В момента чета ... 32

• 49 160
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • ГОре на черешата...
Прочетох Проницателят се завръща, но нещо не ме заплени така, както Проницателят, улових се, че прескачах на места  Embarassed
Сега започвам:

Бди над мен на същата авторка много ми хареса, надявам се тази също.

Кали, с две ръце подкрепям мнението ти за Трънските разкази! Уникална книга, уникален изказ, просто разтърсваща Peace! Двоумя се дали да я предложа на големия си син  Thinking или да изчакам. Макар че за няколко дни прочете Тангра и неговия син и много му хареса...

# 136
  • София
Слив, колко части (книги) е това фентъзи?
Поредица ли е? И завършена ли е?

Мариета, не знам колко е голямо момчето ти, но щом е прочел и е харесал Танграта, дай му и Трънските разкази. Мисля, че няма да сбъркаш  Peace

# 137
  • Русе
Взех си вчера да чета: "Вдовици в четвъртък" на Клаудия Пинейро и "С обич, М." на Елин Хилдебранд.

# 138
Много е интересна и лесно се чете  Simple Smile

# 139
  • София
Ето това е следващата поредица, която ще чета Wink

# 140
Вчера, докато се прибирах от работа, се шмугнах в една книжарница ( Embarassed) и зачетох "Човек на име Уве", смях се с глас в книжарницата, после в метрото, после в къщи. Едвам я оставих, за да си легна и нямах търпение да дойде утрото, за да я подхвана пак. Страхотна книга!

# 141
Момичета, започнах "Спасителят в ръжта" ама нещо..много тегаво върви. Като изключим пропуска да я прочета в детските си години, и наред с невероятните отзиви за тази книга..си мисля, аз ли нещо не съм наред..изобщо не ме грабва.. Tired

"Човек на име Уве" може би ще е следващата, която ще подхвана.   bouquet

# 142
  • Габрово
Момичета, започнах "Спасителят в ръжта" ама нещо..много тегаво върви. Като изключим пропуска да я прочета в детските си години, и наред с невероятните отзиви за тази книга..си мисля, аз ли нещо не съм наред..изобщо не ме грабва.. Tired
Аз я мъча от няколко седмици и още не съм стигнала до средата дори. Беше ми я препоръчал един американец, който ми обяснява, че като я учили в училище 50% от хората се влюбвали в нея, а другите 50% я мразели, нямало средно положение. Може би ние сме от вторите.  Mr. Green

# 143
  • София
Кали,Сага за империята е три части.Завършени са.Аз изтеглих от мейлбукс.Имам ги ако искаш Hug
Вървят в тази последователност:Дъщеря на империята,Слуга на империята,Господарка на империята.
Почти съм сигурна,че ще ти хареса.  bouquet

# 144

[/quote]
Прочетох и тази и Тайната на Бонапарт. Нищо кой знае какво. Просто трилъри за плаж (или работа  Mr. Green). Изгълтах ги за по два дена  Peace

Благодаря!
В момента чета "Забравената градина" на Кейт Мортън. Прочела съм около 100 страници, но за сега ми харесва.
Относно "Спасителят в ръжта" - чета го на Киндъла от време на време, но определено е от книгите, които не ми вървят, но въпреки всичко ще я прочета.

# 145
Прочетох "Каменоделецът" на Камила Лекберг. Хареса ми, четох по нощите, толкова се бях увлякла, че не ми се оставяше. От поредицата ми остана само "Проповедникът", но няма да я търся за сега. Твърде много са сходните елементи и похвати в книгите, за да се четат една след друга Simple Smile.
Вчера на четеца започнах "Щамът на Юда" на Джеймс Ролинс (заредила съм си предимно трилъри и книги, които не изискват особено вглъбяване в текста Simple Smile) и предполагам, че няма да спра, докато не я прочета Simple Smile.
Още не съм довършила "Тангра и неговият син" - остават ми 50-тина страници. Даже се чудя дали изобщо да я чета до края. Не, че е лоша, не знам и аз какво й има (или на мен). Не ме влече и това си е.

# 146
Хм... интересно. _dexter_ за първи път виждам уклончиво мнение за "Тангра и неговият син". Сподели какво не ти хареса в книгата  Peace

# 147
Хм... интересно. _dexter_ за първи път виждам уклончиво мнение за "Тангра и неговият син". Сподели какво не ти хареса в книгата  Peace
Ми да споделя.... надявам се някой да не ме линчува  Laughing. Малко в повече ми идва ентусиазмът и приповдигнатостта на текста. Не мога да се вживея в духа на епохата, душата ми е твърде надълбоко промита и пропита с демократичния идеал и някои моменти в книгата откровено ме дразнят. Освен това не мога да прегърна и идеала за Велика България, за безконечните войни в името на повече територия и власт... И да - знам, че тогава така са стояли нещата, но на мен ми е чуждо. Това са си някакви такива мои размишления и настроения, мои особености, които ми пречат да харесам книгата.
Има и неща, които ми харесват - напр. ролята на жените в живота на Крум. Също и някои от идеите на Кан Крум (но не тези за изкоренените лозя, рязането на ръце и избиването на родовете до крак....). На гърба на книгата пише, че са използвани неизвестни до сега исторически факти - чудя се какви са. Дали е вярно това за закона за различните?

# 148
  • София
Аз също съм от неразбиращите и нехаресващите "Спасителят в ръжта".

Иначе, прочетох "И опрости нам греховете" - мнооого ме изкефи! Тази атмосфера, това усещане, което имаш през цялото време  Crazy Рядко попадам на книга с точно този тип влияние, но е много мой тип. Венка, Кали, прави бяхте, че ще ми хареса  Heart Eyes  Hug

Сега започнах на Киндъла, но съм си я поръчала и я чакам на хартия:

Момичета, препоръчайте ми още на Стефан Цвайг  Praynig
Допада ми много как пише, а досега не съм го чела.

# 149
Привършвам "Мария Стюарт", мен по Цвайг ме запали "Мария Антоанета".

Общи условия

Активация на акаунт