Япония

• 76 000
  • 591
  •   1
Отговори
# 330
https://www.google.com/maps/@34.678996,135.83194,3a,75y,226.17h,66.9t/data=!3m4!1e1!3m2!1spbvDVWQ59zC2SacErRgbcg!2e0

адрес;

Japan
〒630-8393 Nara-ken, Nara-shi, Tsurufukuinchō, 14
小田呉服店
На стриит вю се вижда.
От езерото Сарусава като тръгнеш към Ганго-джи храма. Има един ресторант Парко за окономияки, има го на Трипъдвайзър, от него по малката уличка в южна посока е през 4-5 къщи. По същата уличка по-надолу е този с рисуваните табелки, а още по-надолу е Коши-но-ие - запазена стара мачия, която е безплатназа посетители и интересна за разглеждане - автентична от кухнята до тоалетната.

Много добре сте направили, че сте наели мачия!

Забравих да кажа - потърсете суши веригата Кура зуши (от тези с въртящите чинийки), на всеки 5 чинийки има нещо като томбола и може да спечелиш страп със суши - не че нещо, но ако обичате и омитате по много, като нас  Embarassed ще си съберете и сувенирчета.

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 12:26 от samuraika

# 331
Какво е мачия?

# 332
aomame_b - Самурайка да ме поправи ако греша, но мисля чя се води стара, дървена, занаятчийска къща. Ето я нашата http://www.kyoto-machiya-inn.com/momohana/

самурайка.....по - точен адрес от това здраве му кажи  Heart Eyes
И сушито ще потърсим, че попаднахме на много гадно бенто вариант  Sick

# 333
Малко свежест от Япония в снимки:

# 334
Последната снимка Минатомирай в Йокохама ли е? Много хубави снимки, благодаря, създават настроение! Heart Eyes

"Мачия" буквално значи градска къща. "Минка"  е слелска къща. Градските къщи са тесни и дълбоки, обикновенно с дюкянче отпред.

# 335
Да, samuraika, Minato Mirai, сниман откъм Ōsanbashi Pier Simple Smile Благодаря, радвам се, че ти харесват   bouquet

# 336
В този Osanbashi Pier аз се влюбих! Уникално хрумване и изпълнение в екстериорно отшношение. И интериорно го харесах.

# 337
Значи в нета пишат свободни съчинения за мачията ....друго си е вода от извора да почерпиш  Simple Smile

Ех колко приятен град е Киотооо  Grinning не те задушават гигантски сгради и хората определено са по- лежерни.

Днес след обикалянето на безчет храмове и тамън като заваля намерихме препоръчаното от Самурайка "Кура зуши " - направо ни хвана срам като си преброихме чинийките....30 бяха  Heart Eyes и за десерт от палачинковата торта и излязохме с търкаляне. Като бонус в съседният на ресторанта магазин се оказа 100 йени шоп ...и там се отбихме  Party
Този ресторант се намира почти на изхода на гара Ниджо - до едноименният замък. До него има и огрооомен супермаркет с невъобразимо разнообразие и добри цени.

След днешният ден ми се затвърди мнението за приложението maps.me защото няколко пъти доста походихме от спирка на автобус до съответният храм. Проблема дойде оттам, че от туристическият център на гарата ни дадоха две карти - със забележителности и с градския транспорт. На една има транспорта и локацията на храмовете, но улици имаше само главните, а на другата само метро линиите и подробно имена на храмове, музеи и какво ли още не но пак без малки улици...голямо стъкмяване настана преди да се сетя да цъкна на телефона къде сме. Въпросната карта може да се приближава и отдалечава, има отбелязани магазини, бензиностанции, кафета, повечето с имена даже и разстояние до тях. Дава в мащаб колко е например 100 метра и на око се ориентираш  колко трябва да се върви в дадената посока...че като си цял ден на как всеки метър отгоре има значение

# 338
Значи в нета пишат свободни съчинения за мачията ....друго си е вода от извора да почерпиш  Simple Smile

Не, точно си е твоето описание, аз само доуточних каво е значението на думата. Занаятчиите живеят в градовете, където са и работилничките/магазинчетата им, а на село къщите са големи и има място за животни, склад (кура това значи  Wink ) и т.н.

Спечелихте ли си страпче? Утре ще е топло, над 20 градуса, пожелавам приятни разходки.
Нали, нали, Кансай си е друго нещо, най-хубавата част на Япония!
А малките улички в повечето случаи нямат имена, тук системата е друга - с номера на карета. 

Chandni Аз тъкмо се чудех откъде си снимала този изглед. За последно бях в Йокохама на 1.1.2000 - посрещах слънцето на новата година (хиноде). Тогава я нямаше таз архитектурна забележителност Mr. Green

# 339
Не спечелихме нищо освен удоволствието от прекрасната храна...а за чревоугодници като нас това е повече от достатъчно. А системата им на поръчване и идване на храната ме разби....даже си направих клипче как ми долетя тортата  Mr. Green

Между другото голяма част от атмосферата особено около храмовете се допълва от множеството облечени като маико момичета и жени. Чудех се така ли си ходят или си правят кефа един ден да се помотаят по кимоно ?

# 340
# 341
Всичкото им суши ли е със сурова риба?

# 342
Всичкото им суши ли е със сурова риба?
Нееее, има и със сурови скариди, сурови миди, суров октопод... tooth Майтапа на страна - сушито е японския вариант на сандвича, възникнало е в крайморските пристанищни градове като храна за хапване на крак от докерите и работниците. Така порция сашими (филетирана сирова риба) и купичка ориз са се обединили в едно, овкусено с оцет (за трайност) и малко захар (за да не е силна киселината на оцета). В суши ресторантите от масов тип - тези с въртящите чинийки, ще откриете суши с телешко, кьофтенца, патладжан както и много други неща за ядене (рамен примерно) - за ужас на ценителите.
Ако не сте любители на сушито и на азиатската кухня по принцип - не си го причинявайте - на себе си и на домакините си - нито суши ,нито кайсеки. За един майстор готвач няма нищо по-гадно от това гостите му да си оставят половината ядене, приготвено с много внимание и старание. Ако има кой да ви заведе на суши бар и да ви обяснява - отидете на всяка цена, но не рискувайте сами. В супермаркети продават навито суши, футомаки, то е с омлет и сьомга, става за начинаещи. Има и без риба - най-евтиното. Peace

maria.krumovа да не сте били в Каппа зуши, там поръчките ги носи шинкансенче.

# 343
Не спечелихме нищо освен удоволствието от прекрасната храна...а за чревоугодници като нас това е повече от достатъчно. А системата им на поръчване и идване на храната ме разби....даже си направих клипче как ми долетя тортата  Mr. Green

maria.krumova, когато имаш време ще се радвам да споделиш клипчето, стана ми интересно за това "шинкансенче" в ресторанта  Smile thumbsup Ние така и не влязохме в такова ресторантче с въртящи се чинийки, не ми е ясна и системата за поръчване. Все влизахме в заведения със сервитьор. В Токио Соламаши бяхме в ресторантче от тези с топла плоча върху масата, върху която ни сервираха храната. Много приятно се получи, защото лично единият от готвачите ни сервира оkonomiyaki-то.   chef

# 344
Аз в Токио повечето суши барове, които видях, бяха с поръчка на таблет и нещата идваха по релси, да- долитаха. Даже в Шибуя само такива барове имаше, после в Одайба. Около хотела ни (забравих името на района) имаше с въртящи се чинийки, но така и не влязохме в такова. В Асакуса също имаше въртящи чинийки. Останах с впечатление, може би неправилно, че масово са вече с таблети и на релси, ако на това викате шинкансен, сигурно на това викате.

Общи условия

Активация на акаунт