Случи ми се нещо странно XI

• 148 778
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia, Bulgaria
Много интересна тема, ще чета и предишните. Историите ми не са с духове, но мога да разкажа за доста странни съвпадения.
Преди три години лятото ма блъсна кола на пешеходна пътека. Ситуацията: пешеходната пътека е след спирка и минават много хора. Пред пътеката спира тролей за да минат пешеходците, аз явно съм била най-отпред и от ляво, защото минавайки пред тролей до него профучава такси, което ме отнася (аз не помня колата, последното за което имам спомен е тролея). Облечена бях с рокля и дънково яке, роклята са я разрязали в болницата, но якето оцеля. След една година слизам на спирката и тръгвам да пресичам на същата тази пътека, спира тролей за да пропусне пешеходците и в този момент се сещам, че датата е същата на която преди точно една година ме блъсна колата. А най-странното  - бях облечена със същото това дънково яке, което не нося много често по принцип, а и през юни обикновено не се налага. Сутринта, когато излизах не съм погледнала календара, иначе нямаше и да го облека. Заковах се пред тролея и с много малки крачки стигнах до ръба му и си размахах чантата отпред, надникнах да няма някой профучаващ и със свито сърце преминах. Хората и шофьора на тролея ме гледаха като побъркана, но толкова съвпадения ми се сториха направо зловещи.

# 646
Моята баба ме учеше да не съжалявам за изгубени бижута - особено злато! Казваше, че така сме се откупили от Дявола. Имаше предвид, че нещо лошо ни е било нагласено и със загубеното бижу сме платили, за да ни се размине. Може и да са бабини измислици, ама поне по-лесно се прежалва изгубеното Wink

Между другото и от други хора съм чувала, че загубеното злато отнася със себе си зла орис! Затова и намереното такова не се задържа, а се продава.
Това ме провокира да споделя и моята история:
Бях вече в напреднала бремеменност и ми се наложи да пътувам за друг град.
Лято, обличам се и си слагам любимото бижу, подарък от ММ: Огромно синьо сърце от кристал на златна верижка.
Мъжът ми ме закара с колата да автогарата, да съм почакала около 5 минути за автобуса, в момента в който се качих и седнах, усетих, че сърцето го няма.
Бях  облечена с тънка лятна рокличка с презрамки, т.е няма как да е паднало по дрехите. Ако ми се беше разкопчало, щеше да се разбие при падането, все пак бях навън.
Така и не се намери, но това бижу беше много ефектно, всички ми го забелязваха и събирах доста погледи и възхищение, къде искрени, къде не чак толкова.
Както писах в началото, бях бременна по това време и имах много проблеми в този период, с изчезването на бижуто, нещата се нормализираха и се решиха по най добрия за мен начин Winkкакто казват старите хора, когато изгубиш или счупиш нещо" в него да се събира"

# 647
Като си говорим за бижута, да напиша и аз за моята такава случка Simple Smile
Имах едно много хубаво колие със сърце, подарено ми от тогавашния ми приятел. Обичах бижуто и постоянно го носех. На едно събиране по женски както си седях на масата и колието падна - нито съм правила нещо, нито нищо. Няма как и само да се разкопчее - около година преди това съм го носила, нищо такова не се беше случвало. Огледах го, всичко си беше наред и си го сложих отново.
На следващия ден, обаче, приятелят ми пожела да се разделим...не заради колието, разбира се:)

# 648
Разказаното от Shamsina ми напомни за подобни случки с мен. Странно или не, но от всичките си приятели имах по 1 гривна (всеки в даден момент или повод ми подаряваше гривна). Носех си съответната гривна без да я свалям дни, седмици,месеци, докато в даден ден не падне сама, без да се скъса нещо по нея. В рамките на 3-4 дни от падането ѝ, се разделяхме със съответния приятел. И досега не мога да си го обясня, не е било единичен случай. Чак пък такова съвпадение... Но след втората такава случка вече си знаех какво да очаквам Crazy

# 649
Здравейте!

Не знам моята история дали е за тук, защото става въпрос за сънища, но мисля, че е подходяща. Случи се вчера (12.01.2015 г.), но ще започна по-отдалеч. Нямам живи баби и дядовци - мир на праха им. На дядо ми по бащина линия двамата му родители (моите прабаба и дядо) умират на една и съща дата през една година. Този ми дядо почина на 12.12.2003 г., а баба ми (жена му) - на 12.12.2014 г. Става въпрос главно за нея, лека й пръст. Около 06.12.2014 г. тя го е сънувала и след това е разказала на приятелките си, че сигурно я вика. След това почина - 12.12.2014 г. Един месец след това на 06.01.2015 г. на Богоявление на мен ми се скъса гривната от ръката (гривната беше от тези, които се продават в манастирите плетени с кръстче). И след това на 12.01.2015 г. (вчера я сънувах). От както почина до сега ги сънувах двамата с дядо. Стояха прави зад един диван и ни гледаха, а аз знаех, че трябва да сгъваме панталоните на дядо и да ги подреждаме на купчини на дивана. Нищо не ми казаха тогава. Но вчера много се уплаших. Сънувах, че баба е умряла и лежи на едно легло. До нея стоеше дядо жив и я гледаше. Аз и майка ми стояхме на прага на вратата и много плачехме, а аз се чудех, защо сме я извадили от ковчега и сме я сложили на легло. Изведнъж баба си пое въздух и си отвори очите, и започна да се оглежда, все едно се свестява и се съживи. Дядо започна да я гледа много учудено, че е жива, а аз започнах да викам: "Казах ли ви, че е жива, казах ли ви, че не е умряла" и отидох при нея. Клекнах до леглото й и я хванах за ръката, а тя ме погледна и се разплака. Аз й казах :"Бабо ти онзи ден в четвъртък ме погледна нали?" (явно в съня ми е починала тогава когато съм казвала, че е жива, но никой не ми е вярвал) и тя ме погледна и изведнъж стана много сериозна и ми каза:"Да те заведа с мен" и аз изтръпнах и се разплаках много силно и й казах: "Не, бабо, аз съм за света на живите". И си казах ум :"Събуди се, събуди се, събуди се" и се събудих...Не знам...знам, че е много лошо мъртвец да те вика на сън, но е хубаво, че съм й отказала. И интересното е, че ми проговори точно на един месец от смъртта й. Предишният път като я сънувах не ми говори. Досега нямам спомени да съм сънувала мои починали роднини. И веднага през деня отидох на църква запалих свещичка и говорих с поп, той пя заупокойна молитва (така каза, че трябва), но мен все още ме е страх. А както и да й смятах дните 3,9,20,40...нито един не се пада да е четвъртък. И другото което е - другата седмица ще й изнасяме 40. Девет и двадесет не сме изнасяли, защото между Игнажден и Ивановден не се изнася. Съжалявам, че стана толкова дълго, но държа да е с всички подробности. Ще се радвам да чуя мнението ви. Благодаря!                                                                                                                 

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 13:14 от Uvajenie

# 650
Здравейте, момичета. Искам да ви разкажа прясна случка от снощи.
Пералнята изпра и влизам в другата спалня- там е сушилката, за да простра прането. Отварям вратата и чувам как (отчетливо се чуват ноктите му по паркета)  кучето (чихуа хуа)  се шмугва под леглото- винаги прави това, обикаля под спалнята, а когато го извикаш, не излиза. Простирам прането и през цялото време чувам тропането му по пода. Приключих, застанала съм на вратата и го викам да излиза, за да затворя вратата. Постоях около минута, шумът продължава, но кучето не се показва. Ядосах се и затворих врата- като му писне на животинчето, ще започне да лае и ще му отворя, за да излезе. Не може да си представите, как ахнах, когато го видях да си стои в кошчето в коридора, мирно и кротко, гледащо ме доста учудено. Стоях няколко минути, втренчена в кученцето и не можех да повярвам на очите си- бях убедена, че е беше с мен в стаята, но поведението му не даваше вид изобщо да е напускало леглото си......

# 651
Здравейте!

Не знам моята история дали е за тук, защото става въпрос за сънища, но мисля, че е подходяща. Случи се вчера (12.01.2015 г.), но ще започна по-отдалеч. Нямам живи баби и дядовци - мир на праха им. На дядо ми по бащина линия двамата му родители (моите прабаба и дядо) умират на една и съща дата през една година. Този ми дядо почина на 12.12.2003 г., а баба ми (жена му) - на 12.12.2014 г. Става въпрос главно за нея, лека й пръст. Около 06.12.2014 г. тя го е сънувала и след това е разказала на приятелките си, че сигурно я вика. След това почина - 12.12.2014 г. Един месец след това на 06.01.2015 г. на Богоявление на мен ми се скъса гривната от ръката (гривната беше от тези, които се продават в манастирите плетени с кръстче). И след това на 12.01.2015 г. (вчера я сънувах). От както почина до сега ги сънувах двамата с дядо. Стояха прави зад един диван и ни гледаха, а аз знаех, че трябва да сгъваме панталоните на дядо и да ги подреждаме на купчини на дивана. Нищо не ми казаха тогава. Но вчера много се уплаших. Сънувах, че баба е умряла и лежи на едно легло. До нея стоеше дядо жив и я гледаше. Аз и майка ми стояхме на прага на вратата и много плачехме, а аз се чудех, защо сме я извадили от ковчега и сме я сложили на легло. Изведнъж баба си пое въздух и си отвори очите, и започна да се оглежда, все едно се свестява и се съживи. Дядо започна да я гледа много учудено, че е жива, а аз започнах да викам: "Казах ли ви, че е жива, казах ли ви, че не е умряла" и отидох при нея. Клекнах до леглото й и я хванах за ръката, а тя ме погледна и се разплака. Аз й казах :"Бабо ти онзи ден в четвъртък ме погледна нали?" (явно в съня ми е починала тогава когато съм казвала, че е жива, но никой не ми е вярвал) и тя ме погледна и изведнъж стана много сериозна и ми каза:"Да те заведа с мен" и аз изтръпнах и се разплаках много силно и й казах: "Не, бабо, аз съм за света на живите". И си казах ум :"Събуди се, събуди се, събуди се" и се събудих...Не знам...знам, че е много лошо мъртвец да те вика на сън, но е хубаво, че съм й отказала. И интересното е, че ми проговори точно на един месец от смъртта й. Предишният път като я сънувах не ми говори. Досега нямам спомени да съм сънувала мои починали роднини. И веднага през деня отидох на църква запалих свещичка и говорих с поп, той пя заупокойна молитва (така каза, че трябва), но мен все още ме е страх. А както и да й смятах дните 3,9,20,40...нито един не се пада да е четвъртък. И другото което е - другата седмица ще й изнасяме 40. Девет и двадесет не сме изнасяли, защото между Игнажден и Ивановден не се изнася. Съжалявам, че стана толкова дълго, но държа да е с всички подробности. Ще се радвам да чуя мнението ви. Благодаря!                                                                                                                 
Не се шашкай толкова,това е просто сън!Човешкото подсъзнание е сложно нещо,не обръщай чак такова внимание на сънищата!Колкото до гривната може да е била некачествена,вземи си друга!Добре си направила че си отишла на църква и мисля,че няма за какво да се притесняваш!

# 652
"Не се шашкай толкова,това е просто сън!Човешкото подсъзнание е сложно нещо,не обръщай чак такова внимание на сънищата!Колкото до гривната може да е била некачествена,вземи си друга!Добре си направила че си отишла на църква и мисля,че няма за какво да се притесняваш!"

Благодаря ти за отговора. Не мога да не се шашкам - такава съм. Много вярвам в тези неща, вярвам в знаците. Гривната много пъти съм я носила - никога не съм имала проблем, даже ми беше по-широка, в смисъл не е била много стегната, че да се скъса. А и винаги когато сънувам нещо и го запомня и то става, особено ако е лошо. Като цяло всичко в съня ми е хубаво, освен края когато ме вика и сякаш ми се разсърди...не знам...снощи се будих на няколко пъти (не съм я сънувала), но все едно бях в безтегловност и ми беше едно спокойно и щастливо и все едно някой ми казваше "Спокойно не сънуваш кошмар"...не знам...ама много ме е страх от това, че ме викна...

# 653
  • София
Пералнята изпра и влизам в другата спалня- там е сушилката, за да простра прането. Отварям вратата и чувам как (отчетливо се чуват ноктите му по паркета)  кучето (чихуа хуа)  се шмугва под леглото- винаги прави това, обикаля под спалнята, а когато го извикаш, не излиза. Простирам прането и през цялото време чувам тропането му по пода. Приключих, застанала съм на вратата и го викам да излиза, за да затворя вратата. Постоях около минута, шумът продължава, но кучето не се показва. Ядосах се и затворих врата- като му писне на животинчето, ще започне да лае и ще му отворя, за да излезе. Не може да си представите, как ахнах, когато го видях да си стои в кошчето в коридора, мирно и кротко, гледащо ме доста учудено. Стоях няколко минути, втренчена в кученцето и не можех да повярвам на очите си- бях убедена, че е беше с мен в стаята, но поведението му не даваше вид изобщо да е напускало леглото си......
Направо настръхнах.

# 654
Днес ми изчезна служебната карта, с която влизам и излизам, винаги я слагам на бюрото или в джоба на якето си, но сега я няма никъде. Ще видим дали номера с "връзването на опашката на Дявола" ще проработи  Laughing

# 655
Не искаш да знаеш как с чувствах в онзи момент.
Пералнята изпра и влизам в другата спалня- там е сушилката, за да простра прането. Отварям вратата и чувам как (отчетливо се чуват ноктите му по паркета)  кучето (чихуа хуа)  се шмугва под леглото- винаги прави това, обикаля под спалнята, а когато го извикаш, не излиза. Простирам прането и през цялото време чувам тропането му по пода. Приключих, застанала съм на вратата и го викам да излиза, за да затворя вратата. Постоях около минута, шумът продължава, но кучето не се показва. Ядосах се и затворих врата- като му писне на животинчето, ще започне да лае и ще му отворя, за да излезе. Не може да си представите, как ахнах, когато го видях да си стои в кошчето в коридора, мирно и кротко, гледащо ме доста учудено. Стоях няколко минути, втренчена в кученцето и не можех да повярвам на очите си- бях убедена, че е беше с мен в стаята, но поведението му не даваше вид изобщо да е напускало леглото си......
Направо настръхнах.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 16:33 от Ewigkeit

# 656
Намерих си картата на супер абсурдно място, не знам дали е случайно или заради "ритуала"  Laughing

# 657
Днес ми изчезна служебната карта, с която влизам и излизам, винаги я слагам на бюрото или в джоба на якето си, но сега я няма никъде. Ще видим дали номера с "връзването на опашката на Дявола" ще проработи  Laughing
Аз не съм връзвала опашка на дявола, но преди години ми беше изчезнала златна гривна, подарък от много близък приятел, който почина. Беше ми голяма, но я носех и явно се беше изхлузила от ръката ми. Беше голяма драма, когато видях, че я няма. Излязох навън и се върнах, за да обиколя местата, където последно бях минала преди да се прибера. Нямаше я.  Tired Прибрах се, рев, сълзи и сополи за гривната и тогава се помолих да си я намеря. Казах си, че ако я открия, първо ще я занеса на златар, за да ми я стесни. И, чудо! Отварям чантата си, а тя - вътре. Явно беше паднала докато си изваждам ключовете.  Thinking

# 658
  • Deutschland
Минaлaтa годинa ММ изгуби 50 евро( рaботи в чужбинa, зaтовa евро), не сa много пaри зa някои, но зa нaс сa си... Sad Минaвaт месец, двa и вече бе зaбрaвил зa тях. Тук в темaтa бях челa зa ритуaлa
Остaви дяволa дa си поигрaе... и му кaзaх. Уж не повярвa, но кaзaл думичките. След
чaс отишъл дa се къпе и нa первaзa нa
прозорецa в бaнятa гледa че имa нещо....
е,познaйте. 50 еврa Simple Smile кaк сa се озовaли тaм
 и кaк не ги е видял по-рaно, нямa
обяснение, зaщото бaнятa се ползвa всеки
ден и е логично дa ги види....чудо нaистинa

# 659
  • София
Не мисля, че постовете ги има в профила ми. Тогава беше станал някакъв технически проблем и цели теми отлетяха в небитието. Ако трябва да си търся постовете назад, има доста да почета.  Crazy
Разбира се, че ги има. Всички постове си стоят в профилите, от първия до последния.
Извинявам са за ОФФ-а.   Hug

Общи условия

Активация на акаунт