Фраксипарин ,клексан , аспирин протект -тема N 8 !

• 106 755
  • 751
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте момичета,следя ви отдавна,но не пиша. Сега случайно видях това:Рибеното масло пък леко разрежда кръвта, затова е хубаво да се взима от време на време (не говоря за бременни, които са на хепарин!) та въпроса ми е :Трябва или нетрябва да приемам рибено масло,извинявам се за въпроса,но не схванах  EmbarassedАз съм с фактор 5 на Лайден,и съм на Фраксипарин 0.3,хетерозиготен носител съм.
Докторката следяща бременноста ми нищо не ме е предупредила за рибеното масло,а го приемам откакто съм бременна,в момента съм в 15 седмица.
Благодаря ви предварително bouquet.

Имах предвид, че трябва да се пита лекаря, разбира се. На много места в интернет пише, че не е добре да се комбинират двете, но аз не съм лекар и не мога да преценя. Ето един линк:
http://heart-disease.emedtv.com/omega-3/omega-3-drug-interactions.html

# 16
Доколкото знам няма ограничение за храни при прием на Хепарин, Фраксипарин. Той не разрежда кръвта, а има различен механизъм за предпазване от тромби. Има таблетки разреждащи кръвта, при които трябва да се внимава и с храните, но тези таблетки не се взимат при бременност.

Относно носителите на Лайден 5:
рискови фактори са :
- дълго заседяване (полет, бюро), залежаване (например в болница, гипсиране на крак).
- приемане на естрогенни препарати (противозачатъчни, хормонозаместители в критическата възраст)
- напълняване
- тотюнопушене
- бременност

# 17
Храната е едно, а хранителните добавки са друго, в смисъл че са концентрат. Аз лично бих се задоволила да ям повече риба и ленено семе и не бих взимала рибено масло, докато съм на хепарин, но най-добре е да се консултирате със специалист, на когото имате доверие:

http://vzaimodeistvie.framar.bg/1-30002773-1680-1458-1-%D0%BE%D0 … D-b01ab01-heparin

http://www.znam.bg/com/action/showBook?bookID=895&elementID= … 1&sectionID=5

http://www.multipharm.eu/product/1464/alkakaps-omega-3-alkakaps- … min-e-60kaps.html

# 18
Здравейте момичета, и аз да се запиша в темата. От седмица съм на фраксипарин. В последния момент коментирахме с д-р Сигридов за Омега 3 и той изрично ме предупреди да не пия рибено масло, а само омега от растителен произход - като от лененото масло например. След седмица изричво ще питам защо така  Simple Smile

# 19
Здравейте на всички!И аз се записвам тук...и аз съм от седмица на фраксипарин и аспирин(заради два спонтанни аборта) сега съм много притеснена,моля помогнете ми Cry имах 9 дена закъснение на цикъла,отидох на д-р,но нищо не се видя(дори точица).Вика ме след седмица.......

# 20
Здравейте на всички!И аз се записвам тук...и аз съм от седмица на фраксипарин и аспирин(заради два спонтанни аборта) сега съм много притеснена,моля помогнете ми Cry имах 9 дена закъснение на цикъла,отидох на д-р,но нищо не се видя(дори точица).Вика ме след седмица.......
[/quote

Всъщност би трябвало да се види поне нещо. С вагиналната приставка ли те гледа или през корема? Провери ли тръбите, не искам да те плаша но има минимална вероятност да е извън матката и при положителен тест

# 21
  • пловдив

Спокойно ще се види, макар че наистина 9 дена си е добро закъснение. При мен в началото също трудно се видя, ама съм с обърната матка и се беше хванало точно на сгъвката и доктора доста си поигра докато го засече. След седмица всичко ще се изясни. Успех!

# 22

Спокойно ще се види, макар че наистина 9 дена си е добро закъснение. При мен в началото също трудно се видя, ама съм с обърната матка и се беше хванало точно на сгъвката и доктора доста си поигра докато го засече. След седмица всичко ще се изясни. Успех!

Абсолютно не се притеснявай, една приятелка чак в 9 седмица я видяха че е бременна, ехографа беше толко кофти. Мене пък от гаден ехограф ми се е случвало да ми кажат че съм трета седмица бременна, а аз бях в шеста /така се видя на хубав ехогф/. Така че не се притеснявай

# 23
Здравейте Simple Smile
Първо да кажа, че минах през фраксито и аспирина. Дъщеря ми е на 4г. Пожелавам ви успех и съвсем сериозно заявявам, че после тези неща се забравят. Точно заради това съм тук. И въпросът ми е има ли някой с 2ра бременост с фраксипарин и аспирин. В препоръките ми от доц. Конова е написана по-висока доза (0,4), а първия път си изкарах на 0,3 и не ми е ясно защо е така?
За страховете да не пробиете нещо, мисля, че е невъзможно. Нали се прави в кожна гънка, а ако не хванете кожна гънка и корема е толкова изпънат, както в 9-тия, мисля, че няма да си слагате инжекцията там.
Според мен повечето тревоги са ви излишни. Всичко ще е наред! Четете повече за отглеждане на бебето, защото после (с малкото човече) е по-трудно да търсиш отговори на въпросите си.
Уж съм минала и през такава бременост и през гледане на малко дете, а съм в някаква лека паника и объркване, тих ужас, еуфория и незнам още какво Grinning

# 24
гледаха ме с вагинален.....ще изчакам до следващия преглед....дано вече всичко е наред,веднага започнах фраксипарина Sad  arvenata-тръбите ми са добре през какви ли не манипулации съм минала докато стигна до тук....(лапароскопия,хидротубация и хистероскопия) Благодаря на тези които все пак ме успокоиха.

# 25
Момичета имам питане за аспирина, които вероятно е в терапията на повечето от нас заедно с фраксито. Лекаря ми ми каза че аспирина е крайно противопоказен след 33 г.с. защото пряко увреждал мозъка на бебето. Приведе ми като аргумент че аспирина бил строго забранен за бебета и деца до 10 г., а след въпросния срок на бременността мозъка бил напълно оформен и т.н. Чували ли сте за такова нещо и кога го спряхте или ще го спирате. И изобщо има ли алтернатива този аспирин. Четох много изследвания за терапии с фраксипарин къде ли не - Европа, САЩ, Китай ако щете и аспирина почти не се споменава в съвременните терапии. Много се обърках  Confused

# 26
Момичета, на някоя от вас към терапията с Фраксипарин и Аспирин изписвали ли са й и Агапурин?

# 27
Момичета имам питане за аспирина, които вероятно е в терапията на повечето от нас заедно с фраксито. Лекаря ми ми каза че аспирина е крайно противопоказен след 33 г.с. защото пряко увреждал мозъка на бебето. Приведе ми като аргумент че аспирина бил строго забранен за бебета и деца до 10 г., а след въпросния срок на бременността мозъка бил напълно оформен и т.н. Чували ли сте за такова нещо и кога го спряхте или ще го спирате. И изобщо има ли алтернатива този аспирин. Четох много изследвания за терапии с фраксипарин къде ли не - Европа, САЩ, Китай ако щете и аспирина почти не се споменава в съвременните терапии. Много се обърках  Confused
Въпросите ти са с повишена трудност  newsm78
Със сигурност аспирин протект се изписва на бременни във Франция, знам го от личен опит. Аз не можех да го взимам заради алергия и карах само на хепарин. На мен ми се вижда, че предложението да се спре след 33 г.с. е съвсем разумно, при положение, че фраксито остава.

# 28
Здравейте момичета аз съм с тромбофилия,фактор Лайден,4g/4g,и фактора за фолиевата киселина.всичките по хетерозиготно носителство.Имам назначена терапия от доц.Конова -фраксипарин 0,4 всеки ден и през ден аспирин протект.
Днес си взех изследванията за коагулация притеснява ме фиброногена ,който е 5.47 при референтни стойностти 4.5.
Сега съм в 27 г.седмица
Интересува ме дали някои е  имал повишение на този показател.

# 29
Здравейте момичета аз съм с тромбофилия,фактор Лайден,4g/4g,и фактора за фолиевата киселина.всичките по хетерозиготно носителство.Имам назначена терапия от доц.Конова -фраксипарин 0,4 всеки ден и през ден аспирин протект.
Днес си взех изследванията за коагулация притеснява ме фиброногена ,който е 5.47 при референтни стойностти 4.5.
Сега съм в 27 г.седмица
Интересува ме дали някои е  имал повишение на този показател.

Аз съм с фибриноген 6 и нещо. Първоначално беше 8 и нещо, в 16 гс съм. По принцип при бременност се повишава. И аз се притеснявах и питах и докторката и тук и ми отговориха това. Има момичета с такъв фибриноген изкарали цялата бременност.

Искам да попитам нищо - изписаха ми аспирин от 75 мг. заедно с Клексана, някой пил ли е такъв?

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 16:04 от Ovonel

Общи условия

Активация на акаунт