В момента чета ... 32

• 49 193
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Bubbly, аз бих предложила "Да убиеш присмехулник". Много хубав детско-юношески роман. Няма много действие, но е написан с един много приятен и увлекателен стил.
"Птиците умират сами" не съм чела. Знам, че е тежка книга, а аз избягвам да чета такива. Но ако една книга е стойностна разбира се, че бих й дала шанс. Simple Smile

Аз прочетох "Капитан Михалис" и "Алексис Зорбас". Няма какво да се каже за тези книги, трябва да се прочетат просто.

Започвам:

# 556
  • Benelux / Varna
Започнах "Мидълсекс" , че откога я отлагам. Честно казано подхождам с малко страх към нея, не защото е обемиста, а защото ако не ми допадне, голям зор ще бъде да стигна до края. Тематиката също ме плаши леко. Да видим  newsm78

# 557
Зори,и аз съм така.  Peace Ще чакам отзиви . Wink

# 558
Един въпрос - знаете ли дали е излязла третата част на "Аз, вещицата" на български? Световната премиера беше през лятото, но нямам идея как стоят нещата с авторските права у нас...

Последна редакция: вт, 30 сеп 2014, 13:42 от tortoise

# 559
  • Belgium
Аз не съм фен на "Мидълсекс" прекалено прехвалена е. Много шум за нищо.

# 560
  • на последния етаж
Аз не съм фен на "Мидълсекс" прекалено прехвалена е. Много шум за нищо.
Точно!

# 561
Елинка , точно същата като "Птиците ..." няма да намериш, както и няма да намериш същата като "На изток от рая"  Heart Eyes
Но аз бих препоръчала "Отнесени от вихъра", "Джейн Еър", "Любов по време на холера", "Гордост и предразсъдъци" .. като последната най-малко се доближава, а "Отнесени от вихъра" ми е на същата позиция като пристрастие, както и "Птиците..."  Heart Eyes

Цвети * ще започна присмехулника по твое предложение, благодаря ти Simple Smile Дано ми хареса Simple Smile

"Мидълсекс" за мен е прекрасна книга, абстрахирайки се от "прекалено е американска за моя вкус" ..
история за мъките на едно семейство, всеки за себе си, със собствените си разочарования, любови, страхове ... Тематиката си беше много на място, как всеки от нас независимо дали има видими разлики от другите, понякога се чувства различен, отритнат, поруган  Peace

Последна редакция: вт, 30 сеп 2014, 11:29 от Bubbly . . .

# 562
  • София
Дочетох "Естествен роман" на Георги Господинов. Това ми е първата негова книга. В GR й дадох 3/5. Харесва ми как пише, аз съм от хората, на които част от съзнателния живот е минал през социализма и ми стана мило от препратките към онова време. Обаче като цяло не ми хареса, че книгата е толкова фрагментарна и "фасетъчна" /по неговите думи/. Накъсана ми дойде и не съм сигурна, че успях да осмисля всичко, а някои части ми бяха откровено скучни. Не разбрах защо е толкова прехвалена  Thinking
Дано със следващата да улуча повече.

# 563
Дочетох "Естествен роман" на Георги Господинов. Това ми е първата негова книга. В GR й дадох 3/5. Харесва ми как пише, аз съм от хората, на които част от съзнателния живот е минал през социализма и ми стана мило от препратките към онова време. Обаче като цяло не ми хареса, че книгата е толкова фрагментарна и "фасетъчна" /по неговите думи/. Накъсана ми дойде и не съм сигурна, че успях да осмисля всичко, а някои части ми бяха откровено скучни. Не разбрах защо е толкова прехвалена  Thinking
Дано със следващата да улуча повече.

Имали някъде негови книги в електронен вариант ?

# 564
  • София

Само тази намерих, мога да ти я пратя на мейла, ако искаш.

# 565

Само тази намерих, мога да ти я пратя на мейла, ако искаш.
Благодаря ти , но вече го намерих.
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=28&WorkID=312&Level=3

# 566
  • София
Аз още чета "Ключът към бездрната", дори не съм стигнала 100 стр.  Embarassed
Не защото не е интересна, а просто нямам никакво време, какво става с моя ден, не знам.  Отлита като миг, аз все имам нещо за вършене и все нямам време за четене. Вечер прочитам 5 страници и съм отнесла плувката ...  ooooh!
Даже темата не чета, имах за наваксване 7 страници, но ви изчетох де.
Кали, обещавам, че ще напъна прочита, за да стане по-бързо. Чак ме е срам да ти го пиша това, а и за такава книга е още по-голям срам.

ТДИ, Закуската си е странна, не на всеки се харесва. Аз не я харесах и вече съм я забравила дори.

Как палите със Стръв и Пазителката на тайните  Crazy ама то на мен да не ми дадеш книга, ... 100 години не ти мърдат, докато я прочета. Какво стана, не знам.

# 567
  • София
Аз още чета "Ключът към бездната"...
Кали, обещавам, че ще напъна прочита, за да стане по-бързо. Чак ме е срам да ти го пиша това, а и за такава книга е още по-голям срам.

Вив, не се притеснявай, мила! Толкова работа имам, че  изобщо не ми остава време за четене. Аз съм в началото на "Сянката на чинара" на Вени, седя се на 50-та страница от три седмици  ooooh!  Cry Embarassed

# 568
  • София
Аз започнах доста добре "Леопардът" и прочетох над 200 страници през уикенда, но и при мен времето е много малко в делничните дни  ooooh!. А така ми се чете!

# 569
"Бесове" от Достоевски, или какво се случва, когато "Великата идея" попадне у вехтошаря.

Общи условия

Активация на акаунт