В момента чета ... 32

• 49 064
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Колкото до звездите в ГР, много различни усещания имат хората за това какво именно значи 2 или 3 звезди.

Наистина е много интересно кой как разбира звездичките в GoodReads.
Моето лично тълкуване е:
1 - недочетена книга, към която никога не бих посегнала отново.
2 - прочетена книга, но загубено време.
3 - харесана книга, приятно прекарано време.
4 - чудесна книга, сред най-добрите.
5 - любима книга - някой ден бих искала да прочета отново.

По темата - чета "Леопардът" на Несбьо. По горната класация засега се очертава четири звездички.

# 256
Започнах:

За момента е много интересна. Но си е доста дебеличка, 590 страници. Crazy Но важното е, че четенето върви.

Сред вас има ли фенове на Джон Конъли?

# 257
  • На планетата Земя
Започнах "Исав" на Меир Шалев. Да видим.  Simple Smile

# 258
Захванах "Да убиеш присмехулник" отново, дано успея да я дочета този път.

# 259
  • York
От днес съм на вълната на:

Приятна е!

# 260
Аз прочетох една много тъничка книжка, попаднала ми случайно и се потресох. "Тайните дневници на Елена Чаушеску", разбрах че има много противоречиви мнения за достоверността й, аз нямах претенции към това, за да я прочета. Ето мнението ми - https://www.goodreads.com/review/show/1051012262  Голям смях с тази жена, пък и ти е тъжно на всичкото отгоре  Shocked   #Cussing out

Прекъснах си Дикенс, за да прочета това, сега продължавам с "Големите надежди". Много ми е приятен изказа на Дикенс, пише прекрасно този човек  Heart Eyes

# 261
  • USA, Steak State
Започвам

"Копелето на Истанбул" я зарязах по средата. Много скучновата, някак ми избяга смисъла.

# 262
  • Belgium

"Копелето на Истанбул" я зарязах по средата. Много скучновата, някак ми избяга смисъла.

А добре, значи не съм само аз. Макар че стоически издържах до края.

Да знаете, че се задава нов Сафон. Обаче си е от юношеските му романи  Laughing

# 263
И аз така, но после си я дочетох и края за мен лично беше  Shocked  Cry
Не знам дали си заподозряла какъв е края. Аз не бях. Чак на последните странички цялата книга придоби смисъл. Според мен поне.
Почини си малко и след време я дочети. Надявам се да не те подведа  Peace  Hug А ако те подведа, ще ми простиш благородно  bowuu   bouquet

# 264
Прочетох "Сестри Палавееви" на Алек Попов. Хареса ми, предвид факта, че нищо не знаех за партизаните в нашата история. Книгата дава все пак някакъв поглед върху нещата.

"Ще те чакам" на Джей Лин - не ми хареса, дочетох я на инат. Да ми се чуди човек защо си загубих времето. Някакъв любовно-еротичен тийн роман.

Сега съм на "Мемоарите на Зевс" на Морис Дрюон и много ми харесва засега. Но аз съм абсолютен фен на гръцката митология.  Simple Smile Книгата е написана изключително интересно, поне за мен, има много мъдрост и приказност.

# 265
  • Кърджали
Дочетох "Бъди с мен" на Джей Лин.... Не ми вървеше кой знае колко, става за оползотворяване на свободното време, но ... "Ще те чакам" ми хареса една идея повече като че ли, но там някак си прекарвах всичко през едни мои емоции....
Тази вечер мисля да подхвана Халед Хюсейни - "Хиляда сияйни слънца"

# 266
Колкото до звездите в ГР, много различни усещания имат хората за това какво именно значи 2 или 3 звезди.

Наистина е много интересно кой как разбира звездичките в GoodReads.
Моето лично тълкуване е:
1 - недочетена книга, към която никога не бих посегнала отново.
2 - прочетена книга, но загубено време.
3 - харесана книга, приятно прекарано време.
4 - чудесна книга, сред най-добрите.
5 - любима книга - някой ден бих искала да прочета отново.

Абсолютно на същия принцип оценявам книгите и аз.
Започнах "Беднякът милионер". Не съм гледала филма (сигурно съм единствената на света, която не е  Crazy), а книгата е твърде рано да коментирам

# 267
Елинка, благодаря за отзива за Морис Дрюон  Hug
И аз оценявам книгите по това как са се отразили на мен, случвало се е да дам лоша оценка на книга, която съм прочела в неподходящ момент.

# 268
  • София
Елинка, благодаря за отзива за Морис Дрюон  Hug
И аз! Отдавна чаках някой да драсне два-три реда.

+1, както е модерно, за скалата на buttinsky.
Като уточнение ще напиша, че понякога давам 3 звездички на книги, които са ми харесали, но са ми се сторили с тежка тематика. Даже напоследък ми се случи на два пъти да "повишавам" оценка. Вярна е онази приказка, че утрото е по-мъдро от вечерта  Grinning или пък просто ми трябва време да осмисля нещата, които съм прочела.

# 269
  • Пловдив
Започвам:

Общи условия

Активация на акаунт