Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 909
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Темата ни нещо бере душа...  Joy

Я кажете някой чул ли е нещо за ваксините?
Ние сме на консултация в сряда, предполагам педиатърката ще каже нещо по въпроса.
Някой запознат ли е какви ваксини ще ни бият в крайна сметка, като шествалентната я няма и в кой месец ще ги започнат?

# 256
  • Пловдив/София
Ох, искам и аз да си споделя притесненията, че не знам вече...

Последните дни е някакъв ужас- след всяко хранене бебо реве и се гърчи поне час, понякога повече. Редовно не спи между 2, 3 хранения. Спи предимно нощем, 3 пъти по 2 часа, т.е. максимум 6, а денем има един обеден сън около 2 часа и може с толкова да изкара. Уж средно бебетата спят по 16 часа, минимум по 10, а моят редовно изкарва с по 8 за денонощие....

И вече не знам за какво реве. Мислех си, че не ми стига кърмата и е от глад, но пробвах да му давам по-често (изсуква една гърда, после другата, след 30-40 мин му давам пак първата)- пак не се успокоява. Дохранвам понякога и с АМ и пак не винаги има ефект (но понякога се кротва като се натъпче). Може и да са колики, а не глад, защото той самият не ги различава според мен- и в двата случая си хапе ръцете и пищи много. Преди поне нощем спеше добре, тази нощ от 2 до 4 е ял и ревал, ял и ревал. Ако са колики, четох, че нищо не помага (освен гушкане, но вече съм рака изтощена да го гушкам по цял ден и нощ...), вие как мислите? Имаме капки еспумизан, понякога давам, но не знам дали има ефект. Мисля да взема от възглавничките- в бебешки магазини ли се продават?

ох и аз не знам с какво можете да помогнете, ама да се оплача поне...Дано наистина към 6та седмица се регулира поне храненето, да не е така често, остават ни 2.5 седмици дотогава и все ще издържим.

# 257
Здравейте,мами!На 23.08. се роди моето момче Тони-4280гр и 53,5см висок,нормално раждане.На всички,които още не са родили леко раждане желая , а на обебилите си се вече мамчета спокойни и здрави бебоци.Ще може ли и на мен да дадете паролата . Hug

# 258
И нашата е много ревлива, постоянно се превива, не спи добре, рядко вече заспива дълбоко и в чудо се виждам, ако е будна реве и трябва да е в ръцете ми. Тия колики направо ще ми разкажат играта...  Crazy

# 259
  • Точно където трябва
Хваленето си е хвалене, но беше за ден. Сега си е пак моето бебе. Спи понякога само през нощта, понякога и еднократно за 2-3 часа през деня или пък няколко кратки дремвания по за 15-тина минути. И на мен ми се струва, че е далеч от бебешкото спане, ама колкото толкова. Не знам какво се регулира в 6-тата седмица, но сме я минали и сме си същите. Заспива ми само в ръцете, щом я оставя в легло и на секундата се размърдва и рев.  ooooh! Сега обаче съм я закотвила на шезлонга, посвърших малко работа и ще я взема. Така обаче ще мога да се боядисам довечера, че се чудех как да я държа докато ме боядисват. Crazy
Не знам това поведение ще се нормализира ли като минат коликите.
Съни*, при кой роди?

# 260
  • Пловдив/София
Малко въпроси към ЛЛЛ, че ме е страх да не разваля нещата с кърменето..

И преди съм писала, но да напомня, че бебо е на 3 седмици и половина и от самото начало е почти изцяло на коластра и после на кърма (само първите 2 нощи му даваха АМ в болницата). Обаче напоследък започна много да реве вечер и да иска да суче още и още. Давах му по няколко пъти, например вчера е сукал 3 пъти по 40 мин в итнервала от 7 до 10 вечерта. И пак рев и смучене на юмруците. При което реших, че не му стига кърмата и 2-3 вечери му давам добавка АМ, изпива към 30-40 милилитра и малко след това заспива (пак с друсане и гушнат). Може и да са колики, а не глад, но е факт, че АМ го успокоява (понякога и на гърда заспива, но после се буди). Четох обаче, че това е порочна практика и може да доведе до по-малко кърма и ми се иска да има друг начин. Кажете обаче какъв, след като редувах двете гърди на едно хранене, той порева, дадох пак първата, пак ревам дадох втората..в общи линии правех, каквото съм чела, но според мен просто вечер имам по-малко кърма, а той е по-гладничък. Другото, което ме притеснява е наддаването. Откакто ни изписаха на 21.08 е наддал около 400 грама- за 2.5 седмици. Общо за месеца като гледам ще му се съберат максимум 600 грама. Това не е ли адски малко, чета за другите бебоци, че наддават по килограм и отгоре? А моят е много лаком, не е до дете, според мен е до количество кърма. Той винаги е готов да суче, да хапне АМ„ дори вода когато съм пробвала. Иначе по принцип не му давам нищо (сокове или чай), само глътки вода за плакнене след кърмене и то рядко. В началото се кърмехме на режим (в болницата и първите дни у нас), сега сме по-скоро на поискване, освен ако не сме навън- тогава може да се случи да го оставя да пореве гладен 20-30 мин, докато се приберем. И последен въпрос- нормално ли е, че едната ми гърда сълзи, т.е. пуска капки мляко и ми мокри дрехите на всеки 2-3 часа, ако не съм го сложила? А другата нито капка. Същевременно тази, която пуска, ме боли при засукване около минутка всеки път, а другата почти не. В такъв случай мога ли всеки път да започвам със сълзящата гърда, защото ми е кофти ако е на другата тази да капе и да губим от ценната течност (а с цеденето нещо не сме добре, последните пъти много малко изцедих и ми беше неприятно, предпочитам бебе-помпичката). Много мерси за всичко, дано въпросите ми са били ясни!
ПП Забравих да кажа, че всяко хранене ни е поне 30 минути, понякога и до час (нощните по 30 и понякога заспива на първа гърда и не го будя, дневните по 40-50 мин и му давам и двете гърди). Не го ограничавам, освен понякога след 30та мин да сменя гърдата, дори да не е готов да пусне. Правилно ли е или да му давам по-кратко да суче (и по-често евентуално?)

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 17:42 от Пипи2013

# 261
  • София
Момичета, и ние сме с гъбички в устата. Изписаха ни Фунгостатин. Четох, четох и навсякъде пише за гел, само че, когато го разредих с преварената вода до мерителната чертичка, не стана на гел, а си е като бяла водичка. В срок на годност е, аз ли искам нещо от препарата, което не е? Как ще го мажа с пръст или с марля или с каквото и да е?!? ПОМОГНЕТЕ!!!!

ЕДИТ: И зърната си третирате ли с нещо, дори ако вие  нямате оплаквания, за да не става презаразяване?

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 19:10 от Coming 2 life

# 262
Здравейте мамчета!
Понеже не винаги смогвам да ви изчета,предполагам,че е възможно вече да сте коментирали по моя въпрос.Ако сте- извинете, а ако не сте -ще ви бъда благодарна ако споделите мнение.
Моя сладур е почти  на 20 дни .От известно време има моменти във които много се свива и напъва.И през деня и през нощта.Скимти и ръмжи.Напъва се страшно много за да успее да пръдне или да се изака.Понеже не ми е много ясно какво точно са коликите, не съм сигурна дали това са те или е нещо друго. По принцип внимавам какво ям.Давам му понякога по 5 капки еспумизан, правя масаж на коремчето и му свивам крачетата.Като пръдне или се изака му става по  добре и заспива.
Някои има ли идея какво му е ? Утре ще го водя на преглед и ще говоря с доктора, но ако някоя мама знае, ще съм и много благодаря да сподели мнение.

# 263
Coming 2 life и ние имахме гъбички, Фунгостатила го с пипетката го слагай в устата, тя ще го гълта но все пак остава вътре в устичката.Нашите изчезнаха след два дни слагане.Док каза да не го разреждам както пише на листовката, но мен ме хвана страх и разредих както пишеше, а иначе тя каза 1 към 3.Предполагам ,че тогава щеше да стане гъстичко, но все пак и нашето стана като каша.Слагай и ще минат.
За коликите аз  редувам еспумизан с абоколикен, не знам дали от капките но малката се свива, почервенява, но не плаче и мисля че не я боли толкова много.

