Малки сме родени , но ще станем силни и големи :)

• 116 935
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
А пише ,че първата ваксина се слага октомври, то направо невъзможно. На мен ми дадоха докоментите от болницата на 26 септември и на 1 окт. съм ги внесла в НЗОК, докато ги одобрят и докато ги достави аптеката ....  ooooh! Ужас!

# 136
Миналата година започнахме от ноември. Детето ми един сопол не изкара за цялата зима.

# 137
Браво  Hug Дано да са ни здравички малчуганите  Praynig

# 138
  • offshore & overseas
Миналата година започнахме от ноември. Детето ми един сопол не изкара за цялата зима.
Ето, който си е патил, тази година се стяга и започва офанзивата по-рано. Naughty

Чакаме и Бела да пише какво е станало с протокола на Петър. Rolling Eyes

# 139
Ни вест, ни кост от тия от касата. Нямам време да ходя до тях сега, но като гледам май ще го слагаме Ноември. Дано не лепнем някой вирус до тогава  Rolling Eyes

Някой може ли да ми обясни защо въпросният Синагис не може да се поставя от педиатъра, а трябва да се ходи при неонатолог ?

# 140
И на мен не са звъняли. Подадох документи на 29.09. Тревожа се доста  Confused

# 141
Ние днес боцнахме първият синагис.
Мойто дете се боде от педиатърката. Нямам нерви да чакам при неонатолога и всеки месец да давам по 50 лв.

Защо се притеснявате? Нали ви казах, че и миналата година и тази повече от месец чаках обаждане за протокола.

# 142
И ние днес с първия Синагис, мен не ме бърка, че се слага в неонатологията, не ми взеха пари (във Варна). Чесно казано на неонатоложките винаги съм гласува повече доверие отколкото на педиатърката  Peace

Цитат
И на мен не са звъняли. Подадох документи на 29.09. Тревожа се доста  Confused

Подала си документи след като е минала първата комисия, ще чакаш втората, т.е. най-вероятно ще ти се обадят ноември.

# 143
Е, аз подадох преди комисията и пак нямаме отговор още. Когато, тогава. Не знам защо бях решила, че поне тези си спазват сроковете  Rolling Eyes

В Майчин дом София видях надпис, че в сряда поставят Синагис, но не разбрах дали се заплаща. Ако се плаща ще ходя при педиатърката. Вече взе да ми писва да трябва да плащам за всичко  Crossing Arms

# 144
Днес звънях на телефона, който Мяуче беше качила. Казаха ми, че протоколите за бебетата още ги нямало, и да чакаме ... Така и не разбрах какво да чакаме  Rolling Eyes

# 145
  • offshore & overseas
Днес звънях на телефона, който Мяуче беше качила. Казаха ми, че протоколите за бебетата още ги нямало, и да чакаме ... Така и не разбрах какво да чакаме  Rolling Eyes
Обаждане „свише”, предполагам.

Ние м/увременно прекарахме една седмица на спа курорЪт, разбирайте в болница. Нико беше с бронхиолит, не знам лек ли, тежък ли, но поради туй, че е роден много недоносен, реших да не рискувам и се отправихме на спа в близката болница.

За онези, които се интересуват от детайлите, споделям, че му направиха пълни изследвания: (снимка на сърце и бял дроб, кръв, урина, носен и анален секрет (и от мен искаха анален). Оказа се, че няма бактериална инфекция и усложнения и го лекуваха с урбазон (заради сериозния бронхоспазъм) и инхалации с физ р-р и вентолин, плюс сироп за кашлица (Бромхексин 2*3 мл).

Другите важни неща са, че вирусът не е бил RS, което е добре (пуснахме тест). По време на престоя ни в болницата май Никола се зарази и с някакъв ентеровирус, та в един от дните имаше и няколко повръщания на фонтан, и малко по-чести и редки изхождания. Но си сучеше яростно и не се обезводни.

Аз също се поразболях, но поради друга причина. Боледувах си на крак, накрая ме тръшна и баба мигрена и сега вече съм ок - почти като нова (е, имам вопиюща нужда от фризьор и козметик, и то при положение, че на козметик никога не съм ходила Mr. Green).

Трябваше да стоим до събота, защото пътеката е 5 дни, но ни пуснаха още в петък със сериозно подобрение. Сега Ник има остатъчна кашлица и ще правим профилактика на астма посредством инхалация на минимални дози кортикостероид през целия зимен сезон.

Днес бяхме на контролен преглед и взех епикризата. Всичко е наред, диагнозата БПД се потвърди, всъщност това пише и в епикризата и това е причината този вирус да го събори, но нямам как да го опазя при положение, че двете дами непрестанно влачат гадинки от дг и от у-ще.

Не че съм била сериозно разтревожена за него, защото знех, че е в сигурни ръце, но малко ме е яд на НЗОК и ако вземат, че не ми одобрят протокола и кажат нещо „на въпреки”, съм се подготвила да ги помета напраЛ. smile3540 Пък да видим. Joy

Просто за нашето семейство всяко мое отсъствие е катаклизъм, щото лъвчо ми е гОла вОда и дяцата страдат. Та се мъча всячески туй да го избегна, ама колко ли зависи от мене. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

П.П. И аз питах в групата във фб защо Синагис не може да се поставя от лл, а само от неонатолог, има ли някаква специфика самото поставяне, обаче никой нищо не ми отговори. Така че не знам, но мога да предположа, че всеки малко по-сръчен л

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 08:46 от Мяуче

# 146
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Уф, Мяуче ... много  Hug-ки ... Добре, че всичко е минало, заминало вече ...

# 147
Мяуче, и ние сме в болницата с бронхиолит. На Нелина и взеха само кръв,урина и и првиха снимка. Отговора за резолтатите беше "не са лоши ама и не са много хубави" , писна ми вече от лекари и тяхните изкавания . Като излезем ще си взимаме инхалатор за профилактика. След два дена трябва да ни изпишат. Да се обаждат скоро за този Синагис и повече да не стигаме до тези болници.

# 148
  • offshore & overseas
Ла Видке, благодаря ти! Hug

То в известен смисъл всичко е наред от самото начало, т.к. бяхме при наща си лекарка, на която имам безусловно доверие, а и болницата ни е на 2 крачки, та можех и да излизам до вкъщи (друг е въпросът дали исках и имах сили), така големите деца, които са основната ми драма, се чувстваха така една идея по-неизоставени от майка си.

Кати, аз имам инхалатор (компресорен тип, тоест небулизатор, а не бейбихалер), но инхалациите са ми голяма тегобА, щото Никола е доста подвижен и жилав и едва го удържам, то не са танци-манци, то не са подрусвания на едното, па на другото коляно - без кръст останах, честно казано. Сега още 10-ина дни ще правим 2 пъти по 2 инхалации, едната с вентолин, а другата с кортикостероид и всяка е по 10-15 минути. Ужас! smile3511

А Нели как я лекуват, Кати? Ще споделиш ли, моля.

# 149
Ами те нищо не казват, две инжекции 4 пъти на ден, три инхалации  незнам с какво са и инжекциите незнам каквиса едната е антибиотик , другата май е урбазон ама не съм сигурна. Сироп 3х2,5мл Амбрекс и капки за нос. Утре ще имаме конролни изследваня и ще ни кажат дали ще ни изпишат. Като вида епикризата ще стане ясно с какво са я лекували.

Общи условия

Активация на акаунт