В момента чета ... 32

• 48 980
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • Bulgaria
Днес започвам да чета Съкровищата на пътешественика
Чудя се дали да си взема тази седмица Вакантен пост-чели ли сте я и имате ли добри впечатления от нея ,както и от Отвори сърцето си-будистки приказки за щастие ?
От библиотеката си взех На изток от Рая -Джон Стайнбек

# 391
С Мария си писах на лични и се разбрхме, Мижик разбира се ще ти я пратя, но довечера че я нямам тук...прати мейл на лични.

# 392
С Мария си писах на лични и се разбрхме, Мижик разбира се ще ти я пратя, но довечера че я нямам тук...прати мейл на лични.

Благодаря, миличка, вече се сдобих с нея  Hug  Heart Eyes

# 393
  • Пловдив
Започвам:

# 394
mimioza, "Вакантен пост" на Роулинг си е пример за перфектна литература  Heart Eyes Книга за всеки, който се чуди дали пък не си е изгубил някъде умението за мислене и човещината  Peace

Аз започнах "Лиричните клоуни" на Ромен Гари, повлияна от едно ревю из интернет. Ще видим дали ще се разбера с този обичан от много хора автор. Зарязах на средата "Големите надежди" на Дикенс, дори и аз не можах да издържа да не се случва нищо до половината на книгата ...
Може би ще я продължа някой ден  newsm78

# 395
mimioza, "Вакантен пост" на Роулинг си е пример за перфектна литература  Heart Eyes Книга за всеки, който се чуди дали пък не си е изгубил някъде умението за мислене и човещината  Peace
Явно аз съм от хората, които са загубили спомнатите умения, защото никак не харесах книгата  Joy Joy  Hug!

# 396
Ами не знам _dexter_ , може би просто не си харесала изказа и стилистичните похвати, за да ти се понрави. Поне идеята и тематиката допаднаха ли ти ?  Shocked  newsm78

# 397
Ами не знам _dexter_ , може би просто не си харесала изказа и стилистичните похвати, за да ти се понрави. Поне идеята и тематиката допаднаха ли ти ?  Shocked  newsm78
Всъщност точно идеята не ми допадна - цял град с лицемери, които изведнъж станаха носители на най-дълбоки човешки добродетели. Нужно е доста повече, за да се промени изцяло дългогодишен начин на мислене и поведение. А в книгата тази промяна не се случи само с един човек, а с поне 10.... Твърде нереалистично и скълъпено ми дойде. Иначе нямам проблем с изказа, въпреки вулгарния език - т.е. не това ми беше най-основният проблем с книгата Simple Smile. Но - свят шарен, хора разни  Hug.

# 398
  • В един копнеж!
Прочетох Кобилата, Произход...не съм очарована.
 От тази книга обаче тръпки ме побиват още от самото й начало...

# 399
  • Bulgaria
mimioza, "Вакантен пост" на Роулинг си е пример за перфектна литература  Heart Eyes Книга за всеки, който се чуди дали пък не си е изгубил някъде умението за мислене и човещината  Peace

Аз започнах "Лиричните клоуни" на Ромен Гари, повлияна от едно ревю из интернет. Ще видим дали ще се разбера с този обичан от много хора автор. Зарязах на средата "Големите надежди" на Дикенс, дори и аз не можах да издържа да не се случва нищо до половината на книгата ...
Може би ще я продължа някой ден  newsm78

Благодаря ,убеди ме да си я купя в края на седмицата  Heart EyesА чели ли сте будистките разкази Отвори сърцето си ,или не са интересни и да започна На изток от Рая ?

# 400
  • Ямбол
на Морис Дрюон четох поредицата Прокълнатите Крале и също много ми хареса. За съжаление, мисля че не е преведена на български.
О, има я, даже може да се изтегли и електронно: http://chitanka.info/serie/prokylnatite-krale
Аз така я чета, но не в момента.

# 401
  • вятър в маслините, вятър над хребета
В момента-
Прекрасна!

# 402
# 403
Liliana,
благодаря, аз обаче си ги купих от амазон на англиийски и вече ги изчетох, а и не обичам да чета от монитор.

един въпрос: на Елизабет Питърс има ли нещо преведено на български?

Гетсби е една от любимите ми книги...Въпреки че на Фитцджералд най-любима ми е Нежна е нощта. Целият блясък на повърхността и гнилото и болката отдолу....и двете книги за адски акутални и в наше време.

# 404
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Liliana,
благодаря, аз обаче си ги купих от амазон на англиийски и вече ги изчетох, а и не обичам да чета от монитор.
Ако беше отишла на библиотека, щеше да се улесниш Peace. Цялата поредица е преведена, още преди повече от 20 години. Изданието е хубаво и преводът- стойностен.

Общи условия

Активация на акаунт