# 264
Ей, натръшках ги най на края!

Coming аз давах Фунгостатин според упътването - кашесто става. Напоявах марла и с нея намазвах колкото мога в устата. Всичко изчезна още след първото намазване, но за всеки случай продължих 2 дни / не знам дали не трябва и още/. Освен това и дупето беше доста подсечено по същата причина та него мазах с някаква червена боя / трябва да проверя как се казваше ако те интересува/ и след това с кремче Канестен. Освен това никакво миене с вода докато не мина, само мокри кърпички ползвах. За два дни се оправи младежа. Гърдите си мажа с Лансинох само, защото са ми болезнени в момента, друго не слагам, дано не си го препредаваме.

Отивам да направя бърза вечеря, че ММ е още на работа и ще използвам, че не съм заспала приспивайки челядта, та да го зарадвам Simple Smile

desism звучат ми като колики.

Edit: Прегледах цялата последна тема и добавих доста бебета Simple Smile Следващият път ще се върна назад и в предната да проверя след мен дали има още родили за да не пропуснем някого. Ако някой не се открива  в списъка на първа страница, нека ми пише да го добава - напълно е възможно в бързината да съм пропуснала някого.

taniah Hug   Grinning

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 22:03 от ymemansi

# 265
  • София
Моя сладур е почти  на 20 дни .От известно време има моменти във които много се свива и напъва.И през деня и през нощта.Скимти и ръмжи.Напъва се страшно много за да успее да пръдне или да се изака.Понеже не ми е много ясно какво точно са коликите, не съм сигурна дали това са те или е нещо друго. По принцип внимавам какво ям.Давам му понякога по 5 капки еспумизан, правя масаж на коремчето и му свивам крачетата.Като пръдне или се изака му става по  добре и заспива.
Някои има ли идея какво му е ? Утре ще го водя на преглед и ще говоря с доктора, но ако някоя мама знае, ще съм и много благодаря да сподели мнение.

На мен не ми звучи като колики - липсва ми плачът. Когато има колики, детето свива крачета към корема (както и да го държиш, опитва да заеме тази поза), рита с тях с двата наведнъж, и плаче, ама повече като писък, отколкото като тъга - абе личи си, че е плач от болка, не е като плачът от глад, от преумора и пр. И както съм чела и обичам да казвам напоследък - ако човек се съмнява, че бебето има колики, значи то няма. Колики ли са - няма съмнение.

Откакто сме на Лефакс, от колики не мога да се оплача. Плаче вечер, но за много кратко и освен, че не е същия плач съвсем, не се присвива - гушкам я и може да пищи, но не се свива. Да ви кажа, онзи ден изказах съмнение, че се дере от яд, че не е станало на нейната. Преуморена е вечер, но не заспива и това си е, спи много леко и се събужда или след няколко минути, или ако я сложа някъде. Установих, че подържа ли я, както е заспала за половин-един час (смейте се, ама по-добре вързана цяла вечер с нея, но да го няма този рев, и аз си имам нервна система), после "бетонира" съня и вече мога да я оставя. Пускам филмче, чета форума и пиша с 1 ръка.

Днес купих от аптеката едни гранулки Камомила - четох, че се препоръчва при неспокойни бебета, за по-здрав сън, ала-бала. Е, разтворих ги в малко водичка 2 гранулки, ама момата взе че заспа без тях - така си и стоят в лъжичката. Ми... Вършат работа, явно  Joy

# 266
Добро утро! Не мога да изчета всичко-бебо мрънкоти до мене Simple Smile Честито на новите майчета! Да са ви живи и здрави бебетата!
Кога започват коликите?Бебо мрънка и рита, но чак рев и вик-няма.Дали да давам капки?

Как да го отуча да не е на ръце по цял ден? Само мен търси, само мен признава. На тати се усмихва и радва- за кратко.

Кърмим се на често и по малко, човека не чака 3 часа  и се дави в кърма. Сега пак е в мен, но си лежи доволен след поредната порция мляко. А и слушаме Моцарт..Бебо ака след всяко ядене. В количката спи, но на мен гърдите ми се пълнят на 1 час. Засега съм стигала до Колхозен пазар. Не мога да се завлека до Морската - трябва да кърмя на почивки Simple Smile Освен това се разболявам, боли ме гърло, пак тръгват нещата към антибиотик..

Как разбирате дали операцията след секцио е зарастнала?Срастванията какво представляват-с пипане ли се разбира, че има такива?Белега ако е твърд - това ли е? Не мога да намеря информация в нета. А и само гадости излизат.

Аз обличам бебо дебело, знам, че ще го изнежа, но студени ръце и крака, и нос, за мен не е нормално. Май още нямаме достатъчно подкожна мазнина.

# 267
  • Точно където трябва
Някой поръчвал ли е дрехи от Картърс? Пробвах, но ми се натоварва с някакви допълнителни такси и става цифромания. Така ли е или аз нещо не правя както трябва?

# 268
  • София
Абе момичета какво е това даване на капки от време на време за коликите  newsm78 newsm78 newsm78 аз почнах еспумизана и си го давам яко какво си пише на листовката...25 капки към всяко хранене..не чакам да има колики....трето шишенце даваме вече. При нас засега положението е след едно от вечерните ядения малко гърч около половин час....колики са защото си личи че го боли и напъните са придружени с пръцкане. Реве, реве и накрая даже изцвилва....много е гадно и направо ми се къса сърцето, та и този половин час много ми се вижда. Купих и чайче от копър и лайка, но още се чудя дали да давам 50 мл през целия ден малко по малко или на куп следобеда, когато го хванат коликите.
Иначе ето и сега нервничи моя пич, но не са колики, а просто е нервен нещо и не може да заспи.....и само мрънка и си изпуска бибата и като я изпусне почва вече и да реве докато не стана да му я дам Simple Smile
Момичетата който дават на бебетата АМ махнахте ли нощно хранене....ние още сме на 3 часа....най-много да устискаме през нощта 4 часа, но и дума не може да става да отпадне едното и се чудя какво да правя. На кутията с млякото си пише, че трябва да са едно по-малко яденията и се притеснявам да не го напомпам това дете, но не виждам и как да го принудя да изпусне едно ядене. ...та ако случайно сте приложили някаква техника споделете.....
Иначе се слагаме на гърда когато го видя, че огладнява, но още е спокоен, но след малко почва рев. Около 3 яденията са му кърма дневно със шишето.

това от мен че вече сме много нервни и ревем...

# 269
  • Варна
Някой поръчвал ли е дрехи от Картърс? Пробвах, но ми се натоварва с някакви допълнителни такси и става цифромания. Така ли е или аз нещо не правя както трябва?

Картърс поръчвам от Алиекспрес, от Щатите като поръчваш, се начислява ДДС и мито, а и доставката хич не е малка. Peace

Днес купих от аптеката едни гранулки Камомила - четох, че се препоръчва при неспокойни бебета, за по-здрав сън, ала-бала. Е, разтворих ги в малко водичка 2 гранулки, ама момата взе че заспа без тях - така си и стоят в лъжичката. Ми... Вършат работа, явно  Joy

Joy Joy Joy Събудих бебето от смях... hahaha

Днес сладуранката ни става на 1 месец, да ни е жива и здрава! Ще се опитам днес да й направя нови снимки, като се събуди  Party

Честита месечинка и на астралните ни близначета - Александър на silver_f, Емили на Ifchetu и Даниел на Nev86!

Колики няма, също като кака си и батко си - присвива се отвреме навреме, най-вече докато суче, но не реве. Има дни, в които много спи и ми се струва, че почти нищо не яде, но пък си пълни памперсите... Rolling Eyes В петък сме на консултация, ще я видим колко е наддала и пораснала. Peace

Водихте ли ги на ортопед? Ако да, във Варна при кого ходихте? Сина ми го водихме при д-р Райков, сега чух добри отзиви и за д-р Георгиев - първият работи на частно само, вторият - и по ЗК, та се чудя. Ще видим ЛЛ дали ще ни даде направление в петък, може и при втория да отидем. Rolling Eyes

И още нещо, на преглед при АГ ходихте ли?

Общи условия

Активация на акаунт