Фраксипарин ,клексан , аспирин протект -тема N 8 !

• 106 714
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Момичета,искам да се оплача вече тотално ще ме побъркат тези лекари.
Всеки има различно мнение и незнам кого да слушам.
Вчера заради по високи стойностти на фибриноген 5.47 при референтни до 4.5 ми казаха да си увелича дозата на аспирина, т.е всеки ден да почна да го пия.Доколкото виждам на всички им покачват дозата на фраксито,а не на аспирина.....дори ми каза лекаря(който уж е голям специалист),че и по 2 хапчета мога да пия.Навсичкото отгоре при прегледа ми изкара ангелите като ми каза ,че нещо не му харесвали сърдечните тонове и след това ме изпрати на запис на тонове и накрая ,ами добре са.
Съжалявам ,че стана толкова дълго ,но съм вече тотално объркана.

# 31
Момичета,искам да се оплача вече тотално ще ме побъркат тези лекари.
Всеки има различно мнение и незнам кого да слушам.
Вчера заради по високи стойностти на фибриноген 5.47 при референтни до 4.5 ми казаха да си увелича дозата на аспирина, т.е всеки ден да почна да го пия.Доколкото виждам на всички им покачват дозата на фраксито,а не на аспирина.....дори ми каза лекаря(който уж е голям специалист),че и по 2 хапчета мога да пия.Навсичкото отгоре при прегледа ми изкара ангелите като ми каза ,че нещо не му харесвали сърдечните тонове и след това ме изпрати на запис на тонове и накрая ,ами добре са.
Съжалявам ,че стана толкова дълго ,но съм вече тотално объркана.
Конова какво мисли? Никога не съм чувала да се предписват по 2 аспирина на ден за бременни.
А дали резултатите ти не са нормални за този срок на бременността? Колко често ти изследват фибриногена?

# 32
Изследвам си фиброногена 1 път месечно, а Конова не мога да се свържа с нея , но в петък една позната ще ходи на преглед при нея и ще я пита.Тя много не ги гледа тези изследвания иска да се изследват тромбоцитно-левкоцитните агрегати ,но аз вече не мога да пътувам до Плевен доста ми е далеч,а те само там се правят за съжаление.

# 33
  • пловдив
Изследвам си фиброногена 1 път месечно, а Конова не мога да се свържа с нея , но в петък една позната ще ходи на преглед при нея и ще я пита.Тя много не ги гледа тези изследвания иска да се изследват тромбоцитно-левкоцитните агрегати ,но аз вече не мога да пътувам до Плевен доста ми е далеч,а те само там се правят за съжаление.

До колкото знам Конова е в отпуска до края на септември, не знам при кого ще ходи твоята приятелка.

# 34
Ами има записан час , но в новия им център в Бургас.

# 35
  • пловдив
Ами има записан час , но в новия им център в Бургас.

АААААААААААААААААа, така може, аз говорех за Плевен, най-вероятно е там докато го задействат.

# 36
galka добре че беше ти да разбера, че центъра в Бургас работи  Hug Странно защо обаче нямат никакъв публикуван график
Има ли някоя от вас която е посещавала д-р Красимира Желязкова?

# 37

Няма ли възможност да се изпрати кръв по куриер? Някъде бях чела, че има такава практика.
Ако Конова не се впечатлява от нивата на фибриногена, може би и ти не трябва да се притесняваш. Доколкото знам, тя е специалистът по репродуктивна имунология, на когото трябва да се има доверие.

Виж тук -
"Биологични фактори, повишаващи нивото на FIB са възраст, наднормено телесно тегло, менопауза, бременност и др.;" http://ruse.cibalab.com/?page_id=619

На мен ми правеха редовно друго изследване - д-димер, което от средата на бременността нататък беше безобразно завишено. Лекарката не се впечатляваше, но продължаваше да го назначава всеки месец.

# 38
  • пловдив
Може да се праща кръв по куриер до Плевен, обаждаш се предварително, за да ти изпратят епруветките и ги връщаш обратно с кръвта.

# 39
За тромбоцитно-левкоцитни агрегати изследването се прави само в Плевен ,неможе по куриер,защото веднага го правят.То се правя за опреледеляне на дозата на фраксипарина,ина4е за други изследвания може и по куриер.

# 40
Момичета мисля , че тук  е правилното място да задам един въпрос свързан с направени наскоро изследвания .Заради два спонтанни аборта и без наследствена и придобита тромбофилия ме накараха да си пусна  INR и фибриноген и резултата ми е доста странен .
Много леко повишен фибриноген 4,3 границите са от 2-4 и повишен INR ??
INR  -1,23 при граници 0,8-1,1, когато не се пият лекарства за разреждане на кръвта
% 80 (70-120)
сек - 16 ( 11-15)
До колкото четох тези резултати на Протромбина показват доста разредена кръв , същевременно фибриногена ми  е повишен , което пък показва повишено съсирване  Thinking
Скоро няма да ходя на лекар и затова моля за коментат , който е запознат ,Иначе като цяло съм склонна към кръвоизливи , правила съм 2 и якото натискане от странана лекарите за фраксипирин при следваща бременност ме плаши!!

# 41
Достатъчно ли е да се следи кръвотока само с Доплер, без да се пускат някакви допълнителни изследвания?

# 42
Момичета от София , препоръчайте хематолог  !!

# 43
Момичета от София , препоръчайте хематолог  !!

Не мога лично да препоръчам никого, но виж това:

http://www.pirogov.eu/module/paraclinical/othi.php
Изрично пише, че консултират амбулаторни пациенти, включително бременни с репродуктивни проблеми:
"Отделението осигурява своевременна, точна и високоспециализирана имунологична и имуногенетична диагностична и консултативна дейност на амбулаторно болни с имунологични проблеми поради заболявания от различен произход (бактериални, вирусни, автоимунни, алергични, туморни), на бременни жени и жени с репродуктивни проблеми."

# 44
Здравейте момичета, искам да ви попитам ,дали някой знае клексана в Турция колко струва? Някъде бях чела , че е по евтин , а имам познат който може да ми доставя от там.

Общи условия

Активация на акаунт