Ето го СЕПТЕМВРИ свеж! Започва есенен бебевалеж - Тема 9

• 39 102
  • 509
  •   1
Отговори
# 75
Катя, ние ще я взимаме след като родя (тъй като на първо време имаме кош за кола, че ни подариха), но мисля да е бежова и аз, че е универсално. Харесала съм на Kinderkraft.

# 76
  • Монреал, Канада
Днес бях и аз на преглед и както подозирах моята бебка е заела вече позиция. Гинекологът каза, че шийката се е изгладила, нямам още разкритие, но според него няма да дочакаме до термин Simple Smile Много се вълнувам от близката среща  Grinning

# 77
Браво за хубавите новини, la_cherie   bouquet

Катя, моята количка е тъмно синя със светло син кош, обаче светло синичкото е едно такова по-изкрящо  Flutter http://img3.st.klumba.ua/img/strollers/maxi-cosi/m/maxi-cosi_mura4_1.jpg. Взех я за момченце, обаче ако случайно са объркали пола, хич няма да ми пречи Simple Smile Аз много харесвам цвета и мисля, че ако вътре има едно момиченце, винаги мога да я направя принцеска вътре с роклички, лентички, панделки и тем подобни.
Относно бежовото, наистина е подходящо и за двата пола, но аз лично харесвам по-ярки и по-свежи цветове - особено що се отнася до малки деца.  Peace

# 78
  • ул. "Мечтание"
Katq90, добре дошла!
Много приятен десен сте избрали. Simple Smile Нашата количка е зелена (очаквам момиче). Peace

Кристина, стискам палци всичко да мине леко.

la_cherie, ще чакаме бебешки новини скоро-скоро от теб май.  Grinning

# 79
  • София
 Tada Много поводи за радост! Честито на всички!

Ето я моята количка:)
[/img]

# 80
Здравейте,

На 29.08.2014 се роди Матей - прелест прекрасна и не мога да откъсна очи от него.

Както и предчувствах контракции до 4-5 см разкритие не усетих никакви - добре, че бяхме за запис на тонове и като споделих, че ми пада тапата от дни, ме прегледаха и ме осведомиха, че скоро може да започне раждането  Grinning.

После всичко се разви много бързо и бебчо се появи на бял свят за неописуема радост на всички.

Честито на всички родили мами, на чакащите - успех!

Albenny, кураж и сили, скоро всичко да е наред с малкия Калоян, да расте здрав и да радва всички!

# 81
  • София
Здравейте момичета! Трети ден сме вече в къщи и гледам са се напаснем, но ден с ден не си приличат....
Малката госпожица е мноооого сънливо бебе- що статии изчетох и приложих трикове и не и не...
Спи си девойката и това е, мързи я да суче, аз се цедя  и давам, не съм се откадала да я уча да  суче. Днес следобед ще се обадя на консултант по кърмене практически насоки да ми покаже...
Нощни някаква идея как да я накарам да суче активно- не иска биологична поза, не иска кпъстосата люлка а саво класичиската люлка, за да спи лисанката в ръцете ми...
Не взимам обезболяващи, кърма има от изцеденото виждам а защо спи ли спш- адаптира се към домашната среса ли що ли?
Успех на очакващите!

# 82
Като чета kafiava и раждането и все едно до магазина за хляб е отишла Wink
дай боже всекиму леко да е  Peace

# 83
Мили мами,въпреки че последните месеци се подвизавах основно във фб,бих искала да споделя радостта си и тук : Днес,на 03.09 станах майка на прекрасната Цвета с мерки 2800,48 см секцио. При възможност ,моля вестителките да ни включат с Цвета на първата страничка

# 84
  • София
Честито, йоана_ана!  bouquet
Много щастие и любов ви желая!

Момичета,
Днес се измъчих. Най-горе корема под гърдите така ми дърпа и опъва. Едно такова чувство като омаляло. И само сменям позите на седяне, лежане и стоене права, защото след най-много 10 минути ми натежава и трябва да се преместя.
Много е неприятно. На някой друг случвало ли му се е? Дано не е така целия девети месец!

# 85
Здравейте мами!
Честито на всички вече родили, да са им живи, здрави и послушни бонбоните!
На тези като мен, които все още чакат, как ви минават дните, търпеливи ли сте или вече тупчете с крак по-бързо да се случва събитието?
Да кажа за себе си, с моя малък мъж растем доста добре миналата седмица бяхме 3450, а сега незнам колко сме вече, с голяма глава бил палавника и не бърза за никъде да се показва вече на майка си и на баща си! От друга страна майка му вече е пощуряла от нетърпение за важната среща, чакаме си доктора да се върне от отпуска в понеделник и вече най-голямото ми желание е да финишираме успешно този 9-месечен маратон! Спането е трудно, лежането също, разходките още повече, мъка голяма е, добре че съм само 7кг. нагоре иначе незнам какво щях да правя, още по-трудно щяха да ми минават дните сигурно!
Пожелавам успех на всички и на себе си също! Simple Smile

# 86
V V, quqkli4ka, ели, iskambebcheBorislavaD88, kafiava, ioana_ana, Честито мами Simple Smile Да са ви живи и здрави дечицата Simple Smile Много да ви радват и да се гордеете с тях Simple Smile  Hug   bouquet   bigdance2

# 87
  • Пазарджик
Здравейте и от мен!  Hug Изписаха ни на 1.09., помолих мъжа ми да пише, когато малката се роди и сега вече ви изчетох и мога да се включа по-подробно.

Бързам да честитя новите бебета: София на Nata 31,  newsm51, Дилън на Тина94  smile3525, Калоян на Albenny  smile3525, стискам ви силно палци за операцията  Hug, дано скоро тревогите са зад гърба ти и да можеш да се радваш на майчинството, бебе Ренета на VV  newsm51, Иван на quqkli4ka  smile3525, Хрисия на eli_t  newsm51, Йоан на Искам бебче  smile3525, Елина на BorislavaD88  newsm51, Матей на Kafiava  smile3525 и Цвета на ioana_ana  newsm51 Дано растат живи и здрави, да пълнят майчините сърца с радост и гордост.

Искам бебче - свалям ти шапка, че не се уплаши да следваш вътрешния си глас и се опита да родиш нормално, както искаше и слава Богу, че раждаме в болници и има варианти да спасят живота на майката и детето. Можеш само да си благодарна, че детето ти се е родило живо и здраво и че ти си добре. Сега се успокой и за кърменето и ще видиш, че всичко ще се нареди. Би трябвало вече да имаш кърма и мисля, че нямаш от притеснение. Отпусни се, хапвай си любими неща, наспивай се, не оставяй около теб да не стресират и всичко че е наред. Пък и да не стане - знаеш, гладен няма да остане, важното е наистина да е обичан, в което не се съмнявам! Желая ти от все сърце успех!

Стискам палци и за всички предстоящи раждания, дано минават леко!
Ние се шашкахме от августинките че са над 50 % секцио, а ние май гоним над 80 % в нашата отчетна  Grinning.

Сега да разкажа по-подробно - на 28 - ми сутринта отидох в 6.15 в болницата, подготвиха ме със системи за раждането, сложиха катетър \този път не ме боля/ постоянно идваха при мен разни акушерки и ми обясняваха какво предстои и се опитваха да ме предразположат. в 8.30 ме преместиха към операционната, сложиха ми спинална упойка /предния път бях с пълна/ и за много кратко време извадиха Виктория. Още преди да повдигнат тялото се чу проплакване, много се радвам, че чух първия й плач и видях как я повдигат, взеха я и анестезиолога ме приспа, но не знам с какво, не е пълна упойка. Съвзех че вече като ме местеха към стаята, бяха показали Вики на близките ми и ги чух минавайки към стаята, мъжа ми каза, че Калина ме е целунала, аз това не го помня. После вече в стаята идваха постоянно да проверяват как съм, биха ми лидол и аналгин за обезболяване, първия ден само приемаш поздравления и ти бият обезболяващи и почва трудната част.
Втори ден - сутринта раздвижване - само със сядането ти се завива свят, после ти помагат да станеш и ако можеш и да направиш 2-3 крачки. Махат катетъра. Слагат системи окситоцин за прибиране на матката, мен ме боля като при по-болезнен цикъл. Децата са в стаята на майката и се опитвах да кърмя, но просто усещах че кърма все още няма, а и на гладен стомах каква кърма ?!
Трети ден -  все още глад. Започнах да ям наобяд, но усещах, че прималявам вече, освен това се опитвах за малката да ставам аз, което действа много мотивиращо да се раздвижваш, персонала оставя Нан на 3 часа в шишенце и вода. Започнах да се притеснявам за кърмата и реших да се погрижа за себе си за да мога да се грижа и за малката - угасих си вечерта лампата в стаята, изгледах един филм, нахраних се, наспах се и като се събудих - кърмата дошла.
Четвърти ден  - кърменето възможно! Почнах да почиствам стаята, да ходя напред - назад, ставаше ми нервно и исках да се прибирам вече. Появи ми се и някакво гадно главоболие, според мен от недоспиване и умора, като се прибрахме - отшумя.
Пети ден - изписване. 

Та така, всичко мина успешно, все още ме боли кръста и корема ми придърпва и знам, че още дни ще е така, но е старая да си възвърна предишната форма колкото се може по-скоро, постоянно ми бяха в ушите думите на Нощни, че секциото не е разходка в гората.  Grinning, аз си го знам де, сега страха ми беше по-голям защото имам и по-голямо детенце, преди да тръгна я целувах и се молих да се приберем живи и здрави.

Нощни очи - честита годишнина от сватбата!   bouquet Много любов и щастие ви желая!

Благодаря на всички за стиснатите палци и за хубавите пожелания за моето малко момиче!  Hug

# 88
Честита рожба на ioana_ana и Dora,желаяви здраве щастие и късмет,с малките рожби  Hug Hug  bouquet

# 89
Честито бебче Матей на мама Kafiava  и принцесата Цвета на мама ioana_ana! Да ви радват малките сладурчета с доволни муцунки, а вие бързо да се възстановите!

Благодаря за разказа, Dora! Мен днес ме приемат и утре ще ми е секциото и сега като ти прочетох разказа, малко ми се наредиха нещата в главата. Че тия дни само се чудя как ще минават тия дни в болницата и място не си намирам от вълнение.

На всички чакащи мами - бързо и без притеснения да ви минават последните дни! А аз в петък се надявам да се пхваля и аз с добри новини Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт