Работа, CV-та, HR-и, съвети - 39-та тема

• 104 860
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Да бе, свиква се...
Преди 10 години работех в кол център. И то само входящи. Нощни смени, капризни клиенти, но пък парите си струваха.
На днешно време, с двете деца и т.н. не бих го направила. Или ако го правя, сигурно непрекъснато ще крещя на всички.
Имам приятелка, която се опита наскоро. Прегоря за няколко месеца.
Това не е работа за всеки. Докато си млад, става горе-долу. Освен това няма кой знае какво израстване като специалист.

Останалата работа в офис, общо взето не е чак толкова натоварена.

# 181
Това не е работа за всеки. Докато си млад, става горе-долу. Освен това няма кой знае какво израстване като специалист.

Останалата работа в офис, общо взето не е чак толкова натоварена.

Затова изразът "Работа в млад и динамичен екип" ме кара да гледам подозрително. Комапния, в която няма всевъзможни възрасти...? Значи има нещо, което отблъсква по-зрелите хора.  Wink

В 99% от случаите няма никакви шансове за издигане. На меринджеите не им трябва още един конкурент. Трябват им изпълнители.

От офисната работа, мога да изброя поне още 2-3 неща, които са дяволски натоварващи. Но Call центровете действително са изключително ниско стъпало. И като се огледа човек - там все "млади и динамични".  Wink Използват току що завършилите студенти. Извиват им ръцете с мотива, че нямат опит и те горките се съгласяват.

# 182
  • София
Млад и динамичен означава "ще ви стопим лагерите и внимавайте, че други още по-млади чакат на вратата". Mr. Green

# 183
Млад и динамичен означава "ще ви стопим лагерите и внимавайте, че други още по-млади чакат на вратата". Mr. Green
Или, малко по-културно да го кажем, стабилни фирми със стабилен самоподдържащ се млад екип - който премине максималната допустима възрастова граница, продължава с развитието си другаде Mr. Green

# 184
Red Velvet, да разбирам ли, че не плащат добре? Масово напускане? Това означава само и единствено - прекалено натоварване, което цифрите от фиша не покриват.

Това, което Кока Кола наричат SSC център не зная какво е. В други компании може би се нарича другояче. Например "контактен център". Все таки това означава много работа. В 15:00 мозъкът ти експлоадира от email-и и телефонни обаждания, а в 16:00 вече си изтървал поне три deadline.

Заплатите им трябва да са сериозни. Явно не са обаче. Щом дори мениджмънтът не е мотивиран. Това е полезна информация. Благодаря. Качвам летвата с три пункта нагоре заради лошата им репутация.

Дават много повече от 1500 за някои позиции, но понякога парите не са всичко Wink
Не е контактен център, не знам за каква позиция кандидатствате, но сте много малко запозната с дейността на компанията. Как точно кандидатствате не знам, не знам и за каква позиция.

В ентърпрайсиз има всякакви възрасти, самата работа е такава. Не мога и да се съглася,че кол центровете са ниско стъпало. В повечето случаи дори не са истински кол центрове. ККЕ не е кол център определено. Не ги защитавам,но не знам какви са точно проблемите.

Заплатите на мениджърите бяха доста сериозни,но явно не са най-важното.

# 185
Здравейте, включвам се и аз в темата. Започнах да търся работа от 2-3 седмици. След 1 месец ставам на 24, но нямам почти никакъв опит. Докато бях студентка, през лятото работех, като сервитьорка в кафе на моя братовчедка, но ме водеха на 4 часа. В 3-ти курс се омъжих, забременях и съответно спрях с работата. Братовчедка ми предложи да ми пусне 8-часов трудов договор, за да мога да натрупам нужния стаж за майчинство (иначе щях да взимам само 1 година по 100лв. на месец). Та така майчинството ми изтече преди 1 седмица. Завърших за учител по математика и информатика, но места няма. Вече съм кандидатствала на няколко места. Викаха ме на интервюта за кредитен консултант от 3 различни фирми и за оператор в Call център, но условията не ме устройваха. Надявам се скоро да намеря нещо подходящо. Най-големият проблем е, че живеем на 50 км. разстояние и от двете роди и няма кой да ни помага. Незнам как това ще се отрази на бъдещите ми взаимоотношения с работодателя.

# 186
  • София
Мисля, че е малко трудно да си намериш учителско място през октомври. Дори и да е имало учителско място, то със сигурност до 15 септември са се заели.

# 187
Нямаше място, още преди началото на учебната година.

# 188
  • София
Може. Ти си писала, че кандидатстваш от 2 седмици и затова уточних.

# 189
  • София
Аз пък гледам много учителски места. Обаче в София. Аз не мога да кандидатствам, защото нямам педагогика. А мога да преподавам и само ги гледам. Пускам в частни школи.

# 190
Аз съм от Благоевград и тук няма. В сайта на инспектората уж пускат за свободните позиции, но по моите предмети няма. Даже честно казано, много рядко пускат някоя свободна позиция за града. Има само по селата и то в цяла Благоевградска област. Няма как да пътувам всеки ден от Благоевград до някое село в Гоце Делчев например. А и незнам защо, но си мисля, че трябва да имаш малко връзки. Преди началото на учебната година влизах в сайта да проверявам за свободни места и имаше период от 2-3 дни, в който неможеше да се влезе в сайта. След като го оправиха гледам аз обявено място за учител по информационни технологии и срок за кандидатстване от 16ч. на самия ден до 12ч. на следващия ден....

# 191
Аз пък гледам много учителски места. Обаче в София. Аз не мога да кандидатствам, защото нямам педагогика. А мога да преподавам и само ги гледам. Пускам в частни школи.
За език става дума, нали?
Няма проблем да се кандидатства за учителско място и без педагогика. Ако няма кандидат с такава има шанс. Но най-вероятно заплатата ще е редуцирана, но не е сигурно.

# 192
  • София
Редуцирана е заплатата. Но не знам с колко процента. И имаше ограничения в класовете,  които може да се работи.

# 193
  • в огледалото на живота
Аз съм от Благоевград и тук няма. В сайта на инспектората уж пускат за свободните позиции, но по моите предмети няма. Даже честно казано, много рядко пускат някоя свободна позиция за града. Има само по селата и то в цяла Благоевградска област. Няма как да пътувам всеки ден от Благоевград до някое село в Гоце Делчев например. А и незнам защо, но си мисля, че трябва да имаш малко връзки. Преди началото на учебната година влизах в сайта да проверявам за свободни места и имаше период от 2-3 дни, в който неможеше да се влезе в сайта. След като го оправиха гледам аз обявено място за учител по информационни технологии и срок за кандидатстване от 16ч. на самия ден до 12ч. на следващия ден....
Аз пък ще ти дам кураж  Hug
Специалноста ми е като твоята.От август не съм спирала да проверявам сайта на РИО  и да подавам обяви.
В момента който започна учебната година съвсем се бях обезкуражила,но последва  изненада.
Регистрирана съм в програмата''Без свободен час'' и от там ми се обадиха да отида по заместване за определен период.Сега вече този период стана постоянен,тъй като колежката реши да се пенсионира.
Така, че,шанс винаги има,не се отчайвай  Hug
Вярно,при мен може би беше повече късмета,но пак не съм спирала да вярвам,че ще работя по специалноста си  Peace
Мотивацията и увереноста са едни от най-силните помощници!
Успех ти желая !

# 194
Сега откривам темата,връщам се да чета и по-късно ще се включа

Общи условия

Активация на акаунт