В момента чета ... 32

• 48 992
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Синя слива, снощи до един часа съм чела, само и само да я довърша. Наистина, " Ловецът на хвърчила" е доста тежка книга. Но не можех да я оставя, все таблета гледах. Аз четях книгите и заради това, че съм от семейство на българо-мохамедани, вярно не особено религиозни. И ми беше някак си странно да чета за радикалният ислям, за жестокостта му...
Но не знам дали ще имам сили и за третата книга на Хюсейни...
Сега седя и се гледаме с таблета. Идея си нямам какво да започва да чета. Книгите, които си бях набелязала,ги изчетох за седмица.

Третата книга на мен лично най-малко ми хареса! Стори ми се разпокъсана и с не особено добре подреден сюжет. След първите две книги на Хосейни  и последната прочетох бързо, но не ме остави без дъх - определено! Прочети я! Така ще знаеш, че за сега си свършила с него Simple Smile

# 361
  • София
Буб, честит рожден ден!   bouquet  Страхотно е, че вече си имаш четец! С удоволствие да си четеш много хубави книги на него!  Hug

Аз продължавам с удоволствие да си чета "Марсианецът" на хартия, а електронно започнах "Една любов в Париж" на Съмърсет Моъм.

Много ми харесват и двете, макар и по съвсем различен начин. Първата е написана непретенциозно, като стил се доближава до чиклит, върви бързо и определено е забавна. Втората е написана страхотно изпипано. Моъм все повече ми харесва като стил. Върви ми с лекота и ми доставя естетическа наслада, независимо от това, че всъщност книгата е тежка.  Wink

# 362
Петя ,и аз съм голям любител на Моъм. Peace

# 363
Аз пък не съм чела нищо негово. С какво ще ми препоръчате да започна?

# 364
Аз много харесвам "Цветния воал","Острието на бръснача","Театър".

# 365
"Слепота" Жозе Сарамаго

Влюбих се в този автор. Heart Eyes Начинът, по който е написана книгата те принася в света на това сляпо общество. Единственият минус е оформлянието на текста, което я прави малко времеемка, но пък вярвам ,че това лутане от пряка към непряка реч ( защото пряката не е отделена по никакъв начин) допринася за атмосферата на сюжета.

Със сигурност ще се запозная и с другите му книги.

# 366
  • Ямбол
Страхотна е Слепота. Ще свикнеш и ще видиш, че не е минус. Имам друга негова книга, пак така е написана, но силата на Слепота я няма, макар другата да се води продължение на тази.

# 367
Довършвам биографята на Толстой на Анри Троая. Харесвам биографиите на Троая, написани са увлекателно и леко, фактите са добре проучени. Толстой е ужасно противоречива и сложна личност и биографията му е интересна, дори ако не харесвате романите му.

@ mometo: на Моъм ти препоръчвам да започнеш с разказите, например Дъжд.

# 368
На мен на Моъм ми е любим "Човекът, който имаше съвест".

# 369
На мен на Моъм ми е любим "Човекът, който имаше съвест".

Взе ми думите от клавиатурата  Peace

# 370
  • Кърджали
Аз "А планините ехтяха" я зарязах.... Не ме увлече така, както другите две...Може би ще и дам втори шанс някой път, но няма да е сега...
То реално погледнато последните два дни почти не съм чела, че имах леки здравословни проблеми. Но сега уж съм по - добре, и пак хващам таблета.
Само че се чудя какво да чета. Набелязала съм " Една Коледа в Париж", "Любовта трае три години" и "1984". Да видим кое ще започна първо... Може би на на Моъм " Една Коледа в Париж", щом има добри отзиви за него...

P.S. Поправих си грешката Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 11:32 от Aлекcандрa

# 371
Може би имаш предвид "Една Коледа в Париж".
На мен тази книга ми беше ужасно скучна. Дори вече не помня за какво се разправяше и как завърши.

# 372
  • Кърджали
Така ли се казва всъщност книгата? Аз в Mailbooks я намерих със заглавието "Една любов в Париж". Не съм я отваряла дори още. Довечера ще видим нея ли, друга ли ще подхвана...

# 373
# 374
  • София
buttinsky, хич не е скучна даже.  Wink Според мен не си била в настроение за нея. Оригиналното заглавие на английски е Christmas Holiday (т.е. Коледна ваканция). На български е и в двата варианта - "Една Коледа в Париж" и "Една любов в Париж" в зависимост от издателството и преводача.  Wink И двете заглавия звучат достатъчно нетипично за Моъм, но това е отделна тема.  Mr. Green  На мен ми харесва много.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт