Малки сме родени , но ще станем силни и големи :)

• 117 215
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Момичета ето го и моят пример моят син е роден 25 седмица и 5 дни термина ми беше 2 ноември ,а той се роди 29 юли до 16 октомри беше на апарат и го изписаха на 8 ми декемри.С нас имаше още две бебета 25 седмица и дни, но тях ги изписаха на термин.

# 526
Здравейте мами, аз пак пиша в тази тема за съжаление. На 25 родих сина си в 36 гс уж доносен , но се оказа че е с мозъчен оток и трети ден е в кувьоз. Много съм притеснена как ще се развият нещата. Някоя ако има опит и информация за тази диагноза моля да я сподели.

# 527
  • offshore & overseas
Кати, честит син!! (Как го кръстихте?) Нека бъде здрав и бързо да напуска удобния кувьоз!! bouquet

Нямам понятие от състоянието, което описваш, но стискам палци всичко да бъде наред!! А ти помоли лекарите за разяснение (ако вече не си)! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Може би някакво възпаление? С какво го лекуват? Знаеш ли?

# 528
  И при мен нещо подобно се получи-недоносени и двамата каката уж по седмици доносена.

# 529
  • offshore & overseas
Бе, тя и наща Калина (голямата кака, 2007 набор) беше с лека интраутеринна хипотрофия. Роди се 2,450 кг. в 38 г.с. (10-ина дена преди термин), но нямаше мозъчен оток, само ѝ вливаха медикамент за разреждане на кръвта. В Шейново такава е практиката. Не е била в кувьоз, нито в термо легло, но беше завита с нещо като китеник, че нали слабичка беше. Laughing Еее, колко рев изревах тогава, от незнание и глупост, че била малка.

И Господ рече да ми покаже с третото що е то малко бебе наистина! hahaha Но пък с него не ревах изобщо, само ужасно много му се радвах и бързах да се изцедя, за да му занеса мляко, и очаквах с нетърпение следващата ни „среща“ (5 минутки мълчание до кувьоза).

Какво нещо е животът! Mr. Green

# 530
Пожелавам на бебето пълно възстановяване! Hug Hug Hug
Не е добър пример, но все пак да спомена, битото от онази акушерка бебенце. То се възстанови, слава Богу, значи и това ще е добре! Praynig
Бебетата са с големи възможности! Peace

# 531
Благодаря ви много за подкрепата. Малкия се казва Йордан, термина ми беше 13 август ,а той се роди на 25 Юли и трябваше да съм 37+ г.с. но казаха ,че не отговаря на тези седмици . Водят го недоносен, отговаря на 36 г.с. Днешните изследвания са уж по-добри , но казаха че няма голямо подобрение. Не може да контролира дишането си и температурно  нестабилен бил. Питах за този оток до колко е сериозен и за последствия казаха, че нямало да има такива. Лекарката ми даде надежда за подобрение утре, понеже първите 72 часа били най-критични. И сега чакам с нетърпение сутринта и дано да имаме добри новини.

# 532
Хайде, ще стискам палци за добри новини! Hug Heart Eyes

# 533
Малко по-добри сме вече, втори ден се пробваме да го кърмя но човека като суче и забравя да диша и го връщат обратно в кувьоза. Така се надявах днес да го изкарат но не стана. Писна ми и на мен да стоя в болницата, това бездействие ме убива.

# 534
  • offshore & overseas
Малко по-добри сме вече, втори ден се пробваме да го кърмя но човека като суче и забравя да диша и го връщат обратно в кувьоза. Така се надявах днес да го изкарат но не стана. Писна ми и на мен да стоя в болницата, това бездействие ме убива.
Кураж и търпение ти пожелавам, Кати!! Този път ще чакаш много по-малко. Grinning

# 535
 Кати,и аз така мисля 10 тина дена ще сте.Мен с каката толкова ме държаха,но аз бях тогава много изплашена от буркана на главата(кислородната палатка Grinning)и и даже не смеех да питам какво става.Все ми отговаряха:"в такива случаи с такива деца се налагат такива мерки",от което аз още повече изпадах в паника.

# 536
  От вчера вече не е в кувьоз, даже вчера цял ден го кърмех. Знам , че по малко ще чакам , но като чух кувьоз и незрялост и си викам айде пак кушмара се повтаря. Толкова усилия положих цяла бременност да докрам до деветия, и бях толкова щастлива по време на раждането,че докато режеха пъпната връв им разказвах виц, и след половин час ми убиха настроението с новините. Днес ще кажат кога ще ни изписват, няма търпение да си идем. Мяуче възхищавам ти се ,че имаш три деца. Аз се бях навила за трето, но сега вече ми се уби желанието.

# 537
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
А, katituu, недей се "отвива" за третото Simple Smile Моите две последни се родиха по 2200 и бяха на кислородна палатка ... пък големи моми станаха Simple Smile Ще е наред всичко с бебето ти!!! Просто не се е случил следродовия период според очакванията ти, но детенце ще е наред вече Simple Smile

# 538
  • offshore & overseas
Страхотни, страхотни новини!! Party

Кати, Безобидната е права, не се отвивай за трето! Ще мине време, ще порасне и туй дете и всичко ще си дойде на мястото.

Аз и четвърто искам, само финансите да уредим (и ако може да се подмладя с 10 години)! Embarassed

# 539
   Laughing Весело настана тук.Да напиша искам аз  за говоренето на сина.Отпуши се да дърдори на две години коригирана възраст.Сега плещи изречения с по няколко думи до 4 думи свързва понякога без да иска.Бърка родовете обаче.Мисли си ,че всички сме мъже и аз имам "чуЛа" Crazy "Р" в някои думи се опитва да казва и става като американско завито р.Подредбата на думите обикновено е в обратен ред,но това беше и при кака му и то до доста голяма възраст.Казва "шише мото",вместо моето шише.Много повтаря думи, като урок който трябва да научи наизуст,защото ще го изпитат.Горд е с нова дума и ходи из всички стаи да се похвали на всички с наученото.Ние на свой ред му ръкопляскаме шумно,за да го стимулираме и той се чуства като звезда и търси все нови и нови думи да казва,за да е център на внимание.Голямо е нарцисче Grinning Консултации с логопед сме преустановили,защото тя не намираше причина да продължаваме.Все пак сме оставили отворена врата,ако ме обземе паника през годините винаги мога да отида на консултация.Дано всичко да е наред за в бъдеще Praynig

Общи условия

Активация на акаунт