В момента чета ... 32

• 49 114
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Започнах "Сбогом на оръжията", но съм съвсем в началото на 50 страница. Ако някой вече я е чел би ми било интересно да прочета мнение Wink

# 466

Който е чел книгата,би ли споделил дали е интересна?

# 467
  • на североизток от Рая
Скрит текст:

Много ми хареса "Чочарка". Бих я прочела отново.  Peace

TsX5 , преди доста години съм чела "Сбогом на оръжията" на Хемингуей, но не си я  спомням.

# 468
Прочетох "Боен клуб" на Чък Паланюк, обичам го този човек   Heart Eyes
Сега се чудя какво да започвам, мислех да е "Стръв", обаче доста извратено четиво ми се събра напоследък и ще си дам няколко дена почивка от жанра  Laughing
Гледам, че "Английски пасажери" ми е под ръка, май тя ще е  Thinking

# 469
Скрит текст:

Много ми хареса "Чочарка". Бих я прочела отново.  Peace

Много благодаря за бързия отговор  newsm51

# 470
Скрит текст:

Много ми хареса "Чочарка". Бих я прочела отново.  Peace

Много благодаря за бързия отговор  newsm51

И аз благодаря! Отдавна я заглеждам на Нук-а. Но сега започвам:

На "Безмълвно" от Барбара Фрийти дадох 4/5 в ГР. Спестих си последната звездичка, заради любовно-еротичния елемент. Не че е лошо да го има, но начина, по който беше поднесен тук ми се стори леко елементарен и ме подразни Mr. Green

# 471
  • на североизток от Рая
Деним, през пролетта четох .

Ще чакам да споделиш как я намираш тази книга. Моите усещания бяха странни. Младо, наивно момиче, заловило се с влиятелен мъж, който дори не иска `да си играе` с него. Странна комбинация, доста неща са описани за взаимоотношенията им, но погледнато реално-написаното е едно и също.

# 472
...
Аз прочетох първата книга на поредицата Тангра - Тохол на Токораз Исто. ...
Не съм съгласна с твърдението, че поредицата не е подходяща за жени. И не мисля, че жените четат само "забавно - развлекателна" литература. ... От "Тангра" съм чела откъси (поредицата ще я започна след месец-два), но съм чела "Ятаган и меч", както и други три книги от същия автор. Т.е. ясно ми е как пише и какви идеи прокарва.
Съгласна съм, че има какво още да се желае в писането му. Но като направя сравнение с повечето наши съвременни автори, Токораз Исто ги бие отвсякъде. И с уговорката, че имам интерес към философия, българска история, религия, мистика, езотерика.
.. И се чувствам много горда от факта, че българин е написал такива книги.  Blush
Ще очаквам коментарите ти за следващите от поредицата.  Hug
Rain  в книгата има доста насилие и бой, и затова много скромното ми мнение е, че не е подходяща за жени от тази гледна точка. Но ако човек има "интерес към философия, българска история, религия, мистика, езотерика" както е в твоя и в моя случай, то книгата ще го заинтригува. На мен ми хареса и продължавам с втората част  smile3540

# 473
  • Варна
Свърших "Дългата разходка" с голяма доза разочарование. Беше тъпкане на едно място през цялото време.
Добре - притча е, с добра идея и описания, но от началото края е предизвестен и се стига бързо до извода.
Сега се чудя какво да подхвана.

# 474
Според мен тази книга трябва да се прочете до една определена възраст, за да бъде харесана и оценена. Аз я четох като тийнейджър и бях много впечатлена.
Сега вече като чета Кинг, просто не е същото.

# 475
  • София
Прочетох "Марсианецът" и много ми хареса. Написала съм съвсем кратичко за книгата в ГР: https://www.goodreads.com/review/show/1049900146?book_show_action=false, тъй като не ми се иска да издавам нищо, за да е интересно на хората, които решат да я прочетат.  Grinning

Започнах "Свят без край" 1 част (продължението на "Устоите на Земята") на Фолет. Толкова ме увлече, че вече съм на 412 страница.  Heart Eyes

# 476
Приключих с Лари Уингет -" Спри да хленчиш..". Тази книга поразбута читателската ми криза като ми помогна да приключа "Черно мляко" на Шафак. В момента съм преполовила "Изневяра" на Куелю. Нещо не е това, което очаквах. Ще видим по нататък. Може пък да завърши с УАУ Simple Smile

# 477
Започнах тази

За сега е малко нещо депресарска - едно американско семейство, с пораснали деца, разведени родители, проблеми, разочарования, дилеми, безпътица на всички фронтове. Нямам никакви очаквания, освен може би нещата да се оправят накрая Simple Smile.

# 478
Според мен тази книга трябва да се прочете до една определена възраст, за да бъде харесана и оценена. Аз я четох като тийнейджър и бях много впечатлена.
Сега вече като чета Кинг, просто не е същото.

не само тя
сега колкото и да се мъча, не мога да преживея като преди нито Сейлъмс лот, нито То, а ги обожавах

# 479
  • Belgium
Аз продължавам с биографията на Ромен Гари - след 100-тната страница нещата рязко се подобряват и се надявам така да остане до края  Laughing

Междувременно прочетох новия Сафон - сладурско тийн четиво, отнема около следобед. В момента времето е идеален фон за тази книжка.

Пол Остър и "Лунен дворец" от друга страна направо ме убиха с безпросветното си безмислие  ooooh! Толкова мудна книга, която освен това няма никаква идея много отдавна не бях чела. Повече няма да му давам шанс на този автор.

А жена му Сири Хуствет и нейното "Лято без мъже" си заслужават отвсякъде. В разрез със заглавието  книгата изобщо не е чик лит, стегнато написана, интересна смислена. Време е мъжа и да се понаучи на нещо от нея.

Общи условия

Активация на акаунт