Работа, CV-та, HR-и, съвети - 39-та тема

• 104 822
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Така, гледам че Студио Модерна са се раздвижили пак и имат 3 свободни позиции.
Предупреждавам - внимавайте. Ако ви се занимава с кисели интригантки, пробвайте се.

# 301
Днес отново съм на интервю. В сфера, в която никога не съм работила, но пък покривах почти всички изисквания в обявата с изключение на "1 година опит на управленска позиция в същата сфера".
Е, аз имам опит 4 години, но в съвсем различна сфера.  Crazy Реших все пак да кандидатствам. Бях 100 и някой кандидатствал (през Джобс) и въобще не вярвах, че ще ми звъннат. Е, след около 2 седмици ми звъннаха.
За първи път се притеснявам от интервю за работа.  Confused
Надявам се, че след като получих покана без да имам опит (и след като бях сто и някой кандидатствал), това да е добър знак.  Praynig

# 302
  • София
Спокойно, Айс.
Аз си казвам, че отивам да тренирам, дишам дълбоко и си казвам - ако стане - стане, ако не - значи не е за мен.

# 303
 Hug Благодаря!

При мен успокоителното е, че все още имам старата работа и доход и това не ми позволява да се сривам и депресирам при евентуални откази. Много голям плюс е, че имам бонус няколко месеца.

п.с. сменям старата работа, защото компанията беше закупена от друга (чуждестранна), с други изисквания, с други условия и много по-ниски заплати.  Crazy  Разбира се, това може да е само към нас за да ни поразкарат...  Laughing , но съдба...убедена съм, че е за хубаво.

# 304

Аз говоря за различни агенции и за различни случаи. В единия случай иде реч, че се подписва договор за посредничество, в другия случай - трудов договор (конкретно съм чувала за Менпауър - по-ниски заплати, липса на ваучери и т.н.)

Това, че подписах договор с агенция да ми търси работа....по какъв начин ми гарантира коректност? Обявите им (5-6) бяха едни същи и се въртяха над 1/2 година,

За Менпауър на 100% давам гаранция,че нищо не липсва--нито ваучери, нито са по-ниски заплатите.

Договорите за посредничество са задължителни. Няма как да ги прескочат агенциите.

# 305
  • София
Отивам в Британика на интервю. Crazy
Стискайте палци!

# 306
Стискайте палци!

newsm10 Успех!

Аз ходих на моето интервю. Изключително любезна и ориентирана(ако мога така да определя) жена го проведе. Чувствах се много добре и някак си на правилното място. Без излишни глупости. Точни въпроси, точни отговори. Няма "Аммм, ъммм, ама това, ама онова...". Впечатлена съм!
Мисля, че аз също се справих добре. Simple Smile
Каза, че утре до обяд трябва да се види с още 3ма души (от общо 6 поканени) и ще реши кой да е. Също така каза, че ще ни звънне на всеки поотделно за да информира дори да не се е спряла на нас.
Иска ми се да се спре на мен (заплата, работно време - всичко ми допадна), но ако избере друг - ок. Абе толкова мн ми хареса дамата, че чистосърдечно ѝ пожелавам да си избере най-подходящия колега.  Simple Smile

# 307
  • Сф
Стискайте палци!

Мисля, че няма да си очарована от интервюто. Британика хич не са желан работодател, само името им голямо.  ooooh!

# 308
  • София
Стискайте палци!

Мисля, че няма да си очарована от интервюто. Британика хич не са желан работодател, само името им голямо.  ooooh!

Знам много добре. Затова сложих крейзи емотикончето.
Ама отивам така, да видя как е.

# 309
Стискайте палци!

Много голямо текучество има там...

# 310
  • Сф
Кажи после как е минало, да сверя часовника дали има някаква промяна.

П.П. Не знам дали знаеш, но един от номерата им на веднъж да правят групови интервюта- ти и още 5-6 кандидата. Да го имаш предвид.

# 311
Стискайте палци!

А аз след 3тото кандидатстване в рамките на месец и половина и нулева реакция реших, че обявите им са фиктивни Crazy

# 312
  • София
Еха, как се радвам, че ви открих! Hug
Много полезна темичка! Peace
Ето ме и мен тук!
Не съм ходила на интервю от 8г и 2м.
Но ето, че се налага сега.
Разделихме се с моят работодател-гигант в ИТ сферата. За сега няма да споменавам имена. То чичко Гугъл всичко знае. Laughing
Раздялата стана септември и постепенно започвам да си градя стратегия за търсене на работа.
Направо съм загубила форма ooooh!. Ходих на няколко интервюта вече. Аз съм доста откровена и безпардонна от към исканията ми за заплата, та това може и да ги стряска, но смятам, че скиловете ми оправдават смелостта. Flutter
Ще ви следя и ще се опитам и аз да бъда полезна тук с опита ми до сега, защото самата аз съм участвала в подбор на кандидати. Peace

# 313
Стискайте палци!

newsm10 Успех!

Аз ходих на моето интервю. Изключително любезна и ориентирана(ако мога така да определя) жена го проведе. Чувствах се много добре и някак си на правилното място. Без излишни глупости. Точни въпроси, точни отговори. Няма "Аммм, ъммм, ама това, ама онова...". Впечатлена съм!
Мисля, че аз също се справих добре. Simple Smile
Каза, че утре до обяд трябва да се види с още 3ма души (от общо 6 поканени) и ще реши кой да е. Също така каза, че ще ни звънне на всеки поотделно за да информира дори да не се е спряла на нас.
Иска ми се да се спре на мен (заплата, работно време - всичко ми допадна), но ако избере друг - ок. Абе толкова мн ми хареса дамата, че чистосърдечно ѝ пожелавам да си избере най-подходящия колега.  Simple Smile

Успех - дано ти си избраната! Стана ми любопитно, ако не е тайна коя е фирмата в която кандидатства?

Искам да попитам тук някой кандидатствал ли е през джобса по обявата на TARMIN за личен асистент във Варна. Стана ми интересно, защото аз кандидатствах на втория ден след като беше пусната обявата, вече имаше 100-тина кандидатствали, а обявата мисля беше активна около месец. Но се свързаха с мен, имах и скайп интервю - неформално, очаквам отговор от тях... но се чудя дали и друг очаква,   останах с впечатлението, че само с мен са се свързали, но ми е странно как така от толкова много народ баш пък с мен? Така де, дали не съм разбрала грешно 

# 314
  • Сф
Скрит текст:
Стискайте палци!

Мисля, че няма да си очарована от интервюто. Британика хич не са желан работодател, само името им голямо.  ooooh!

А аз след 3тото кандидатстване в рамките на месец и половина и нулева реакция реших, че обявите им са фиктивни

Не са фиктивни, наистина търсят хора, но ОТЧАЯНИ хора, готови да се хванат за първата срещната работа.
Като ти чета коментарите по темите направо забрави за Британика, имаш много да ги хейтваш после Peace

Общи условия

Активация на акаунт