В момента чета ... 32

• 49 072
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • Ямбол
Започвам " Пътят" на Кормак Маккарти, най- после успях да я намеря Simple Smile книгата започва с избрани рецензии за книгата , все положителни разбира се, леко объркващо ми е началото......но изказът на автора е доста приятен, не знам защо бях останала с впечатление ,че книгата е доста обемна и днес като я взех от Еконт леко се изненадах ,че е само 240 страници Simple Smile аз обичам дебели книги Simple Smile
Текстът е също рехаво написан. Помня, че я прочетох за ден на една почивка. Хубава е.

# 286
  • София
Бътински, ама как си го описала само  Heart Eyes Причете ми се, както се казва  Joy
Смяташ ли да продължиш с "Живот във висшето общество"?

# 287
О, непременно ще се чете и тя!

# 288
nadii, "Дългата разходка" не е от "най-плашещите", но е много добра книга!
Благодаря за коментара, Вивиан.
Ще си я прочета, просто имах нагласа за нещо друго, но това не е проблем.

# 289
"Дългата разходка" ми е една от любимите на Краля.
Именно защото става по-скоро въпрос за едно друго ненаситно чудовище, спящо в нас, което може да бъде всъщност толкова леко събудено.

# 290

И на мен ми хареса коментарът на buttinsky.
Много интересно съвпадение е, че си мисля точно същите неща за книгата, която чета в момента.  Mr. Green

# 291
Коя е книгата, scaramouche?

# 292
Коя е книгата, scaramouche?

"Поправките" на Франезн, buttinsky. Почти я свърших и направо съм във възторг от начина, по който са създадени героите (а става дума тук не за един или двама, а за пет!). Отдавна, отдавна не бях попадала на толкова пълнокръвни образи, динамични и убедителни, без бодящи очите отличителни характеристики с положителен или отрицателен знак, с които автоматично или се идентифицираш, или напълно ги отхвърляш. В един момент си убеден, че напълно заслужават опустошителните последствия от глупавите си, дразнещи грешки, а в следващия - с цялото си сърце прегръщаш начина, по който сами си прощават...

Изобщо спечели ме Франзен, без забележки. Или може би нещо, което не съм премислила съвсем все още - романът почва доста мудно и тежко, а по нататък единият от героите, който е писател!, развива една теория как в модерните наративи е нужно да има нещо като препятствие в началото, което читателят (или зрителят) да преодолее, за да може да продължи нататък. Сега се чудя дали пък самият Франзен не прилага някаква подобна техника като се има предвид, че първите 50-60 страници са си откровено за преодоляване. Simple Smile

Между другото, по подобен начин е интересна и "Жестокото присъствие на времето", която планираш да четеш. Simple Smile Тя много ми допадна, но, признавам си, на фона на романа на Франзен ми се струва като депресарска история за след 3-тата бира в някоя лятна вечер.

# 293

"Поправките" на Франезн

Някой случайно да я има електронна  Sunglasses? Виждам, че я продават и в този формат (питам сигурно за трети път, но за съжаление никой не ми отговори.... искам да се извиня, ако ви досаждам  Hug).

# 294
Скарамуш, много си зарибяваща, да знаеш.... Twisted Evil

# 295
Скарамуш, много си зарибяваща, да знаеш.... Twisted Evil

Само за ценители!  Twisted Evil Съвсем сериозно мисля, че и двете книги биха ти харесали.

dexter, забелязах, че в темата за електронните книги също си попитала. И аз се интересувам, особено от "Свобода", която също планирам да прочета, но ги нямам в електронен формат. На хартия чета сега.

# 296
Аз наскоро започнах "Поправките" на Франзен, но не успях да го мина това препятствие от ( за мен ) 104 страници ... т.е. стигнах някъде г/д до там и го оставих. Не ми беше моментът за тази книга, а и не разбрах на къде води и за какво ни обяснява толкова неща.
Не ми допадна ... защо, не знам ...

Ако някой иска може да му я пратя на хартия Wink  Peace

# 297
  • Belgium
Като заговорихте за препятствието в началото на някои книги, аз сега упорито катеря точно такова препятствие с биографията на Ромен Гари.

Равносметката към момента: 60 страници мъка. Дано се пооправят нещата занапред. Напълно бях подготвена, че стилът ще е скучноват, но да чета 3 страници подробно описание на всички рубрики във вестника, който за първи път публикува разказ на Гари, включително темата за шапките в рубриката "За вас госпожо", ми се струва тотално безсмислено  Whistling

# 298
Като сте заговорили за Франзен , сега чета "Свобода" , но много описания , голямо чудо , 250 страници с мъка ги минах , а още толкова имам  ooooh! Интересно пише , но можеше наполовина поне да се съкрати , може би и заради това нещо ми се губи тръпката като я чета .  Tired

# 299
  • Bulgaria
Здравейте,скоро не съм влизала в темичката ,но не съм спряла да чета
Това са книгите ми от началото на годината ,които препоръчвам :
Времето ще покаже - Джефри Арчър  ;Черно мляко - Елиф Шафак ; Медальонът-Галина Златева ;Вече я виждаш -Джой Филдинг ; Къщата на тайните-Крис Кълъмбас ;Игри на глада-Сюзан Колинс ;Рубиненочервено -Керстин Гир ; Вината в нашите звезди - Джон Грийн ;Аз преди теб-Джоджо Мойс ;Сладки приказки ,и този месец започвам Проницателят
Много малко съм купувала ,защото миналата година съм взела около 30 книги и реших да намаля темпото.Благодаря за предложенията ,харесах си повечето от тях Simple SmileПриятно четене  Grinning Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт