Малки сме родени , но ще станем силни и големи :)

• 117 216
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,
моето момче на 3 г. и 2 м. още не говори нищо конкретно и целенасочено - само бръщолеви и тананика песнички с някоя сричка, която си хареса за момента.  Докторите не могат да бъдат категорични, че е от недоносеността му. Побърквам се от  притеснения, но като ви чета колко са ви големи и умни дечицата, маааааалко се поуспокоявам, че нещата ще се наредят.

# 436
Задачка, племеника ми е роден на термин и проговори към 4 и към пет още не говори съвсем изразително. Но съвета ми е да го заведеш на логопед.

# 437
Обиколили сме всички специалисти - психолог, психиатър, невролог (немедицинските и бабешките ще ги пропусна) и на логопед ходи, от месец и на  детска градина - всичко разбира, но само сочи и Ъ-ка. Иска  ми се не да говори цели изречения, а поне думички - вода, мама, баба, тате - нужда ли не изпитва да повика някой, а ходи лично и го дърпа, се чудя.
Знам, Сигма, че има дечица, които на по-късна възраст проговарят, та и  на мен не ми остава друго и чакам.   bouquet

# 438
Щом има поглед логопеда върху детето, значи няма от какво да се притесняваш. Нали се работи с него.

# 439
  • Варна
Задачка, ако искаш прочети за системата  PECS. Баткото ни проговори с нея на 3 години и половина.
АнМари, радвам се, че писа за децата.
За това, че ви притискат за ресурсен, не ме учудва. Какво ли не правят за пари. Ние имахме същия проблем в градината.
Вики в училище се справя добре. Тренира плуване. Е, няма да го правим състезател. 😃 Още ходи на логопед. Понякога говори много бързо и го връщам да повтаря.

# 440
  • София
В началото на учебната година (октомври) учителката му от предучилищната директно ми рече "защо не го отложат". На нея определено не ѝ се занимаваше с дете, което не е ходило на градина. Тя настояваше за ресурсен учител.

Кратка версия
Скрит текст:
Моята история е дълга.
Записах сина ми в предучилищна група. Учителката още на 15ти не го хареса, защото бил дребен. "Да не е за 5-годишните?" И няколко пъти ме пита кога бил роден.
Октомври месец ми каза "защо не го отложат?" (за тръгването в 1ви клас). До момента не беше ходил на градина.
- Нищо не знае, нищо не може, дребен е, прилича на 5-годишен. Говорел по бебешки (проблема с говора не съм го отричала).
Искаше ресурсен учител.
Заведох го веднъж при училищната психоложка. След това го водих на психиатър. Никой не ми обясни процедурата за назначаване на ресурсен учител. Добре че беше една приятелка. Имахме среща и с ресурсните, които казаха че не е за тях.
Психиатърката каза, че се нуждае от интензивни занимания с логопед. Още през октомври започна да посещава логопед. Изчисти много от липсващите звуци.
Не съм ходила в РИО.
Това е накратко.

(на сръбски лаптоп съм, "ч"-то от време на време не работи. Ако съм го пропуснала някъде да знаете от какво е Simple Smile)

Това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=870116.msg31613746#msg31613746 пък е натиска от страна на психоложката.
Както писах в по-предните постове - запуших си ушите и пасувах.
Май прекалих веднъж в приказките си с едната от учителките му... директно ѝ казах, че зорлем със СОП няма да го изкарвам и предпочитам да го махна от училището.

Бавен е в писането, но се справя. Не обича да пее, но пък стихчета запомня  Laughing
Но ако го питам нещо за Майнкрафт - всичко знае  Joy

# 441
Здравейте и от мен момичета. Чак сега откривам тази групичка тук. Имам дъщеря родена в 34г.с 1950 гр , но с тежка асфикция. Скоро ще навърши 1 г реална, но не мога да се зарадвам на нищо :/. 1 година по доктори, тревоги и мъки, мисля че само вие може да ме разберете. Исках да ви питам има ли детенце, което е изоставало повече от коригираната си възраст? Вчера психоложката прави тест и потвърди опасенията ми, че изостава психически с 3 месеца Cry . При трансфоналнато ехография не се откриха проблеми, не мога да разбера защо се получава така и се измъчвам. В момента знае само да ми дава боц и 5, включва лампите и е ужасно привързана към мен. Не реагира като я питаш- Къде е тати, не поглежда игрите с кубчета и рингове, не казва срички, не пляска и мн други. Отчайвам се вече 😟

# 442
Здравейте!
Ще започна с това, че всички деца са различни. Някой се развиват по-бързо от другите. Отговор на вашите притеснения може да ви даде само детски невролог. Не знам от кой град сте, но така или иначе добре е да посетите софийските невролози. Ако имате нужда от повече информация пишете ми.

# 443
Здравейте,
 За сега неврологът тук ни каза,че е рано да се поставят диагнози на този етап 😢. Кой невролог ми препоръчвате в София?

# 444
Здравейте,
 За сега неврологът тук ни каза,че е рано да се поставят диагнози на този етап 😢. Кой невролог ми препоръчвате в София?
Toва е не е вярно. Колкото по-рано се види детето от невролог, толкова по-лесно е наваксването. Аз бих ти препоръчала клиниката на Чавдаров и по-специално д-р Радославова. Peace
Успех. Hug

# 445
Здравейте,нямах време да изчета цялата тема за това ме извинете ако някъде има вече отговор. Родих на 02.04.16 г. ,2660кг. и 49 см.,като термина ми беше на 01.05.16г. В 36 седмица,аз вече съм изписана,но бебчо не...Подават му кислород,защото когато диша сам си сменя Цвета.На кислородна палатка е,ужасно съм притеснена и не мога да спра да плача...Храни се детето,но не знам какво да очаквам.Ужасно е да се прибереш без бебчето си в празната къща където си приготвил всичко а него го няма....Отчаяна съм,уплашена и аз не знам вече какво. Имах нужда да си излея душата някъде. Пускат ме по 2 пъти на ден да го виждам за няколко минути и всеки път имам чувството че умирам когато си тръгвам.Не знам защо родих толкова рано,имах безпроблемна бременност,просто докато вечеря ми изтекоха водите и така.Днес му е 4 ден там...Споделете ако имате опит с родени деца в тази седмица.Никой не ми казва колко време ще отнеме да се разгърнат дробчетата,кога ще мога да си го гушна...уфф,извинете за объркания пост тя и главата ми не е наред в момента...

# 446
  • София
despret_, дъщеря ми се роди в тази седмица - 2670 гр, 49 см. Беше само на системи за разреждане на кръвта.
Днес е бясна тинейджърка в 8ми клас.
Сина ми се роди в 34та г.с. Той пък е бесен първокласник Simple Smile
С него стоях 9 дена в родилното отделение.

Всичко ще бъде наред  bouquet

# 447
Здравейте,нямах време да изчета цялата тема за това ме извинете ако някъде има вече отговор. Родих на 02.04.16 г. ,2660кг. и 49 см.,като термина ми беше на 01.05.16г. В 36 седмица,аз вече съм изписана,но бебчо не...Подават му кислород,защото когато диша сам си сменя Цвета.На кислородна палатка е,ужасно съм притеснена и не мога да спра да плача...Храни се детето,но не знам какво да очаквам.Ужасно е да се прибереш без бебчето си в празната къща където си приготвил всичко а него го няма....Отчаяна съм,уплашена и аз не знам вече какво. Имах нужда да си излея душата някъде. Пускат ме по 2 пъти на ден да го виждам за няколко минути и всеки път имам чувството че умирам когато си тръгвам.Не знам защо родих толкова рано,имах безпроблемна бременност,просто докато вечеря ми изтекоха водите и така.Днес му е 4 ден там...Споделете ако имате опит с родени деца в тази седмица.Никой не ми казва колко време ще отнеме да се разгърнат дробчетата,кога ще мога да си го гушна...уфф,извинете за объркания пост тя и главата ми не е наред в момента...
Напълно те разбирам. Дъщеря ми се роди в 38г.с - 2200, абсолютно лека и безпроблемна бременност. Като гръм от ясно небе ми дойде. Беше на системи с глюкоза и превантивно антибиотик заради зелени води. На 5-я ден ни изписаха. Тя не е имала кой знае какви проблеми-(не засука и ядеше малко по-малко от колкото пишеше по учебник. Беше хванала и вътреболнична инфекция - стафилококи, но реагирахме бързо и ги уморихме. ) За разлика от мен - месеци наред не можех да се съвзема. Тресеше ме хипохондрия (то и сега се случва, вече е на 1,5м) Много беше гадно, не можах да я кърмя и това допълнително ме довърши. Събери всички сили, които имаш, зареди се с малко търпение и скоро ще сте заедно и това ще е само лош спомен.
Колкото до теглото - ами дъщеря ми на втория месец вече беше в нормите.

# 448
Всичко ще е наред, despret_! Hug Честит син, да е жив и здрав и с късмет! bouquet

Бебето ти не е малко, седмицата също не е малка. Това, че е на кислородна палатка също означава, че му трябва съвсем малко за да се стабилизира.
Не плачи и не мисли лоши неща.
Моето дете е родено в 28 седмица, 1430 г. Стоя 50 дни в неонатологията.
Сега е 17 годишна тийнейджърка, къса ми нервите Laughing, да е жива и здрава! Heart Eyes

Според мен до седмица ще изпишат бебето. То си има кг. Peace

# 449
Благодаря Ви,понякога малко разбиране и добра дума от непознат дори вършат чудеса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт