В момента чета ... 32

• 48 983
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Може и богохулно да прозвучи, но за мен Никълъс Спаркс си е баш като писателка на чик лит, но от мъжки пол  Mr. Green
+1  Mr. Green
С което, разбира се, не искам по никакъв начин да обидя четящите го - абсолютно и мое усещане е.

# 46
Може и богохулно да прозвучи, но за мен Никълъс Спаркс си е баш като писателка на чик лит, но от мъжки пол  Mr. Green
Аз винаги съм се чудила как от неговите блудкави книги могат да направят такива хубави филми  Mr. Green Разбира се не искам да обидя харесващите го, това ми е личното мнение.

# 47
  • Belgium
Е, понякога един наистина талантлив режисьор може да преобрази ужасен начален материал. Както и обратното разбира се  Laughing

Примерно за мен книгата "Дяволът носи Прада" е доста тъповата, но филмът много ме забавляваше  Laughing

# 48
  • Варна
Захванах "Вино от глухарчета", нещо хич не ме грабва!

в началото съм още, "при гуменките" - да я мъча ли още, къде започва интересното  newsm78

# 49
  • София
Сиси, благодаря за новата тема!   bouquet

Записвам се с "Да чуеш ритъма на сърцето". Напреднала съм с нея, но си имам още да си я дочета. Не бързам никак, тъй като много ми харесва!  Heart Eyes

Нара, понеже в миналата тема беше питала за Марк Леви - имам 2 негови книги: "Къде си" е едната със сигурност, а на другата заглавието в момента не помня, но мога да проверя и да ти пиша допълнително. Ако искаш, мога да ти ги пратя за прочит.

mario.d.k, не се мъчи с "Вино от глухарчета", щом не ти харесва от първото изречение... Това не е книга, в която да се случват някакви интересни неща, друг вид е.

# 50
Без гордост и предразсъдъци - Александра Потър

# 51
  • Габрово

в началото съм още, "при гуменките" - да я мъча ли още, къде започва интересното  newsm78
Ако първите 50-ина страници не те спечелят, по-добре я остави. Чела съм я преди няколко години, все си казвах "Ей сега ще дойде интересното", но то така и не дойде. Бих ти препоръчала "Сняг в Хавана" от Карлос Ейре, четох я преди няколко месеца и вече е в списъка с най-любимите ми книги. Тази книга е точно това, което бях очаквала от "Вино от глухарчета", но което така и не открих в нея. Simple Smile

Аз тъкмо свърших "Принцът на мъглата" от Сафон, не ми хареса. Знам, че е писана като young adult novel (затова и я започнах - защото е по-тъничка и се чете за 2 дни Mr. Green), но очаквах нещо малко по-магическо. Май няма да си правя повече експерименти и ще се придържам към "Гробището на забравените книги".  Mr. Green

# 52
Петенце  , ще съм ти много благодарна , ако ми ги предоставиш за четене , иска ми се да прочета книгите на Леви , някъде бях чела че го сравняват по стил на писане с Мюсо , а аз него много го харесвам и затова ми е това питане на Леви

# 53
Слив  Hug разбрахте какво имаш предвид. Именно затова не я почнах. Сигурна съм, че и тази ще е страхотна книга, та си я запазвам за десерт, за по-нататък.

# 54
  • София

Аз прочетох някъде около 100 стр. и я оставих. newsm78 Рядко оставям недочетена книга и съм решила някой ден да я захвана отново, но този ден още не е дошъл!  Grinning
В момента дочитам "Хари" на Майкъл Конъли. Следващата, която ме чака, е "Законът на Бош" от същата поредица на Конъли. Simple Smile

# 55
Чета Стъклени съдби на Людмила Филипова и съм потресена от историята, че наистина съществуват такива...неща  Shocked книгата ми харесва, почти в края съм, дългичка е, но пък не виждам излишна информацийка никъде Simple Smile

# 56
Аз все пак продължих с ХипнотизаатоХипнотизааторът.
Вино от глухарчета я зарязах в мига, в който разбрах че нищо няма да се случи. Мразя такива книги.

# 57
Изчетох на един дъх "Английският убиец". Много увлекателна и добре написана книга.
Продължавам с Даниъл Силва и "Смърт във Виена". Взела съм си няколко негови романа от библиотеката. Simple Smile

Скрит текст:
Възмутена съм обаче, че една от книгите прилича буквално на парцал. Защо не пазят тези хора. Това, че е чужда книга, не значи, че трябва да заприлича на баничка. ooooh!
Съжалявам за отклонението, но ме дразнят такива неща.

# 58
Допускам, че качеството на книгите издавани през последните години е отвратително и те се разпадат след първо-второ четене. Но и аз побеснявам като са оклепани с храна, мазни петна, кафета и кой знае какво още. Любимито ми е като са надраскани целите, подчертаване, водене на бележки или с прегънати страници за отбелязване  Confused
Вчера направих опит да си бърна взетите книги и се оказа, че библиотеката е затворена за актуализация. Надявам се, че няма да е проблем друг да върне книгите вместо мен, тъй като аз утре си заминавам.
Засега се върнах към Киндъла със "Златната клонка" на Фрейзър.

# 59
  • Русе
Започнах снощи "Бди над мен" на Даниела Сасердоти. Грабна ме още от началото - не знам дали, защото завърших "Черно мляко" на Елиф Шафак и някак след разказа й за майчинството се гмурнах в тази книга и съдбата на героинята и загубата й на "бебето" след петото ин витро.

Общи условия

Активация на акаунт