Япония

• 75 965
  • 591
  •   1
Отговори
# 270
Допълвам информация за тези,  които искат да посетят Peace Memorial Park в Хирошима.  Излизайки от гарата,  веднага вляво,  пред хотел Granvia Hiroshima има спирка на Hiroshima Sightseeing Loop Bus.  Безплатен с JR Pass,  достига до музея,  парка,  Хирошима касъл и т. н.,  на всеки 15 минути тръгва такъв автобус от гарата.  Пасът се показва при качване на шофьора.

Малко допълнение - две снимки, на табели, които се намират на перона - можете да видите разположението на вагоните, кои от тях са без резервация и означението с номерацията на земята - точно там спират вратите.

До Kaiyukan Osaka Aquarium (горещо препоръчвам) можете да стигнете от Осака стейшън с JR Osaka Loop Line до спирка Bentencho, където се качвате на метрото (следвайте стрелките като слезете в ляво). Линията на Метрото е Chuo line, JR Pass не важи - трябва ви билет или IC карта. Слиза се на спирка Osakako от там отново се следват стрелките и после само направо, ориентирът е Виенското колело - аквариумът е в съседство.

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 12:54 от Chandni

# 271
Chandni, кога стигнахте и до Хирошима?!  Grinning А от там ходихте ли до Миаджима?

# 272
Момичета, трябва ми съвет за Дисниленд/sea. Ще водя 10 годишната ми девойка, но не мога да преценя колко време да отделим на парковете - 1 ден, 2 дни, дневен билет и някакъв следобеден/вечерен? Тя не е жадна за rides, а по скоро за самото Дисни преживяване.

# 273
Chandni, кога стигнахте и до Хирошима?!
A, ей го къде е, с шинкансена от Осака са за час и половина там.

aomame_b два дни ще ви трябвт - по един за всяко място. Огроми са като площ, само да обиколите и разгледате, да хапнете, да напазарувате сувенири и то деня минал. А се разхождат герои, снимат се с посетителите, понякога има паради...щом е фен детето заделете два дни, а ако ги вмвестите в един винаги ще има с какво друго да запълните свобония останал.

# 274
samuraika, благодаря за бързия отговор. Направо, ще купя 2-дневен билет.
samuraika, знаеш ли дали пускат деца по караоке бар-овете?

# 275
Да, има много които са със самостоятелни кабинки и за дневно време нямаш проблем, даже много ученички ходят да се збавляват след училище или по ваканциите. Ако са непридружавани от възрастен е забранено, но иначе - не.
http://www.japan-guide.com/e/e2066.html

# 276
За тези,  които ще посетят Sumiyoshi Taisha в Осака -  стигате с JR влак до спирка Shinimamiya Station (малка гара),  излизате от изхода и свивате веднага вдясно.  Заобикаляте около сградата,  на гърба на гарата е миниатюрна спирка на частната линия Nankai Main Line.  Билетът е 210 йени,  около 10 спирки се пътува,  слиза се на спирка ND 10. Храмът е на няколко крачки от спирката на влака.  

# 277
Chandni------КАТО ГЪБА ПОПИВАМ ВСЕКИ ТВОЙ ПОСТ  Grinning и мен вече ме тресе предстартовата треска

samuraika имам бързо въросче. Като тръгнем с влака от Токио за Киото по път къде си заслужава да се отбием за някой и друг час (Одавара, Хаконе или нещо готино но непопулярно )- така или иначе настаняването ни в Киото ще е следобяд и най-вероятно ще си изпратим багажа от хотела.

# 278
Мария вие май нямахте много време в Киото? По-добре не спирайте никъде по пътя - шинкансена спира само на големите гари, няма там интересни и закътани неща, в Хаконе освен да се позавъртите, ама то няма да е разглеждане...Отидете си направо в Киото и се разходете там из Гион или край Камогава, да усетите града.

Сетих се за Хамамацу - по път ви е и има интересна централна част (лесна за разглеждане от гарата), има кула от която с късмет може да се види Фуджи.
http://hamamatsu-daisuki.net/lan/en/enjoy/sightseeing.html

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 15:16 от samuraika

# 279
samuraika Впечатляващо бърза си  Mr. Green
В Киото ще сме 4 пълни дни и този половин ден в който ще идваме от Токио. Обаче като се има предвид, че оттам ще отскочим до Нара, Окаяма и  Химеджи - не знам дали ще стигне времето и за самото Киото.....та може би да не се опитваме да постигнем програма максимум и да се убием от търчане  newsm78 (играла съм го по други екскурзии и резултата е , че от умора не мога да се насладя на видяното )

# 280
... и мен вече ме тресе предстартовата трескa
Хайде идвайте, че вижте какви красоти ви чакат! Grinning

Това е от Osaka Castle Garden от днес  Sunglasses

Между другото, ако ще сте с мобилен интернет, ви препоръчвам ето това приложение, на нас ни помага изключително много и е невероятно точно - показва часове, продължителност, смени, номера на платформи... Всичко!
https://play.google.com/store/apps/details?id=bside.extremeambient.net

# 281
Пускам нещо, което открих едв сега, а е страхотно.Но....както винаги - само за туристи  Twisted Evil .
Оsaka Amazing Pass
Един или два поредни дни можете да се возите неограничено по градския обществен транспорт и имате безплатен прием на 28 обекта и отстъпки на още 30. Има примерни маршрути. Еднодневния пас се изплаща само с качването на Умеда Скай Гардън и виенското колело!

# 282
samuraika как стои въпроса с обществените тоалетни - предполагам е добре уреден...но да си попитам  Simple Smile

# 283
Обществени тоалетни има навсякъде, изключително чисти и БЕЗПЛАТНИ!  Wink

# 284
  • The QC to be!!!
Обществени тоалетни има навсякъде, изключително чисти и БЕЗПЛАТНИ!  Wink
Безплатни да, но чак пък изключително чисти не бих казала, но то си и зависи с какво ги сравнява човек де. В метрото в Токио ходихме няколко пъти да ги ползваме, имам даже снимки за доказателсво, че хич не са изкл. чисти.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт