В момента чета ... 32

• 49 202
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Приключих "Трънски разкази/Балканска сюита" на Петър Делчев.
Уникална книга! Толкова е уникална, че не би могла да се преведе на друг език и съществува единствено и само на български.
Много силни разкази, сурови, страшни, жестоки, като самата действителност по онова време. В трънските разкази има доста хумор, което посмекчава историите като цяло, но Сюитата е направо смазваща  Cry
Това е още една книга, за която ще кажа, че всеки българин трябва да прочете и да има в библиотеката си.
Оценка: 5/5

Започвам "Сянката на чинара" на Гришам.

# 91
Приключих " Пътят на щастливата жена" от Наталия Кобилкина. Книгата е сборна от много източници и е приложна психология. Много интересни неща открих, много пъти ми се искаше да подчертавам дебело някой пасаж. Интересна ми беше, макар да не съм фен на авторката, изтеглих книгата от любопитство.

# 92
 Снощи приключих "Последното писмо от любимия" на Джоджо Мойс. С малко противоречиви чувства съм.. не е лоша, но не е върха на литературната класика, естествено. Края не ми хареса особено много.

Иначе, четох мненията ви тук за "Капитан Михалис" на Никос Казандзакис и случайно, разхождайки се, на една сергия със стари книги виждам нея. Срамувам се, че взех такова съкровище за смешната сума от 2 лв. Сега ще започна да чета нея.

# 93
  • Варна
Само да се запиша - продължавам с Кинг и "Гробището за домашни любимци" и “18% сиво“ и осъзнавам, че ми е липсвал образа "In the middle of nowhere" от първата половина на 20 в. на Америка, който откривам и в двата романа, макар толкова различни.
Това ме накара и като тинейджър да харесам Бредбъри.

# 94
В момента чета книгите на Николай Пенчев "Старобългарски загадки" и се изумявам, че не съм ги открила досега.

http://mediamall.bg/category/58/starobalgarski-zagadki-poreditsa … olay-penchev.html

http://cultura.spisanie.to/%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0% … D0%BE%D0%BB%D0%B0

# 95
  • на североизток от Рая
Приключих "Трънски разкази/Балканска сюита" на Петър Делчев.
Уникална книга! Толкова е уникална, че не би могла да се преведе на друг език и съществува единствено и само на български.
Много силни разкази, сурови, страшни, жестоки, като самата действителност по онова време. В трънските разкази има доста хумор, което посмекчава историите като цяло, но Сюитата е направо смазваща  Cry
Това е още една книга, за която ще кажа, че всеки българин трябва да прочете и да има в библиотеката си.
Оценка: 5/5

newsm20 Уникално си се изразила, Кали! Това трябва да се разпространи.

# 96
Аз чета "Акексис Зорбас" ,загрявам за предстоящото пътуване до Гърция.    Wink

Нези, харесва ли ти? Усещанията ни към книги са сходни, а аз толкова много харесах книгата. Чакам твоите отзиви.  Peace
Много ми харесва ,Нели,много!  Peace

# 97
Започвам:

# 98
Гигова прочете ли "Тетрадката" или се отказа след отзивите от тук? Grinning

# 99
  • Пловдив
Започвам:

# 100
Гигова прочете ли "Тетрадката" или се отказа след отзивите от тук? Grinning
Да, прочетох я, тя се чете бързо...Но реших че няма да я коментирам, тя е като всичките книги на Спаркс, нищо ново...просто ми се четеше нещо по-леко, макар че тя не е толкова лека, по скоро тъжна и тежка, но какво пък...

# 101
  • Plovdiv
Преди няколко дни прочетох "Любов по време на холера". Имах много големи очаквания, но останах доста излъгана. Не искам да коментирам много, защото не съм аз човека, който да съди класиката.

Сега чета "Бурята на века" на Кинг. Много ми е интересна, нестандартно написана. Обожавам този автор.

# 102
Аз пък прочетох "Осъдени души" - попълвам си пропуските в образованието. Много ми хареса обрисуването на характерите на героите, но краят ми дойде някак си претупан.... нецялостен...нелогичен. Някой със същото мнение?
Скрит текст:
Аз ли съм чела разсеяно - не знам, но не ми стана особено ясно защо Фани реши да застреля монаха. И някак си ми беше прекалено внезапен обратът, в който той реши да отдели лекарства за нея, оставяйки неколцина други души да умрат заради това му решение.

# 103
Две книги бях започнала и двете ги зарязах , или не им е момента сега или не са моите книги . Сега подхванах "Писмото на Росети" , корицата й много ми харесва , дано и книгата да е приятна за четене  Whistling

# 104
"Писмото на Росети" на мен ми беше харесала  Heart Eyes
Без да е нещо изключително, книгата е приятна за четене. Поне аз съм с много приятни спомени от нея  Hug

Общи условия

Активация на акаунт