В момента чета ... 32

• 48 973
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
вече обясних на предната страница, че отдавна не живея в България, но благодаря за съвета, сигурна  съм, че е добронамерен.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 13:37 от Claudia

# 406
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Извинявай, пропуснала съм Peace. Напълно добронамерено беше, от гледната точка на човек, който обича да чете на хартия и на български.

# 407
да, разбира се, предпочитам на български и често поръчвам книги от България. Проблемът ми е, че онлайн не се ориенирам винаги какво го има преведено.

Например, интересуват ме следните автори:

Елизабет Питърс,
Джили Купър,
Том Улф,
Андреа Камилиери.

Ще съм много благодарна за всякаква инфо.  bouquet

# 408
  • Belgium
Claudia, всички търсени от теб автори ги има издадени на български език.

Само Том Улф виждам, че няма наличност:

http://www.helikon.bg/books/62/-%D0%93%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D … %D0%BE_65669.html

http://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=376479 … D0%B2%D0%B0%D1%82

http://www.helikon.bg/author/%D0%90%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B … %80%D0%B8_109770/

# 409
Мерси, Лу!

на Питърс виждам че са превели само 2 книги, и то не първите 2 от поредицата.
На Купър 1 и то от по-слабите, вместо Riders, която е най-известна.
На Улф имам на български Мъж на място, която не ми хареса, а Bonfire of the Vanities, коята е просто култова, не я превеждат...
затова пък Камилиери ще мога да чета на воля  Simple Smile

мерси още веднъж

# 410
  • София
Аз прочетох "Една любов в Париж" на Съмърсет Моъм и я оценявам много високо 5/5. Само искам да предупредя любителките на романтични и леки книги, че тази въобще не е такава, не се подвеждайте от заглавието. Мнението ми по-подробно: https://www.goodreads.com/review/show/1052844382

Започвам поредицата на Морис Дрюон за "прокълнатите крале". Не знам дали ще я прочета цялата и дали въобще ще ми хареса. Ще видим.  Wink Та, започвам с "Железният крал".  Simple Smile

# 411
книга, която ме грабна от първата дума, нооо съм съвсем в началото

# 412
  • София
Благодарение на Мери, която ми я прати за прочит, започвам:

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 413
Вивиан, аз също чета "Ключът към бездната". Simple Smile 50 страници съм прочела само, но е доста интересна до момента. Много ми допадна това, че всяка глава от книгата отговаря на дадено произведение на Лъвкрафт. Обожавам го! Heart Eyes

Реших "Сянката на вятъра" да я оставя за накрая. Шрифта е много дребен и след четене започна да ме боли глава.

# 414
  • София
Вивиан, аз също чета "Ключът към бездната". Simple Smile 50 страници съм прочела само, но е доста интересна до момента. Много ми допадна това, че всяка глава от книгата отговаря на дадено произведение на Лъвкрафт. Обожавам го! Heart Eyes
smile3508

Мери, пак да попитам  Embarassed ... Нали след Вив ще мога и аз да я прочета "Ключът към бездната"?

# 415
Мери, пак да попитам  Embarassed ... Нали след Вив ще мога и аз да я прочета "Ключът към бездната"?
Само не я хвалете много, че да не я взема преди теб  Joy Остава, да, не се притеснявай  Grinning

# 416
  • София
Я  Mr. Green тази подробност за Лъвкрафт не я знаех  Heart Eyes Супер!
Иначе аз съм малко по-назад от теб, на около 40-та стр. и наистина приятно начало  Heart Eyes

Кали, Мери, значи графика е създаден   Laughing

# 417
  • София
Много ти благодаря, Мери!
С Вив ще се видим, когато я прочете и тя ще ми я даде.
 Hug Hug Hug

# 418
  • София
Аз също съм на тази книга в момента. Допада ми, макар че ми се струва, че очаквах повече, но ще дам окончателно мнение като я свърша. Чела съм преди години на Фицджералд "Диамант, голям колкото хотел "Риц"" и помня, че ми беше доста интересна.
Елинка, какво е твоето впечатление?

# 419
Прочетох Кобилата, Произход...не съм очарована.
 От тази книга обаче тръпки ме побиват още от самото й начало...
Скрит текст:

Защо? Аз я четох. Една от хубавите ми книги, прочетени до момента в 2014 Simple Smile Оценила съм я 5/5 в ГР. Приятно четене  Hug

Аз съм към края на "Беднякът милионер" - и ми харесва, и не ми харесва. Мудна е, заспивам на нея, не ме държи нащрек. Имам още 50-ина странички, ще ги избутам все някак  Tired

Общи условия

Активация на акаунт