Фраксипарин ,клексан , аспирин протект -тема N 8 !

• 106 736
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте момичета,
разменям 4 кутии * 2бр. Clexane 0,6 за една кутия фраксипарин 0,4

Срок на годност на клексана 08/2017 г.

Ако някой има нужда от клексана да ми пише ЛС. От София съм.

# 676
  • София
Момичета имам 1кутия фраксипарин 0.3 в годност,който го интересува може да пише на лични.

# 677
Момичета да ви се похваля, поставих си първата инжекция фракси и май се справих добре. Нямам бучки, оток, синини и т.н. Почти никаква болка нямаше (може би защото си имам сланинки по корема), успях да изкарам балончетата въздух, вкарвах течността бавно и като свърши изчаках малко преди да извадя....
Дано да продължа така....не знам как ще бъде като порастне корема Simple Smile

# 678
  • Бургас
Момичета да ви се похваля, поставих си първата инжекция фракси и май се справих добре. Нямам бучки, оток, синини и т.н. Почти никаква болка нямаше (може би защото си имам сланинки по корема), успях да изкарам балончетата въздух, вкарвах течността бавно и като свърши изчаках малко преди да извадя....
Дано да продължа така....не знам как ще бъде като порастне корема Simple Smile

Айде честито   bouquet
При мен болка и синки започват сега 14-15 седмица. Иначе в началото само веднъж се прецаках, но сама. Направих си я вътрекожно. Сега вече не правя така  Laughing

# 679
А защо сега 14-15 седмица? Защото се разтяга корема ли? А какво значи вътрекожно да знам да не го правя? Мерси

# 680
  • Бургас
Не бях вкарала хубаво иглата. И реално не съм успяла да я направя подкожна. Братовчедка ми е акушерка и като ме видя, тя ми обясни каква съм я свършила.
От тогава гледам да вкарвам иглата до долу и под хубав ъгъл 80-90 градуса.
Не знам защо сега се понадувам. Но и повече боли като се боцкам.

Последна редакция: нд, 02 авг 2015, 10:02 от MeMyselfI

# 681
 Д-р Паскалева е отпуск до 3 август, утре ще звъня в НкБ да попитам, кога приема пациентти за консултация, че ми предстои пътуване малко по отдалеч.

# 682
На мен ми казаха да дойда в понеделник...при Паскалева...

# 683
Д-р Паскалева е отпуск до 3 август, утре ще звъня в НкБ да попитам, кога приема пациентти за консултация, че ми предстои пътуване малко по отдалеч.

Току що се връщам от консултация при проф. Паскалева. От днес е на работа. Приема пациенти (такива като нас поне) в понеделник и сряда.

# 684
Благодарности за полезната информация.  Ако не съм си записала час ще ме приеме ли, с направление приема ли?
Загубих си картончето с кръвната група, там сигурно правят.

# 685
Благодарности за полезната информация.  Ако не съм си записала час ще ме приеме ли, с направление приема ли?
Загубих си картончето с кръвната група, там сигурно правят.

Аз не съм си записвала час, обясниха ми, че не е необходимо. Необходимо е само да се спази приемното й време - т.е. понеделник и сряда. Бях на платен преглед (изследването за anti Xa заедно с консултацията ми струваха 63 лв. ), не знам дали работят със здравната каса. Цялото нещо ми отне около 2 часа (обикаляне да намеря отделението, вземане на кръв, чакане на резултат и консултация). Имай предвид, че аз поне видях 2 лаборатории - едната е на 2-рия етаж, над фоайето, а изследването за anti Xa и консултацията след това се провеждат в хематологията, която е на 3ти етаж, а касата е на 1ви етаж. Организацията им малко куца. Кръвна група със сигурност могат да ти изследват, но ако си я знаеш няма смисъл да се набутваш допълнително. Обикновено всяка болница признава изследването за кръвна група само на собствената си лаборатория, т.е така или иначе като дойде време ще трябва да си я изследваш. За другите неща най-добре звънни на регистратурата на отделението по лаб. диагностика (http://hearthospital.bg/laboratoria ) , за да ти дадат по-точно инфо.

# 686
Да ви кажа за Паскалева...ходих в понеделник, обясних и ситуацията с фраксипарина и тя каза, че в моя случай най-вероятно е презастраховане....каза ми да си слагам 3 дни сутрин (вместо вечер) и да отида на четвъртия ден да направим изследване на показатели, като са минали 4 часа от последната инжекция (ако си  го сложа в 6 сутринта, да отида в 10 ч за изследване)...
Някой от вас така да му е казано от посещения при нея?
Лошото е май, че веднъж като сме го почнали, спирането е трудно или?
Мерси

# 687
Харесва ми подхода на д-р Паскалева.И това, което чета тук от пациентките й.
Към всеки случай проявява отношение, вижда се, че знае какво прави, проследява си нещата, ангажира се.
Така се надявам да успея с инвитрото и в тази тема да си мрънкотя задружно с вас за синини и антикоагуланти.
Добре че я (ви) има. Heart Eyes
Сега съм на етап тичане,превенция и предстартово броене.
А колко хематолози обходих, не е за разказване.

# 688
Етаниел, такава е практиката на фраксито. Инжекция и след 4 часа се дава кръв за изследване.

Не се привиква към фраксито. Даже напротив- с най голямо удоволствие се спира.

# 689
e, поне това е обнадеждаващо (макар че и да ми каже някой да го спра, аз бих си го слагала до края, че после, ако стане нещо ще се обвинявам цял живот)...значи като си сложа фракси и след МИНИМУМ 4 часа ли да отида или след ТОЧНО 4 часа? Мерси

Общи условия

Активация на акаунт