В момента чета ... 32

• 49 055
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Днес започнах:
Коментарите за книгата са повече от добри, обаче аз нещо..... Thinking, вероятно още съм в началото, макар че наближавам вече 100 странички.
Надявах се, че ще бъде нещо, което да ме изплаши  Joy, а по- скоро ми действа потискащо.

# 271
  • Габрово
Захванах "Да убиеш присмехулник" отново, дано успея да я дочета този път.
Четох я преди няколко години и много я харесах.  Heart Eyes Не прелива от действие, на моменти е тегава, но като я свърших бях доволна.  bowuu

Аз се отказах да чета "Зимна приказка в Ню Йорк", омръзна ми.  Tired Качих си я в електронен вариант на Киндъла, някой ден може да се пробвам да я довърша. Но едва ли ще е скоро.

Сега чета "Предани" на Вероника Рот. Едва намерих воля (и инат) да довърша втората книга, но тази започва прилично.  Grinning

# 272
  • ГОре на черешата...
Прочетох Отведи ме у дома на Сасердоти, хареса ми много, дори повече от Бди над мен. Определено е мой този стил на писане Peace.
Сега ме мака Танграта.

# 273
  • Ямбол
Аз не съм много възхитена от "Намисли си число" и ако така продължи, това ще ми е първата и последната книга на автора.

# 274
Приключих "Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи" - много приятна книжка, много, 4/5 Peace

Май ще започна

Мери  bouquet

# 275
  • София
И аз благодаря за отзива за "Мемоарите на Зевс"  Hug

nadii, "Дългата разходка" не е от "най-плашещите", но е много добра книга!

# 276
Започнах тази
Хареса ми началото, стилът й ми напомня малко Бойка Асиова.

# 277
......... Сега ме мака Танграта.
Ако Танграта е "Тангра и неговия син" - аз я прочетох. Историята е изключително интересна. В училище едно време имах само 6-ци по история, но ми беше противен предмет - учителката ни беше Заместник-Директорка и заместник партиен секретар на градското БКП  Mr. Green Основният въпрос, който изучавахме тогава беше "кой-кого в полза на социализЪма"....... Та много неща не са ми известни от старата БГ история и съм много любопитна...
Не ми хареса обаче как е написана, може би съм прекалено претенциозна  Mr. Green сигурно защото и по БЕЛ имах само 6-ци  Joy
Реших, че следващата ми книга ще е първата от поредицата Тангра на Токораз Исто, виждам само положителни отзиви за този автор.

# 278
Реших, че следващата ми книга ще е първата от поредицата Тангра на Токораз Исто, виждам само положителни отзиви за този автор.

Само положителни отзиви автоматично ме прави подозрителна Simple Smile. Миналата седмица с една приятелка се опитахме да откриема допълнителна информация за Токораз Исто и за поредиците му, но освен огромния брой книги с внушителен обем, нищо друго не намерихме. Чудя се кога успя авторът да направи исторически проучвания и дали това не е някакво фентъзи с база старата история на България. Ще следя за отзиви, Фри Simple Smile.
Аз чета "Последният оракул" на Джеймс Ролинс, от поредицата за Сигма Форс. Книгата е с подобна тема като "Черният орден" - третата книга от поредицата. Но въпреки това е интересна.

# 279
  • София
Аз чета "Последният оракул" на Джеймс Ролинс, от поредицата за Сигма Форс. Книгата е с подобна тема като "Черният орден" - третата книга от поредицата. Но въпреки това е интересна.
Какво съвпадение! И аз чета същата книга в момента.  Hug Около средата съм вече, оказа се увлекателна. Simple Smile Това всъщност е втората книга на Джеймс Ролинс, която чета (първата беше "Пясъчна буря") и определено ми харесва как пише. Имам навика обаче поредиците да ги чета разбъркано.  Grinning Чак след като се снабдих и с втората книга установих, че всъщност има поредица. Simple Smile)

# 280
..... Само положителни отзиви автоматично ме прави подозрителна Simple Smile. Миналата седмица с една приятелка се опитахме да откриема допълнителна информация за Токораз Исто и за поредиците му, но освен огромния брой книги с внушителен обем, нищо друго не намерихме. Чудя се кога успя авторът да направи исторически проучвания и дали това не е някакво фентъзи с база старата история на България. ...
Фентъзи би ми било дори още по-интересно Grinning защо не. То и в Тангра и неговия син имаше някои "фантазни" елементи.
Аз намерих инфо за него в блога му и в сайта на издателството му, има и ФБ.

# 281
..... Само положителни отзиви автоматично ме прави подозрителна Simple Smile. Миналата седмица с една приятелка се опитахме да откриема допълнителна информация за Токораз Исто и за поредиците му, но освен огромния брой книги с внушителен обем, нищо друго не намерихме. Чудя се кога успя авторът да направи исторически проучвания и дали това не е някакво фентъзи с база старата история на България. ...
Фентъзи би ми било дори още по-интересно Grinning защо не. То и в Тангра и неговия син имаше някои "фантазни" елементи.
Аз намерих инфо за него в блога му и в сайта на издателството му, има и ФБ.
То и ние там намерихме. Но всъщност там инфото е от един и същи източник. Щеше ми се да видя някакви независими коментари. Напр. за "Тангра...." прочетох кратък коментар от професор по история (не му помня името). За поредицата на Токораз Исто нищо подобно не се появи. Не, че е проблем, ако е фентъзи, но може би трябва да се знае с каква нагласа да се подхожда Simple Smile. Ще е странно всичко да е художествена измислица и после някой да твърди, че е исторически факт Simple Smile.

# 282
Възхитена и вдъхновена се чувствам след прочита на :

За мен Джон Брейн е художник, който рисува с думи. Толкова ярки описания на обстановки и хора, отдавна не бях срещала или поне не чак дотам, че да мога да си ги представя и да ги усетя толкова пълнокръвно. И ако за нито един от героите в тази книга не можем да кажем, че е добър или възвишен, и ако случващото се между тях е по-скоро срамно или нечестно, то като чисто литературни образи, аз ги виждам като изящни произведения на изкуството, изпипани до последния детайл.

# 283
Какво съвпадение! И аз чета същата книга в момента.  Hug Около средата съм вече, оказа се увлекателна. Simple Smile Това всъщност е втората книга на Джеймс Ролинс, която чета (първата беше "Пясъчна буря") и определено ми харесва как пише. Имам навика обаче поредиците да ги чета разбъркано.  Grinning Чак след като се снабдих и с втората книга установих, че всъщност има поредица. Simple Smile)
Ето я поредицата http://chitanka.info/serie/sigma-fors
На мен също ми е  любима и я четох преди време цялата. Последния оракул ми харесва най-много.

# 284
Започвам " Пътят" на Кормак Маккарти, най- после успях да я намеря Simple Smile книгата започва с избрани рецензии за книгата , все положителни разбира се, леко объркващо ми е началото......но изказът на автора е доста приятен, не знам защо бях останала с впечатление ,че книгата е доста обемна и днес като я взех от Еконт леко се изненадах ,че е само 240 страници Simple Smile аз обичам дебели книги Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт