Фраксипарин ,клексан , аспирин протект -тема N 8 !

• 106 731
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Няма причина спирането на фраксипарина да е трудно. Когато за първи път си сложих цяла доза от 0,3, колкото и минимално да е. В рамките на 24 часа получих вагинално кървене и кървене от носа. Ако беше само едното да кажеш, че е от друго, но и двете...Обадих се във Варна и получих нареждане да го спра, докато отмине. След няколко дни пак го почнах и пак същото. Та съм го спирала за 5-6 дни на два пъти.
При консултация ми го намалиха от 0,3 през ден, до 1/2 от 0,3 през два дни. Като тази терапия не знам дали изобщо прави нещо.
Преди фраксито бях на аспирин протект и пак имах кървене, но повече /и пак от едно мижаво хапче/. Явно са ми слаби капилярите ли..де да знам.
Четох, че фракси постига пик 4 часа след поставяне. Според мен това е причината да те вика точно след 4 часа. Действително тази лекарка е ангажирана с пациентките си. Не е като да надраска нещо и да те прати по живо, по здраво.

# 691
Проф. Паскалева и на мен ми направи много добро впечатление. Прояви внимание, даде ценни съвети.

Понеже си слагах фраксипарина вечер, а за целта на изследването трябваше да го поставя сутринта, бях посъветвана да не правя голяма пауза (т.е. единия ден да е вечерта, а другия сутринта) а да го издърпам постепенно с два часа закъснение или подраняване. Оптимални резултати се получават ако кръв се вземе точно 4 часа след поставянето на лекарството. etaniel, можеш да отидеш малко по-рано (примерно ако си поставила фраксито в 6 и си там в 9:30), за да имаш време да се регистрираш, платиш и т.н.И да се наложи да изчакаш до 10 ще са 10-тина минути.
MeMyselfI действието на фраксипарина е 24 часа. След това го няма. Ти консултира ли се с хематолог за това кървене - да получаваш спонтанни кръвоизливи, макар и леки, докато си на някакъв вид хепарин не ми се струва нормално, даже може да крие опасности. Баба ми е със сърдечна операция, от 23 години е  на синтром и изрично й се каза, че при всякакви разреждания на кръвта (освен може би с аспирин) трябва да се внимава много с кръвоизливите (колкито и незначителни да изглеждат) и особено със спонтанни такива.

# 692
Синтрома се следи стриктно с изследване.

# 693
Здравейте момичета, на аспирин протект и фраксипарин 0.4 съм, до коя седмица вие приемахте аспирин и слагахте фракси? Питах следящата ме докторка, два пъти - и двата пъти различен отговор получих, та затова сверявам часовника, сериозно се замислих дали да не я сменям за раждането, че много несериозно ми звучи. Иначе всеки месец пускам протомбиново време и фибриноген, последния е леко завишен, та да видим. Ще очаквам и вашите коментари.

# 694
  • София
Всяка е слагала и пила до различно време. Всичко е индивидуално. Не бих се ангажирала да кажа при мен как е било, за да не попиеш опит от това и недей Боже стане някоя беля.

# 695
Айде и а да кажа заключението на Паскалева: фракси до откат! Sad въпреки това на няколко пъти спомена, че това най-вероятно не влияе върху досегашните ми миседи и че причината по-скоро е в Базедовата болест Sad....чак 28 седмица съм на контрола...
Сега търся кой да ме следи....звънях в Надежда, там е Белия дом - няма свързване Sad

# 696
Здравейте, момичета,

Бременна съм в 26 г.с. и фибриногенът вече ми е над 5.5. Освен това съм хетерозиготен носител на 4G/5G. Това ми е първа бременност и покрай проблемите ми с инсулина се озовах при д-р Катя Тодорова, която ми пусна тези изследвания. Всяка вечер приемам Аспирин Протект по нейно предписание. Тя ми беше казала, че ако фибриногенът премине 6, най-вероятно ще ми трябва фраксипарин.

Проблемът ми е, че д-р Тодорова е много рядко в София и първите й свободни часове са края на октомври, когато вече може и да съм родила, а ми се иска да се уверя, че това състояние е под контрол. Моля, препоръчайте ми лекар от София, който има опит в тази област с бременни. Опитах да намеря информацията сама, но темите са многобройни. Виждам, че споменавате името на проф. Паскалева. за д-р Ива Паскалева от НКБ ли става въпрос? Извинявам се, ако вече е дискутирано и благодаря предварително на отзовалите се с препоръки!

# 697
При който и лекар да отидеш в НКБ няма да сгрешиш.

# 698
  • София
Здравейте, имам предписан клесан и апирин протект през ден. Още нямам положителен тест (тук не мога да си направя кръвен, на почивка съм), но гърдите ми са уголемени или и въобразявам. Дали ако си бия една (или сестра) преди положителен тест увеличавам шансовете. Имам едно дете, после мисед, после кухо яйце, забремнявах от раз и имам основания, че и сега се е получило. След + тест не е ли вече късно?

Освен тромбофилия имам високи нива на утеринни НК клетки от имунологичните изследвания, които ми назначиха. Имам ли някоя жена с подобен проблем, доколко са сериозни утреринните НК клетки. Ако имате повече от 1 раннен аборт, влошава ли се, т.е. втория път да е в по-ранна седмица, да няма ембрион изобщо?

# 699
  • Бургас
Аз съм с НК клетки. От 17% стигнах до 21%. Като с 21% бях в месеца на забременяване. Правя системи интралипид за НК клетките, но отказвам ктроли, че нямам нерви и за тези резултати да чакам. /такава ми е породата/. Мисля, че НК клетките нямат толкова връзка с мисед и кухо яйце. Там е по - скоро друго.

# 700
Не е късно след положителен тест. Вземи едно аспиринче за успокоение  Laughing
За НК клетките не знам, предписаха ли вливания?
Успех и дано да не си се излъгала.

# 701
На мен док ми изписа рецепта, докато се опитва дете по естествен път - метафолшева, аспирин след ову до МЦ и при пулс инжекции, но при бременност кръвни изследвания и ако покажат пржблем инжекциите се почват по-рано.
 Но при мен от тогава нещата се усложниха  доволто и сега спазвам други предписания.

# 702
Виждам, че споменавате името на проф. Паскалева. за д-р Ива Паскалева от НКБ ли става въпрос? Извинявам се, ако вече е дискутирано и благодаря предварително на отзовалите се с препоръки!
Да, за нея става въпрос, приема такива като нас всеки понеделник и сряда преди обяд на 3 ет в новото крило на НКБ, кабинет 7. Звъниш на отделението на звънеца и някой от персонала ти отваря. Не се записва час. Тази седмица е вече на работа...

# 703
  • София
И на мен ми предписаха 20 мл интралипид преди овулация и 20 мл интралипид след + тест. Пия асприн всеки ден за успокоение Simple Smile Понеже при мен много рано приключиха и затова си мисля, че закъснявам и изпускам нещо...Предполагам, че клексана не може да предотварти кухо яйце. Пия и метилирана фолиева киселина, поне по 6 на ден

# 704
Здравейте!

Пиша с кратък въпрос за Клексан. Понеже подобно на доста от Вас, и аз едва го намирам по аптеките, майка ми купи една кутия от Турция - същата фирма, същата дозировка и състав, но самите инжекции изглеждат различно - по-големи са. Предполагам, че няма никакво значение, но ми е любопитно, дали някоя от вас е ползвала от друга държава; отразява ли се такава големина на поставянето и тн.

Благодаря ви:)

Общи условия

Активация на акаунт