Частни училища - информативна тема 4

• 64 412
  • 724
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Тенис на корт  се практикува от ПУК до 4-ти клас. Играе се и в салона и отвън /по-рядко/.

За храната - всяко дете само си взима от бюфета каквото иска и от всичко може да си вземе повторно.

# 256
  • на път
във връзка с таксите:

това са във ДШ - София. Встъпителна 1200 евро, а както виждате и другите растат. Учебници, бяло, зелено у-ще, храна са включени
http://www.ds-sofia.bg/?cid=59

това са на Увекинд - детска градина и у-ще. Подробно са описани
http://uwekind.com/media/doc/2014-2015.pdf

Гимназията на Увекинд се премести в Лозенец до НДК и е прекрасна - има много снимки във ФБ
http://uwekind.com/bg/schools/4/calendar/show/12.09.2014

# 257
Намирам само стари отзиви за училище Дружба. Тъй като ни много близо, мисля да се спрем на него за у-ще до 7-ми клас. Ако все пак някой да има пресни отзиви, пък дори и не лични, ще съм благодарна да сподели.  bouquet

# 258

Гимназията на Увекинд се премести в Лозенец до НДК и е прекрасна - има много снимки във ФБ
http://uwekind.com/bg/schools/4/calendar/show/12.09.2014
´

И аз точих лиги по гимназията на Уве. Понеже съм им фен, а и ми беше фаворит за каката навремето, затова така емоционално им завидях на новата сграда. Тия деца сега сигурно се размазват от кеф!
Като се има предвид потенциала на IB дипломата, направо се кефя отсега на възможностите.

# 259
За всички, които се интересуват и искат да дадат на децата си качествено образование ето една полезна информация:
http://bsfair-bg.com/index.php?page=nachalo

# 260
ross, много благодаря за информацията за АК, която си споделила, прочетох те с голям интерес!  Hug

# 261
  • София
Аз пък съм категорично против средно образование в чужбина. Единствено A lеvel.

# 262
  • София
Здравейте, търся отзиви-всякакви за ЧУ Петър Берон. Доволни от какво, недоволни от какво ? Ходихме на оглед, на пръв поглед базата ни допадна много, явно са след ремонт, отвън също има игрища-въпросът е ползват ли се и колко? Видяхме, че и в двата физкултурни салона имаше занятия, а за нас е важно детето да спортува, освен да учи колкото е възможно по-качествено. Влязохме в клас, всичко изглеждаше добре, стаята ми допадна като размер, не беше тясна и задушна, по-скоро нормално помещение, цветно. Също ми направиха впечатление шишенцата с водичка на всяко дете! Търся отзиви и за учебния процес, ако има родители на деца, които учат там, моля да споделят мнение. Благодаря предварително!

# 263
Само постовете на Анирам ако събереш, ще получиш цяла книга за "Петър Берон". И в тази тема има доста от тях.

# 264
  • София
Аз си преместих тази година детето от Меридиан 22 в Петър Берон и съм невероятно доволна от това решение. Ама според мен основното нещо си остава учителя, на който попаднете. Нашата е страхотна и детето за първи път ходи с удоволствие на училище. Първият месец всеки ден ми благодареше, че сме я преместили в това училище. Сега малкия също ще го пускам Подготвителен клас, но още се оглеждаме за учителка.

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 10:47 от tzvety26

# 265
Търся отзиви и за учебния процес, ако има родители на деца, които учат там, моля да споделят мнение.

Във Фейсбук имат страница, можете да погледнете и снимките в нея: тук

# 266
  • София
giul,
По отношение на спорта в ПБ ние сме  доволни. Учителят им по физическо успява да ги увлече. Всеки ден имат някакви часове за физическа активност. Плуването е включено в цената за ПУК, а след първи клас  е по желание и се доплаща. Хубаво е да уточните и за дете на каква възраст става въпрос, че за по-големите не знам как е организиран въпросът. А това с шишенцата с водичка си има и недостатъците, защото- да, детето пие вода каквато сте преценили, но всеки ден трябва да пращате на детето шишенце, а се случва и да се забрави  Simple Smile И аз подкрепям tzvety26, за това че учителят е много важен. Добре е да се срещнете с някой от учителите, които биха били на вашето дете, за да прецените дали отговарят на очакванията ви.  Питайте за учебниците, учебната програма, искайте да видите учебници, тетрадки. Но това се отнася до всяко едно училище според мен.

# 267
  • София
Благодаря ви много. Тъй като мненията са индивидуални, за това и предпочитам да са получени от различни потребители, с ясното съзнание, че са индивидуални! Наскоро споделихме с наши близки колко ни е харесала визитата ни там, а те бяха на точно противоположното мнение от посещението си преди около 2-3години и категорично го отхвърлят като опция за тях! Анирам съм я прочела, радвам се за тях,че са намерили тяхното си училище.
sadlady детето ми е за ПУК догодина,  а водичка сме свикнали да слагаме, поне в градината ни искат летните месеци, но не е проблем да пие от чешмата с ръка-цял живот съм пила така в училище. Иначе, идеята за среща с учителите, които ще водят догодина е повече от добра, ще се задействам!
Учебната програма я видяхме, не че я разбрахме  newsm78 то и в градината ни виси учебна програма с някакви съкращения, от които разгадавам български, математика , другото е мистерия от абревиатури....
Жасмин оооо, следим ги в ФБ набелязаните училища! Laughing

# 268
Чели сте ме, но аз да си кажа, отново Mr. Green:
1. Базата-след ремонт-отлична, игрището за тенис не е готово, играят футбол на видяното, готово игрище. Имат довършителни неща, например осветление в двора;
2. Спорта им е на много добро ниво, освен плуването, имат всеки ден спорт в програмата. Два дни момчетата са на футбол, момичетата на танци. Останалите два дни си е физическо, петият ден-плуване. Титулярният учител по физическо е страхотен, децата го харесват, заобичват спорта при него, дисциплинира ги. Ето, сега е турнира по футбол за ЧУ, училището има два отбора във възрастта 1-2 клас. Предполагам, че финалът ще се играе от двата отбора на училището Wink.
3. Обучението-доволна, без английският, там има какво да се желае. Струва ми се, че тук не могат да открият вярната формула.
Баткото започна ПУК на 5г. научи се да чете, смята, сега ще е на състезание по математика за първи клас, а е на 6г. Класната му го подготвя за състезанието, дава му задачите от различни турнири
4. Недостатък-нямат отделни програми за 5г. и 6г. ПУК. Тази година, поради голямият интерес, цели 4 класа ПУК, са направили някакво разделение на децата: има клас с по-малки деца и другите по-големи, основно 6 годишни;
5. Друг недостатък-за мен, дисциплината, по моите стандарти и критерии, има какво да се желае. Нямате ли късмет с децата в клас, може да се получат неприятни изненади.
6. Извънкласните занимания от 16.30-17.30-голям избор, много удобно, доволна, заплащат се допълнително-10лв е заниманието;
7. Локацията-ок, чист въздух за децата/ това например ми е недостатък при " Питагор'', т.е. липсва;

Моят съвет към тях би бил, че точно сега е момента да си вдигнат рейтинга, като започнат да си избират децата, направят някакви тестове, изпити за прием.....Големи набори 2008 и 2009г., имат нова база, добра локация, училището се харесва, т.е. могат да си го позволят.

Не на последно място, за съжаление, не съществува идеалното училище, просто всеки трябва да си прецени плюсовете и минусите, и да реши кое е подходящото за неговото дете. Изборът на частни училища въобще не е голям.

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 20:10 от aniram*

# 269
  • Софето
3800€ ли е таксата в ПБ и имат ли отстъпка за второ дете?

Общи условия

Активация на акаунт