прочетох Кървавото евангелие и много ми хареса. Това е първата книга, която чета от този автор. Много ми хареса как пише - достатъчно описателно и подробно, за да разбереш героите и да си представиш всичко, което се случва, все едно си там, и без излишни обяснения и описания, каквито в този жанр не са нужни. Определено ще чета още книги от този автор.  Heart Eyes

# 72
Прочетох "Цариградски друм" - Братислав Петрович , много ми хареса книгата , умело преплетени 2 сюжетни линии. Интересно ми беше да чета за хайдутите по нашите земи и за съкровищата , които са укривали по манастири и пещери . 4/5

Прочетох и . През цялото време ми напомняше на "Пощалъонът винаги звъни два пъти" , не знам защо , така я усетих , че си приличат донякъде. Странна писателка е Амелито , няма спор , екстравагантна , за първи път чета нейна книга . Определено имаше поука от цялата книжка , която е има няма 100 страници . 2/5

Прочетох и , също много тъничка книжка , поуката е обичайте тялото си , то е единственото което носите със себе си 2/5

Сега започнах Книга за българския ъндърграунд през 90 години . Преполових я , засега върви леко , но не е и кой знае какво .

# 73
  • София
Здравейте,

Сиси, благодаря за новата тема.   bouquet
По този повод да се запиша в нея. Прочетох "Не се връщай" - Лий Чайлд. Джак Ричър си е Джак Ричър. Дадох 4/5 в ГР. Тази някак не беше като за 5/5.

Започвам "Училище за вкусове и аромати".

Хубава вечер.

# 74
Благодаря ви за отзивите за "Кристин". Новият превод е от Адриян Лазаровски, той си е преводача на Кинг доколкото знам. Сигурно ще е добър.  newsm78 Реших, че няма да я чета сега обаче, ще чакам да ми дойде настроение Simple Smile Аз имам още една част на това старо издание, т.е. имам 2 книги (1ва и 2ра част) ..

Така изглеждат Simple Smile

Сега започнах едно трилърче, казва се "Да сънуваш с мъртъвци" на Бенет Давлин. До момента не мога нищо да кажа, съвсем в началото съм Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт