Случи ми се нещо странно XI

• 148 859
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Следя темата и ми се прииска да споделя нещо. Не знам колко странна ще ви се стори историята, но аз я усещам такава.

Едната ми баба (майка на баща ми) почина преди три години. Сега осъзнавам колко много ме обичаше. Та.. докато беше жива ми подари едни обеци. Аз не ги носех много в началото, въргаляха се ту по рафтовете, ту из кутийките с бижута. Признавам с мъка на сърцето, че не ги имах за кой знае какво. Сменяхме квартири 2 пъти през това време и на последното местене осъзнах, че едната обеца я няма. Търсих я къде ли не, но нямаше я и това е. Беше ми жал все пак да изхвърля едната, която остана и я прибрах при останалите ми бижута. ... Няколко месеца след това баба почина внезапно. Изживях го много тежко, понеже осъзнах, че последния път, в който я видях не се държах добре.. и това не ми оставяше покой. Минаха седмици, може би и месеци, когато един ден просто отворих кутийката с бижута да си търся нещо и просто останах на място- двете обеци си седяха там, просто си стояха на дъното. Повиках майка ми, питах я, разпитвах я, тя ли ги е намерила, тя отрече. Не намерихме разумно обяснение разбира се, но аз и не исках да намирам. Част от мен иска да вярва, че баба ми е направила този "подарък". Пазя ги и до днес, и вярвам, че ми носят късмет.  Simple Smile

# 106
Това за уличното осветление си имаше обяснение и ако не се лъжа беше,че са с фотоклетки и като се приближи кола гаснат,за да пестят енергия,понеже фаровете осветяват Laughing

# 107
  • София
Нещо не му е наред телефонът най-вероятно, особено ако е смартфон.
И двамата сме със смартфони, които правят номера от рода "извън обхват", докато вкъщност не са, но аз все пак му звъня отново минути след като съм чула "Абонатът разговаря, моля изчакайте." или "Телефонът на абонатът е извън обхват" и той не веднъж ми казва "Е, ти ли няма да се обадиш, докато говоря/съм в асансьора/съм в гаража!"  Laughing В началото ми беше смешно, вече ми е досадно.  Laughing Преди си говорехме как улучвам все такива моменти, а сега говорим, ако се случи да се свържа безпроблемно...  Grinning

# 108
  • София
Следя темата и ми се прииска да споделя нещо. Не знам колко странна ще ви се стори историята, но аз я усещам такава.

Едната ми баба (майка на баща ми) почина преди три години. Сега осъзнавам колко много ме обичаше. Та.. докато беше жива ми подари едни обеци. Аз не ги носех много в началото, въргаляха се ту по рафтовете, ту из кутийките с бижута. Признавам с мъка на сърцето, че не ги имах за кой знае какво. Сменяхме квартири 2 пъти през това време и на последното местене осъзнах, че едната обеца я няма. Търсих я къде ли не, но нямаше я и това е. Беше ми жал все пак да изхвърля едната, която остана и я прибрах при останалите ми бижута. ... Няколко месеца след това баба почина внезапно. Изживях го много тежко, понеже осъзнах, че последния път, в който я видях не се държах добре.. и това не ми оставяше покой. Минаха седмици, може би и месеци, когато един ден просто отворих кутийката с бижута да си търся нещо и просто останах на място- двете обеци си седяха там, просто си стояха на дъното. Повиках майка ми, питах я, разпитвах я, тя ли ги е намерила, тя отрече. Не намерихме разумно обяснение разбира се, но аз и не исках да намирам. Част от мен иска да вярва, че баба ми е направила този "подарък". Пазя ги и до днес, и вярвам, че ми носят късмет.  Simple Smile

Не на всичко може да се даде разумно обяснение.... Simple Smile

# 109
Мисля да напиша роман за всички странни неща, които са ми се случвали. Толкова са много, че няма как да не вярвам в нещо - каквото и да е то. Като започнем спомени от детството, та стигнем до най-пресните случаи.

Ето някои от изминалите няколко месеца:
1. Приятел ме снима, докато седях на компютъра у тях и работех върху един проект. Снима ме няколко пъти. След това ме повика. На снимките се виждаше ясно черно петно, което сякаш се спуска от тавана и пада върху лицето ми, след което закрива цялата ми фигура, като на последната снимка не се виждаше нищо от мен, просто петно. Предположих, че е някаква сянка от мебел, затова го накарах да снима няколко пъти в същата посока и позиция. Петното го нямаше. Реших, че е нещо от камерата. Но на следващия ден, когато останах отново в тях, докато разглеждах една от книгите му от дълбоката му колекция, телевизорът даде смущения, телефонът ми изгуби обхват и компютърът угасна и се включи. Предположих, че нещо от тока, повиках го и го накарах да заснеме стаята - на снимките имаше отново черно петно. Реших повече да не се съмнявам.

2. Преди няколко дни тръгнах към баща ми. Тъкмо се гласях да отворя врата на къщата, когато тя просто се отвори. Но интересното беше, че дръжката се натисна и се отвори. Направих крачка назад, за да не ме блъсне, случайно някой, който излиза, но тогава забелязах, че всъщност няма никого. Отдадох го на течението в къщата. Няколко дни след случая разбрах, че точно в този момент баща ми е приключил доста тежък разговор по телефона и аз съм прекъснала част от него, когато съм отишла при него.

3. Преди 2 дни. Сънувах много странен сън, в който осъзнах, че сънувам. Чувала съм, че може в тези случаи да си правиш каквото искаш и започнах да летя. В този миг към мен се приближи висок, слаб мъж с прошарена коса и ми каза:"Здравей (името ми), радвам се, че отново си сред нас, опитай се да не се събуждаш, трябва да ти кажа нещо важно." Но аз се събудих.

4. Когато разказах сънят на няколко приятелки, разбрахме, че част от него се е появил същата вечер в техните сънища. Имам предвид имаше еднакви елементи, които и 3-те бяхме сънували, заедно с нашите половинки. Елементите бяха: долина с вода, висока планина и старинна сграда с много високи етажи.

Това само от изминалият един месец.

Преди години с приятел се движехме с много висока скорост по завоите в планината. В един момент пред очите си видях нещо и много се уплаших, не можех да обясня картината, но видях пламъци и нещо, което гори. Помолих го да намали скоростта. На следващия десен завой, на средата на пътя имаше горящ камион и  един човек, който се вайкаше. Тогава приятелят се обърна към мен и ме попита:"От къде знаеше за огъня". Вдигнах рамене.

# 110
  • Пловдив
Здравейте, следя темата с огромен интерес.Много се интересувам от т.нар. паранормални явления, гледам предавания и чета книги.На мене не ми се е случвало нищо, което да не мога да си обясня /с изкл. на някои сънища, но те все пак са сънища/.Аз обаче първо винаги търся логично обяснение на нещата.

puntina, нещата, които описваш наистина са си меко казано странни.Особено това със сянката.Ако отново се случи пак пробвай да снимаш с друг уред и ако се яви петното явно не е от техниката.Ако искаш може да се опиташ да проследиш последователността на тези случки и дали има зависимост между тях.Така по-лесно ще можеш да разбереш дали е паранормално или не.

# 111
  • София
Скрит текст:
Значи не само аз попадам на "дефектни" крушки.  Confused Постоянно горят, някои дори и седмица не изкарват.  #Cussing out Наскоро попаднах и на още по-скапана крушка - привидно здрава, а като тръгнах да я завивам буквално се разпадна в ръцете ми.  Shocked
И нещо по темата - от доста време насам, може би година, винаги, когато звъня на приятеля ми той или говори с някого или е извън обхват.  ooooh! Той не провежда кой знае колко разговори дневно, може би 3-4 максимум и то за кратко (без тези с мен), аз също го търся към 2-3 дневно. Звъня му по различно време всеки път, какъв е шансът все да говори или да е в гаража/асансьора.  Thinking Започвам да се ядосвам много вече.  #Cussing out  Laughing

Нещо не му е наред телефонът най-вероятно, особено ако е смартфон.
Ако сте към Глобул, е нещо от мрежите май. Мтел, също правят мизерии напоследък.

Ето ви нещо "разведряващо" - и на тази дама и се случва нещо странно. https://www.facebook.com/video.php?v=1441589246100059newsm43

# 112
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
puntina, а може ли да пуснеш поне една снимка с петното? Страшни неща си споделила  newsm43

# 113
puntina, а може ли да пуснеш поне една снимка с петното? Страшни неща си споделила  newsm43

Много бих искала, но едните той не ми ги прати, а другите, които ми беше пращал вече съм ги изтрила от компютъра, защото си мислех в началото, че ме баламосва.

# 114
Puntina историите ти са пая страховити  :crazyeyes:6

# 115
Доста страшни неща, наистина.

# 116
Разбра ли се от какво са белите косми по четката за коса от края на миналата тема?

# 117
  • София
Не. И, аз все още съм любопитна.

# 118
Сигурно някоя баба, си е ресала косата.

# 119
Тръпки ме побиват  ooooh!

Ето и от мен нещо странно, но не страшно:)
Преди година се разделих с "голямата любов". То бяха сълзи , сополи...знаете как е..Докато бяхме заедно ми подари кристална топка, тип латерна - навива се една пружина и звучи хубава мелодия.Стои на рафта над телевизора и в моменти на сантименталност честичко си я навивах...

Та преди 2 месеца се гримирам на масата и бързам за среща.През главата ми минават хаотични мисли от рода как времето наистина лекува, как не съм се сещала за този човек скоро, че вече не ме боли и все неща от тоя род.И в този момент...въпросната латерна се включи- не повече от 2 секунди, но на фона на тишината вкъщи и мислите в главата ми, направо замръзнах  Shocked

Не бях пипала латерната от месец, не бях трила прах на въпросната етажерка, че да я побутна...
Явно пружината беше изпуснала в този момент, но защо точно в този?! И какво трябваше да значи...хей, много бързо ме забрави  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт