Предупредителни знаци в поведението на жените

• 43 695
  • 710
  •   1
Отговори
# 420
Бът ъф корс:)

# 421
Хайде сега, в прав текст, ако обичаш. Жена ти собственост ли ти е?

Тя ако жена му разбере, че й е изневерил ще стане мазало Joy Joy Joy !

# 422
Феминизма е фемицид. Фък!

Feminist:
a person who believes in the social, political
and economic equality of the sexes.

За тези, които не могат да четат английски, да използват Гугъл преводач. От Гугъл, тъй като не са расисти, са сложили и фарси, и арабски, и к'ъвто си искате език.

# 423
Направи ми впечатление назад, че се споменава феминизма някак си като нещо лошо?
Какво лошо има в това жените да имат право на собственост, да притежават пари, право на вот, на образование, на безопасен и легален аборт, достъп контрацепция, защита от домашното насилие, еднаквото заплащане за еднакъв труд, защита от сексуален тормоз и др. подобни.
Често го чувам, дори от устата на жени, в отрицателен смисъл. Чудя се дали наистина смятат, че жените трябва да бъдат лишени от нормални права, които принадлежат на на всеки един човек под слънцето (защото явно не спадат към хората newsm78) или просто нямат идея какво е феминизъм?

# 424
Направи ми впечатление назад, че се споменава феминизма някак си като нещо лошо?
Какво лошо има в това жените да имат право на собственост, да притежават пари, право на вот, на образование, на безопасен и легален аборт, достъп контрацепция, защита от домашното насилие, еднаквото заплащане за еднакъв труд, защита от сексуален тормоз и др. подобни.
Често го чувам, дори от устата на жени, в отрицателен смисъл. Чудя се дали наистина смятат, че жените трябва да бъдат лишени от нормални права, които принадлежат на на всеки един човек под слънцето (защото явно не спадат към хората newsm78) или просто нямат идея какво е феминизъм?

Вероятно са прости и нямат идея. Thinking

# 425
  • n/a
Чудя се дали наистина смятат, че жените трябва да бъдат лишени от нормални права, които принадлежат на на всеки един човек под слънцето (защото явно не спадат към хората newsm78) или просто нямат идея какво е феминизъм?
Вероятно са прости и нямат идея. Thinking

Вероятно - да.
Невероятно - имат очи за гротескните издънки на
автентичния феминизъм. След извоюването (бук-
вално, няма съмнение) на равноправието, остана-
ха без достойна кауза и преминаха към борба да
са по-мъже от мъжете. Което може да стане едно-
временно на два фронта - те да са повече от мъ-
же, а мъжете да се феминизират. И - воала! - ре-
зултатите са налице, яко убиват, но за сметка на
това са си наши, женски, и няма как да си призна-
ем в какво се забъркахме с пресоляването на ед-
на иначе стойностна кауза.

# 426
Да поясня, че аз писах някъде, че не съм феминистка. Simple Smile

# 427
  • София

Явно ти нямаш идея, какво е феминизъм, защото феминизмът е нещо лошо.

# 428

Би ли посочила кое от изброените неща в поста на Не се сърди човече е лошо?

# 429
Лоана, нищо не разбрах, уточни кое имаш предвид.

И аз искам да знам кое от изброените иска за себе си. Наистина ми е интересно.

# 430
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B … D0%B7%D1%8A%D0%BC

Ето какво е феминизъм - "Феминизмът (от англ. и фр. feminism, feminisme, които пък произхождат от лат. femina "жена"[1]) включва политически, социални и др. движения, които се борят за и акцентират върху свободата и равноправието на жените, женската гледна точка за света и положението като цяло на жените в обществото."

В свят, в който жените нямат права и свобода, аз не искам да живея. ИЛи ако ще живея в него, то поне да съм мъж. Да си жена в такъв свят е равносилно на свиня, която угояват за КОледа - в крайна сметка единствената полза от нея е да я изядат.  Tired

# 431
Феминизма е фемицид. Фък!

Feminist:
a person who believes in the social, political
and economic equality of the sexes.

# 432
  • София

Голяма част от изброените от Не се сърди човече неща, нямат нищо общо с феминизма. Жените са имали право на собственост и са притежавали пари, много преди женската истерия да избие във феминисткото движение. Правото на вот, освен че не е кой знае какво благо, не е феминистко постижение. Просто, с налагането на парламентарната демокрация, се разпространява и правото на вот.  За образованието сме го нищили до безкрай и в други теми. Достъпът до образование е зависел преди всичко от социалното положение на семейството, не от пола. Лесният и легален аборт може да се признае за феминистко "постижение", но не навсякъде. В СССР и повечето бивши соц страни детеубийството беше завоевание на "народната" власт и до известна степен беше свързано с атеистичната идеология и антирелигиозната пропаганда. Не смятам, че феминизмът е защитил по някакъв начин жените от домашно насилие. Все още, дори в най-развитите страни няма еднакво заплащане за еднакъв труд. Има еднакъв труд обаче. Не смятам, че упражняването на "мъжки" професии от жени, е нещо добро и похвално.

# 433
  • София
Е, Александрия, това, че според теб това не са постижения на феминизма, не означава, че наистина не са.
То ти може да мислиш и че слона няма хобот, твое право си е.

# 434
  • София
Аз не мисля, а знам, че не са. Ако някой смята, че са, да го докаже.
Наскоро, в диетичния подфорум попаднах на информация, че феминистките се били преборили в супермаркетите да се продават полуфабрикати. Ето, това вече мога да го приема за феминистко постижение.   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт