В момента чета ... 32

• 49 046
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • USA, Steak State
Чела съм "Мастиленият лабиринт" и "Антихтонът на Данте"  и се едно четях "Шифърът на Леонардо" в Балкански привкус.

Яко плагиатстване, нищо оригинално като идея. Разбира се, това е скромното ми мнение на читател.

# 586
Започвам друга простотия за убиване на времето

Простотия не бих я нарекла в никакъв случай, но е слаба. Чела съм всичките книги на Филипова, повечето ми допаднаха, но тази не й е от добрите, според мен. Прекалено повърхностни и еднопластови образи, за да ги запомни човек с нещо.
Ако иде реч за исторически криминални романи Николай Пенчев е по- забавен. Макар че при него има доста съществени терминологични и фактологични неточности и ползва прекалено съвременен език, което отделя читателя от времето, в което се развива действието, но тези слабости се губят някак в сюжета.

# 587
 Crazy Аз пък се връщам в детството..имах нужда от малко прекрасност и зачетох "Анн от фермата Грийн Гейбълс"
Забелязвам как неусетно се променям..от мечтателно дете в ..как да кажа..по-суха и скучна какичка, да речем.
След това започвам и "Капитан Михалис", че след толкова суперлативи вече нямам търпение да я прочета!

# 588
Досиета бивши гаджета - Джейн Мур

# 589
Чела съм "Мастиленият лабиринт" и "Антихтонът на Данте"  и се едно четях "Шифърът на Леонардо" в Балкански привкус.

Яко плагиатстване, нищо оригинално като идея. Разбира се, това е скромното ми мнение на читател.
Освен тези двете, за които споделям същото мнение, от чист мазохизъм прочетох Стъклени съдби (хубава идея, но лошо изпълнение), Анатомия на илюзиите и Аномалия (пак идеята не е лоша, но ...). Единствено за мен Анатомия на илюзиите си заслужава да се прочете, но ми е по различна (по всичко) от другите книги и навява на някои мисли ...

# 590
  • Belgium
За мен най-тъжното относно творчеството на Людмила Филипова не е ниското му ниво, а това, че доста хора смятат, че написаното в книгите и е исторически достоверно  Tired

Захир и аз много обичам Анн  Heart Eyes
Но си е факт че в петата и шестата книга си се превръща не в скучна какичка, а направо в скучна лелка.

В момента съм по средата на "Хартиеното момиче" на Мюсо и много ми допада. Определено ще потърся и други книги на автора. Обаче коректорът (който се оказа любимия "приятел" на Миж Блажев  Wink ) си е оставил ръцете и ми разваля удоволствието от четенето на моменти.

# 591
 Mr. Green Аз имах предвид себе си.. Като малка бях много замечтано дете, а сега живота малко по малко ме приземява.  Hug Иначе е хубаво човек да се връща от време на време към детството, както правя аз с тази книжка.

# 592
За мен най-тъжното относно творчеството на Людмила Филипова не е ниското му ниво, а това, че доста хора смятат, че написаното в книгите и е исторически достоверно  Tired

Е то това си е проблем на "хората", определено.  Laughing
Ако четат Азимов пак ли така мислят, не знам.

# 593

Захир и аз много обичам Анн  Heart Eyes
Но си е факт че в петата и шестата книга си се превръща не в скучна какичка, а направо в скучна лелка.

В момента съм по средата на "Хартиеното момиче" на Мюсо и много ми допада. Определено ще потърся и други книги на автора. Обаче коректорът (който се оказа любимия "приятел" на Миж Блажев  Wink ) си е оставил ръцете и ми разваля удоволствието от четенето на моменти.
Миж Блажев от Мижи да те Лажем ли идва?

# 594
  • Belgium
 Joy

Миж е една съфорумка, която е голям "фен" на Блажев  Laughing

Може би трябваше да сложа тиренце или запетайка, за да става по-ясно.

# 595
И аз съм му "фен". Няма и една книга, която да е препоръчал и на мен да ми е харесала.

# 596
Малко е да напиша - невероятно написана книга, брутално откровена за действителността, за любовта, морала и мечтите.

# 597
Коя е тя? Не се вижда картинката.

# 598
  • София
buttinsky, Glamur хвали "Единайсет минути" на П. Коелю.  Peace

Аз прочетох "Свят без край" 1-ва част за отрицателно време и започнах 2-ра част. Много ми харесва и препоръчвам на всички, които са фенове на "Устоите на Земята".

# 599
  • Belgium
И аз съм му "фен". Няма и една книга, която да е препоръчал и на мен да ми е харесала.

Ами тъкмо ще знаеш - щом препоръчва нещо, не го четеш  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт