В момента чета ... 32

• 49 092
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте,

Аз зарязах, за момента Квартеронката, че при мен дойде по неведоми книжни пътища Пчелата, която вече прочетох. В ГР и дадох 4/5.

Чакат ме Фитнес за женската душа и Семето на апокалипсиса.

# 541
Започвам "Особеният случай: Босна", ще я чета заради дипломната работа.

# 542
Деним, през пролетта четох .

Ще чакам да споделиш как я намираш тази книга. Моите усещания бяха странни. Младо, наивно момиче, заловило се с влиятелен мъж, който дори не иска `да си играе` с него. Странна комбинация, доста неща са описани за взаимоотношенията им, но погледнато реално-написаното е едно и също.

Нели, не съм я прочела още. Днес едва успях да я преполовя, но имам нужда да споделя.
Скрит текст:
Тъжно ми е за това момиче, Ева Браун. Цял живот да си в сянка на един тиранин, чудовище (и аз не знам как да го нарека). И не само в сянката му, ами и под властта му. Давам си сметка, че и в наши дни има съвеменни аналози на Ева, попаднали в лапите на богати чичковци, страдащи цял живот - съзнателно или не - за един живот, който са можели да изживеят, но не са имали тази възможност. Задавам си въпроса дали ТОЙ все пак я е обичал по някакъв извратен начин. Ще ми се да има оправдание тази нейна саможертва.

# 543
На мен най-много ми хареса "С дъх на кафе", това беше и първата негова книга, която прочетох.

Всичките му останали след нея не можаха да ме завалдеят по същия начин. Ако обичаш и кафето ти я препоръчвам с две ръце  Laughing Вътре са засегнати и сериозни теми, а краят е неочакван.

Благодаря за предложението. Много обичам кафе Simple Smile
Потърсих я в електронен вариант - без успех. За съжаление ...

# 544
  • Benelux / Varna
Завърших " Игра на изкормвач" на Алиенде и въпреки, че ми е любима писателка, книгата я намирам за много слаба. Разочарована съм и недоумявам големият й успех в Европа, доста време беше номер едно при бестселърите, намирам я за една от най- слабите й книги.

# 545
  • Belgium
Зори, и аз писах подобен отзив за "Изкормвача". Добрите продажби най-вероятно се дължат просто на името на авторката  Peace

# 546
Започвам:

# 547
  • на североизток от Рая
Деним, през пролетта четох .

Ще чакам да споделиш как я намираш тази книга. Моите усещания бяха странни. Младо, наивно момиче, заловило се с влиятелен мъж, който дори не иска `да си играе` с него. Странна комбинация, доста неща са описани за взаимоотношенията им, но погледнато реално-написаното е едно и също.

Нели, не съм я прочела още. Днес едва успях да я преполовя, но имам нужда да споделя.
Скрит текст:
Тъжно ми е за това момиче, Ева Браун. Цял живот да си в сянка на един тиранин, чудовище (и аз не знам как да го нарека). И не само в сянката му, ами и под властта му. Давам си сметка, че и в наши дни има съвеменни аналози на Ева, попаднали в лапите на богати чичковци, страдащи цял живот - съзнателно или не - за един живот, който са можели да изживеят, но не са имали тази възможност. Задавам си въпроса дали ТОЙ все пак я е обичал по някакъв извратен начин. Ще ми се да има оправдание тази нейна саможертва.

И на мен ми беше тъжно за Ева. Но пък тя сама си го прави. И в наши дни я има тази комбинация: жертва-палач. Като че ли на някои жени им допада да бъдат тъпкани, но с цената на какво. Ева ми  е като безмозъчна, като кукла на конци. Чети, няма да ти стане по-различно усещането.  Peace

# 548
Здравейте!Бих искала да попитам дали някой е чел тази книга : http://www.helikon.bg/books/76/-%D0%A8%D0%B0%D0%BD%D1%81_188052.html ? Струва ми се интересна и бих искала да чуя мненията ви ако сте я чели преди да си я купя.Благодаря предварително Simple Smile))

# 549
Започвам "Война и мир"

# 550
  • Кърджали
За три дни успях да завърша поредицата "Саванти". По ден за книга, не е зле  Laughing Mr. Green  Увлекателна е, признавам, няма го ефекта уоу, но е интересна. Поне за мен.
Сега се връщам към "Завещанието" на Джон Гришам. Уж първо нея тръгнах да чета, пък Саванти така ме увлече...

# 551
Прочетох една отдавна купена и отлагана книга: "Бряг край мътни води" на Джо Лансдейл.
Ето и мнението ми за него : https://www.goodreads.com/review/show/1066642943

Peace Много ми беше приятна тази книжка, имах нужда да отморя с нещо лесно и бързо четящо се.

Сега се колебая дали да започна нещо подобно като например " Да убиеш присмехулник", да продължа с "Пътят" или да изнамеря нещо в стил "Птиците умират сами" ..  newsm78

# 552
Сега се колебая дали да започна нещо подобно като например " Да убиеш присмехулник", да продължа с "Пътят" или да изнамеря нещо в стил "Птиците умират сами" ..  newsm78

Bubbly, ако намериш нещо подобно, сподели. Аз тази година прочетох "Птиците..." и бях очарована от книгата.

Прочетох "Ета, Ото, Ръсел и Джеймс" на Ема Хупър и останах много доволна от книгата. История за приятелството, любовта, изпитанията, войната. Разказът тече бавно и спокойно, без излишна показност на чувства и емоции, но това не е в ущърб на повествованието. Неусетно се потапяш в живота на героите и поемаш с тях на пътуване едновременно назад в миналото и напред към утрешния ден. Напомни ми за "Франки Фърбо" на Уортън. Препоръчвам!

Започнах   и въпреки, че съм гледала филма, книгата ми харесва засега. Изненадах се приятно, а от толкова отдавна я отлагам.

Нези, благодаря за коментара за "Крадлата". Може и да я опитам някой ден.

# 553
Със смесени чувства дочитам "Жестокото присъствие на времето".
Много герои, много нещо! Вече минах частта със слайдовете, схемите и паузите в песните, а равръзка йок. 90% от рок парчетата за мен са доста вехти и непознати за мен и моето поколение, та явно ще се наложи да си ги пусна, за да разбера за какво иде реч.
Имаше някои прекрасно точни и образни сравнения обаче, които непременно ще се запечатат в паметта ми.

# 554
Зори, и аз писах подобен отзив за "Изкормвача". Добрите продажби най-вероятно се дължат просто на името на авторката  Peace

... и на масираната реклама  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт