Ето го СЕПТЕМВРИ свеж! Започва есенен бебевалеж - Тема 9

• 39 112
  • 509
  •   1
Отговори
# 90
карамелска стискам ти палци.
честито на всички мами

# 91
Привет, момичета   bouquet

kafiava, да ви е честит малкият Матей, да ви носи само радост и щастие  baby_neutral . Раждането ти звучи, сякаш на сън е преминало, много борда и щастлива звучиш  Hug

Bossa Nova, стискам палци консултантът по кърмене да ти е помогнал и да се кърмите с малката мързеливка вече   Hug

ioana_ana, да е жива и здрава малката Цвета  Hug . Бързо възстановяване на теб и скоро да се прибирате двечките вкъщи  Grinning

Yoanny, и на мен ми се е случвало няколко пъти така да ми опъва. Нещо си се наместват калпазанчетата и хич не се сещат малко да се съобразяват с нас  Wink

selinadi, благородно ти завиждам за 7-те килограма  Embarassed , аз съм +17 вече, хубавото е, че дойдоха сега по-хладни дни, че иначе не се извържше.

Dora, благодаря за подробния разказ, със затаен дъх изчетох всичко. Сърцето ми се сви като прочетох страховете, които си имала, относно по-голямата ти дъщеричка  Hug . Важното е, че всичко е минало по план и сега всички сте добре и вкъщи  baby_neutral . А в болницата платиха ли ти надник като си изчистила стаята?  hahaha Joy . Много се смях, като прочетох, че си и ошетала...  Laughing

karamelska, желая ти спокойствие преди утрешната среща  Hug . Всичко ще мине, както трябва и ще те чакаме и теб с добрите новини  Hug .

През нощта си помислих, че раждам... То не бяха контракции, ставане, рахождане, клякане, ставане, гъзене и т.н... Да, ама не.... Оказа се, че съм сънувала  newsm45 . Беше толкова реално... Нещо напоследък не мога да се похваля, че съм най-търпеливият човек на света... Banghead Следобед съм на преглед, но да ви кажа, хич не ми се ходи...

Хубав ден на всички   bouquet

# 92
здравейте момичета само се записвам да следя темата и се връщам да ви изчета от начало

# 93
  • Пазарджик
Karamelska, специално заради теб написах разказа така по дни, 2-рия и 3-тия според мен са критични, но след това всичко почва малко по малко да се нарежда. Имай вяра в себе си, стискам ти силно палци всичко да мине както трябва. Ще те мисля и чакаме хубавите новини!
Wickedly, стискам ти палци и на теб, ти беше при Коруева в Здраве, нали? Тя е страхотна, екипа им е добър, ти нормално ще раждаш, нали? Пък после може да се видим из града с количките  Simple SmileHug

# 94
  • ул. "Мечтание"
Кафява, йоана-ана, честити бебенца! Да са ви живи и здрави!  Heart Eyes  bouquet Hug

карамелска, успех утре!  Hug

Уики, прегръдки!  Hug Още малко трябва да се напънем... че да не стане като власите дето се удавили накрая на Дунава. Simple Smile

Bossa Nova, едва сега успявам да седна да пиша. Говори ли с консултант? Има ли промяна при вас?

# 95
Здравейте
Благодаря на всички за пожланията и подкрепата Simple Smile . Аз вече се поуспокоих малко. Седмица след секциото съм минус 10 кг и операцията почти не ме боли. Или се възстановявам бързо или грам не ми пука за нея не знам къде е истината Simple Smile, но факт, че не ме притеснява. Имах някакви ужасни отоци по краката , минаха ми. Гледам да си поспивам повече, да пия много течности и да се храня. Кърмата малко се увеличи, но още не е достатъчно. Успкоиха ме, че  може да слезе и на 10 тия и на 15тия ден и трябва да съм спокойна, за да не изнервям и детето. Имахме тук някакви приключения с тияя АМ. Сменихме това, което вземаше в болницата с АПтамил 1, защото било много хубаво. Аз си знам, че не е хубаво  да се сменят, но мъжа ми много настоя. Наистина може да е по-хубав от ХИП, но малкия човек нещо не го хареса или пък от самата смяна. Болеше го коремчето и се гърчеше тук след всяко ядене. Повръщаше малко, но единия път се задави и ми изкара акъла. Сега сме на НаН АР и е по-добре детето, нооо голяма гадост са всичките тия АМ, надявам се да слезе тая кърма. Коригирах позата за кърмене, вече няма ранички и болки и малкия си суче блажено, но като заспи на гърдата и няма събуждаме по крачето го побутвам и пощипвам по вратлето. Няма и Няма бебе непукист, спи си и толкова. Та това хранене доста се проточва във времето. Но съм горе долу доволна сит е , спи си и не повръща и не го боли корема. Надявам се да не се появи някакъв друг проблем. С баща му обаче се изпокарахме тука. Имам годишнина в неделя, признавам си , че нямам голямо желание да празнувам. Все нещо съм му крива, не ям, не спа , мног съм се тревожила и ми се кара, и като ми се кара, по-малко ли се трвожа мисли. Това дете не било добре режима му, все плачел ии уж не ме обвинява, ама на там отиват нещата. Детето реве от глад, той отваря прозореца, топло му било, затова ревял. Просто не знам. То е ясно, че и двамата сме изнервени, но все пак очаквах повече подкрепа, не обвинения. Правя каквото мога. И някакъв негов приятел само налива маслко в огъня и му говори как трябва да вкарам детето в режим. Неговите били таака и всичко било супер. Той и той спял през нощта въобще екстра ситуацията. не знам решила съм да игнорирам ситуацията спрямо него в момента. Детето и спокойствието ми са по-важни, ама ми е малко криво признавам... и най-тъпото е, че съм сигурна, че таи още някакви неща в себе си и рано или късно ще има нов скандал....

# 96
Честито и от мен на всички родили вече мами!   bouquet

# 97
Момичета, как се чувствате в последните дни на бременността си? На мен взе да ми става едно такова потиснато... Нямам настроение от няколко дни. Чувствам се много тежка, макар че съм качила не много- 11 кг. Вечер не мога да спя я от киселини (понякога повръщам, снощи два пъти), я от болки в ставите, я коремът ми пречи. Опитвам се да осъзная, че скоро всичко ще се промени...завинаги, и въпреки това ми е едно абстрактно все едно не се случва на мен... или все едно ще съм си винаги бременна. Вече всичко съм си приготвила, с голямо желание съм си избрала дрешките, аксесоарите, всичко е подредено и въпреки това не мога да осъзная какво ми предстои. Не ме е страх от раждането, решила съм се на естествено... Понякога си задавам разни въпроси за бъдещето, за решенията, за предстоящата промяна... Сигурно е нормално с всички тези хормони и килограми. Почти не излизам от вкъщи, това също дава отражение, по цял ден сама. Но когато повървя започва да ме боли и се прибирам. Надявам се всичко да има успешен край, а всъщност ще е едно огромно начало на нашия нов живот... Дано не съм ви депресирала, но исках да споделя...

# 98
island_of_dreams не се притеснявай не си сама  Hug.И на мен ми е едно такова подтиснато,постоянно ми се приревава за някакви глупости,още нищо не съм оправила.Всичко съм купила но дори багажа не съм си събрала за болницата всичко седи натрупано в пликовете,все ми се струва че има време,а всъщност няма.А болките и киселините направо не се издържат на моменти!
Изплаках си и аз мъката. Sad

# 99
Явно не само аз се чувствам така. Просто не мога да осъзная колко много ще се промени живота ми само след няколко дни. Все си мисля е едно бебе - едва ли не ще дойде, ще постои на гости и после всичко ще е както по старо му. Но мисля, че ще свикнем..да се роди пък с времето всичко ще се нареди.
Относно багаж за родилно, гардероб на детето..всичко вече е готово. Само него го няма още..и майка му не може да свикне с идеята, че съвсем скоро ще е тук.
Киселини, болки.. най - вече вечерно време се обаждат ама си казвам има още да изтърпя..а то няма!
Какво ли не се върти в главата на бременната..но явно е нещо нормално, което ще мине след време Simple Smile

# 100
Май повечето сме в това физическо и емоционално състояние, което ми се струва нормално, ама и на мен ми писна, както вече писах във фейса, имам чуството, че краката ще ми се откачат от таза, киселини имам и аз доста, разкритие никакво, но ... желание за раждане вече огромно. Искам бебеееее  baby_neutral
  bouquet

# 101
Успокояващо е, когато вождаш че не си само ти на този хал Simple Smile)) Моят багаж го отлагах доста време, но му се наканих най-после и е готов до вратата на спалнята:))) Таткото като ме гледаше да си приготвям чехли, хавлии, сапун... ми казва "Сякаш ще отиваш на почивка." Де да беше вярно!:)) Иначе от два-три дни все по трудно се движа, ама наистина трудно. Бебето го усещам малко по-различно от преди и ми се струва, че няма да изкарам още много... По принцип съм интуитивна, но да видим. Кураж, момичета, имаме много трудна и сложна задача- даването на живот. Приемам го като привилегия.

# 102
Здравейте мамчета Simple Smile

Първо да честитя на всички, които вече гушкат малките бебоци. А на всички, които ни предстои стискам палци всичко да е наред и да мине леко Simple Smile

Отдавна не съм ви писала, само ви следя.
В понеделник бяхме на преглед и девойката ни е около 3кг. Нямам търпения да я нагушкам, а 25-ти ми се вижда много далече. ММ всяка вечер и говори, даже до преди малко и обясняваше, как щял да и сложи надпис Exit и светлини, та да се ориентира по- бързо и да излиза, че вече иска да се запознае с нея Simple Smile
На прегледа всичко мина добре, доки ми направи лека критика, че бебето било 3кг., пък видиш ли аз имам много голям корем. Емииии.....как да и обясня, че вина за това нямам. По принцип девойката ни е заела вече подходяща позиция и имаме всички предпоставки за нормално раждане. Единственият проблем за сега е последната микробиология. Sad Излезе резултат Gram positive cocci
Количество: < 10 ^ 3
Коментар: Резидентна вагинална микрофлора.
 По принцип през бременността вече веднъж лекувах стрептококи от група Б. Но нямам идея това дали е същото, а съм на преглед чак в понеделник, ако някоя мама знае нещо за резултата ще съм благодарна да сподели мнение Wink

Иначе относно спането....хич не ми се получава. Спя по 2-3 часа на ден. Онзи ден имах болки като предменструални и продължиха около 3 часа и тамън си викам, явно бебка ще излиза и те спряха. Опитвам се да се разхождам през деня, но ми тежи вече доста и бързо се уморявам Simple Smile За капак и хемороиди ми се появиха от два дни и е направо ужас Sad

Пооплаках ви се....

# 103
Ох, олекна ми, че не ме мъчи само мен това депресивно състояние! Мислех, че само аз си рева за глупости и тупча с крак по-бързо да се ражда бебчо! И аз съм приготвила всичко и вече нямам ама никакво търпение, а той малкия човек си живее живота в корема ми и хич не му се излиза!  Wink

# 104
Здравейте, настоящи и бъдещи мами! Simple Smile
Аз съм от Стара Загора и родих април месец. В Стара Загора нямаме банка за кърма, а аз имам голямо количество изцедена от мен и съхранявана във фризер кърма при -18 градуса във торбички за съхранение на Авент, надписана по дати и със стриктно стерилизирани помпа и шишета, а също така съм съблюдавала всички съвети за здравословно хранене при кърмене. В някои сайтове пише, че годността и е 6 месеца, в други година... Понеже за моя радост засега не ми се налага да я ползвам, защото имам и в момента достатъчно мляко, а бих предпочела докато е прясна да се използва, искам да я подаря на някоя нуждаеща се мама, защото ми е много съвестно да хвърля 2 пълни с торбички кърма прегради от фризера. Много бих се радвала да помогна. Пишете ми на ЛС, който се интересува.
Желая леко раждане и много здрави бебчета на всички мами!

Общи условия

Активация на акаунт