Япония

• 75 961
  • 591
  •   1
Отговори
# 285
Обществени тоалетни има навсякъде, изключително чисти и БЕЗПЛАТНИ!  Wink
Безплатни да, но чак пък изключително чисти не бих казала, но то си и зависи с какво ги сравнява човек де. В метрото в Токио ходихме няколко пъти да ги ползваме, имам даже снимки за доказателсво, че хич не са изкл. чисти.  Wink
Говоря за тези, които съм видяла - най-вече по JR гари.  Сравнявам ги с чистотата, с която съм свикнала вкъщи примерно, все пак не идвам от някоя кочина и в никой случай не смятам, че са ми  занижени критериите за чистота. Simple Smile

# 286
... имам даже снимки за доказателсво, че хич не са изкл. чисти.  Wink

Confused Снимала си тоалетните в метрото? Виж това не съм се сетила да снимам като ходя по екскурзии  Grinning Язък, щях да имам потресаваща колекция!

maria.krumova има навсякъде и са добре поддържани (ако си отдаден турист по гарите ще намериш и мръсни за снимка, по принцип и мръсни места из Япония се намират, не е като да няма) , на повечето тур. карти са отбелязани, а и в заведения и магазини можеш дапползваш свободно.

# 287
Аз съм ползвала по туристическите обекти и по бензиностанции, бяха чисти, безплатни, модерни и добре организирани. Ако сравня с Китай  Laughing  там тоалетните бяха...

# 288
  • The QC to be!!!
 Joy даже снимах инструкциите как се ползва тоалетна тип тоалетна чиния които са вътре в тоалетната до злания храм  Mr. Green

# 289
Аз така и не разбрах как и за какво служат безбройните копчета по тоалетните чинии. Из нета, особено tripadvisor има много снимки на японските тоалетни, впечатляващи са.

# 290
Има биде, контролиране на налягането на струята, отопление на седалката, стоп... а вероятно има и доста по-скъпи и луксозни модели, които може да имат и други екстри. Освен това имат и сензор и когато човек седне, веднага пускат малко вода да тече. В хотела пък приятно впечатление ми направи огледалото с отопление - част от огледалото има отопление и след като си вземеш душ и цялата баня е в пара, огледалото е цялото замъглено, с изключение на отопления участък, който е горе-долу с големината на и на височината на лицето.

# 291
Joy даже снимах инструкциите как се ползва тоалетна тип тоалетна чиния които са вътре в тоалетната до злания храм  Mr. Green
Аз пък снимах храма, но... кой каквото го влече... Въпрос на вкус, казало кучето...

# 292
  • The QC to be!!!
Аз пък снимах храма, но... кой каквото го влече... Въпрос на вкус, казало кучето...
  newsm78 аз да съм написала, че не съм снимала храма? 

Посещението в чужди държави не е само да се снима и със суперлативи да се описва лъскавото. Прекалената идеализация не е полезна. Хубаво е да има малко баланс.

# 293
Еййййй.....какъв хубав разговор се заформи  Mr. Green

Сетих се и аз да ви препоръчам едно мобилно приложенийце......maps.me - това е офлайн карта , която те намира по координатите на телефона и можеш да видиш къде си в момента и да се ориентираш. Изтегля се карта на съответната държава - върши чудесна работа .

# 294

Посещението в чужди държави не е само да се снима и със суперлативи да се описва лъскавото. Прекалената идеализация не е полезна. Хубаво е да има малко баланс.

Винаги е полезно да имаш снимани няколко мръсни тоалетни, в случай че някой твърди, че всички са чисти.   Rolling Eyes На този принцип в Париж половината ми снимки трябваше да са на осеяни във фасове стълби, графити, тумби съмнителни улични търговци и неугледни предградия. И на табелките с обяснения как да изхвърлим използваните си спринцовки в тоалетните по гарите.  Ама не са.
Но мисля, че мария разбра идеята - тоалетни има достатъчно, общо-взето чисти, но има и мръсни. Особенно по гарите с голям човекопоток, по-добре избирай тези край забележителностите и в инфо-центровете. Така мисля, че е балансирано.  Peace

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 03:51 от samuraika

# 295
И на мен ми хареса подгрева на огледалото и се запалихме и ние да си сложим. Също термосмесителите. Така свикнах с тях и така ги нахвалих, че до месец и у нас вече бяхме с термосмесител в банята  Laughing  А преди това ми се струваха безмислени.

# 296
Какво е термосмесител? Много е вероятно да го имам и аз, ама да не знам  Blush

# 297
Дето пускаш и веднага теква смесена топла вода - не гореща, не студена, а с 38 градуса ли беше... на японските смесители ги пишеше градусите, тука европейските се оказаха на други градуси. Не, май на 40 градуса бяха в Япония, а тук са на 38. И от другия кран може да наместваш ако ти трябва по- студена или по- гореща.

# 298
pina - ще вземете да ме запалите и мен за тези смесители.....да разбирам ли че ако имаш такъв, докато се къпеш дори някой да пусне водата в кухнята температурата се запазва ?

А я сега кажете моля за обикаляне в самото Киото има ли смисъл да се взима някакъв местен Пас за транспорта  newsm78 или голяма частот забележителностите могат да се обиколят пеш и да се ползват само единични билети.

# 299
Мисля, че да. Той смесителя поддържа температурата. Сега в Япония ще ги видиш как са в действие. Не знам в какви хотели ще бъдеш. В хотелите, в които бях, в Токио и Йокохама и също в Осака бяха термосмесители, но в Киото бяха обикновени. Но в Киото бяхме във видимо по- евтин хотел, другите бяха по- хубави, по- луксозни. Аз като свикнах 5 поредни дни да се къпя с този термосмесител и в Киото направо гледам, ръчкам и не мога да си направя водата  Laughing  После в Осака пак кеф.  Simple Smile  И толкова въодушевено разказах на мъжа ми, че той взе, че купи такъв, не ми каза даже, изненада ме.

Общи условия

Активация на акаунт